Eto tako se meni desilo sa Logitech G25 , vec 2 modela sam promenio i oba crkla a nekom se ni jedan nije sjebo.. ubodes tako neki model s greskom i to je to! plus u Srbiju oprema snj klase stize! kinezi ... zna se kakve su kontrole u tim fabrikama u Nemackoj i USA a kakve u Kini.. pomalo sam se razocarao u Logitech imam i G15 i G9 i G25 i nisam zadovoljan kvalitetom , G25 oba su mi crkla.. od G15 mi trepere dugmici i ono sranje za ruke se sjebalo.. mnogo tanka plastika i puklo ladno.. a kod G9 maske se izlizu posle godinu dana... imao sam MX1000 Laser posle godinu ipo dana click poceo da mi baguje tako da.. mnogo pricaju o tome kako je to KVALITET a nije uopste tako kako izgleda na reklamama.. jedu govna samo da uzmu pare
I ja sam Seagate-u rekao zbogom, otrpilike 2000-te ili 1999.-te, nisam baš siguran, model od celih 17Gb... bio je u mašini manje od mesec dana, lečen formatiranjima i magijom i na kraju vraćen i zamenjen za Quantum koji nije LCT... taj valjda još uvek radi. I naredna dva koja su mi se pogodila da `servisiram` tj. vadim trnje iz p...e, bila su seagate i tu je za mene priča sa njima završena. Tako je, ovo je nenaučna metoda i za neke uvredljiva, ali je mnogi vole ili u potaji tako rade (hvale francuze, zanimljjivi im koreanci, ali onda ipak na kraju kupe golf II). Machine je ovde čini mi se favorizovao seagate, i to poprilično isključivo - što je teško da zasluži i jedan poseban proizvod a kamoli proizvođač, jednostavno je zakon verovatnoće protiv toga.... Eto, za nauk... ali za očekivati je. Tako će i EU da propadne kad nas primi. Ko je nas okupirao, sa nama se udružio i slično, neminovno je propao. (Turci, Nemci, Austro-ugari, Jugoslavija, SFRJ, SRJ...). A ovi imaju progutan Quantum, pa Maxtor.... pa Seagate.....
Ja još uvek imam Maxtor 40GB diamondmax 9 ili 10 nisam siguran. Evo radi skoro sedam godina i od tada je formatiran jedanput i to kada sam stavljao xp sp2 zbog glupavog Ipoda. Taj Maxtor ne da ima odziv i ne da se nečuje nego je milina raditi sa njim. Sledeći hard mi je bio i još uvek je WD 160GB i služi kao magacin, malo bučniji ali ok radi solidno. Sledeći Maxtor sam nesrećnim slučajem uzeo za firmu diamondmax 20. To je zlo koje nikom ne treba. Kada se zavrti pomisliš da komšija renovira kupatilo sprat iznad. Odziv 0. Šteta za njih ostavili su na mene stvarno dobar utisak prvim gore navedenim hardom.
J` imam 2x500GB Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS vezane u RAID 0 i rade dobro vec god dana. Jedan od ta dva harda je star 2 god. Stvarno nikad nisam imao problem sa seagate-om. Data disk mi je WD green 1TB.
Znam da nije tema Kako cuvati podatke ali imarkovic-u choeche ako se bavis obradom audia i videa ili grafikom ti stavi dva harda u RAID 1 pa neces imati problem sa gubitkom podataka. Za sve ostalo imamo net pa uvek mozemo da skinemo sve sto nam treba. Ja se bavim snimanjem i obradom zvuka pa sve svoje fajlove imam i na externom hardu,a s vremana na vreme narezem i po neki DvD.
brate...imao sam ja i RAID0 i RAID1, i to bas sa tim modelima ST3500320AS, pucaju, sad imam obican backup, kopiram podatke s vremena na vreme sa harda na hard, i ne bih da ti baksuziram, ali dacu ti prijateljski savet, da ih STO PRE skines iz RAID0, i stavis u single mode, ne zelim da ti izbaksuziram, ali moze lako da se desi da jedan zakaze, to je losa serija, opet naglasavam, ne zelim da ti baksuziram, ali nadam se da nisi zabo` bas tu seriju..sta da ti kazem..razmisljaj unapred, ja sam te upozorio..
Dugi niz godina WD i samo WD....apsolutno zadovoljan! Cak i kad bi me izdao jedan nastavio bih wd da uzimam jer je verovatno do primerka. Jedino sta bih pored WD-a uzeo je Samsung, ali ni on mi nije nesto posebno pouzdan. Procentualno ga ljudi uzimaju najmanje pored WD-a, Seagate-a, Hitachi-ja, tako da stopa crkavanja ne moze da se uporedi sa ostalim proizvodjacima. Bez obzira, nagledao sam se crknutih Seagate i Hitachi-ja, cak su mi stizali neispravni u neotvorenim kesicama. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Sve je to do primerka,kao sto kaze Erestun. Svi brendovi crkavaju neki manje neki vise,ja sam na primer cuo dosta zalbi na WD od 500gb iako ga nikad nisam koristio ali to ne znaci da zbog par losih primeraka treba da se izbegava taj brend.Ja sam imao problema sa Gigabyte plocom sa Intel konfom i sad bi ja trebalo da bojkotujem Gigabyte iako svi tvrde da pravi dobre ploce.Znam da je zajebano kad se izgube podaci ali treba ostati racionalan . Ja sam korisnik Barracude koja zasad dobro radi 3g
Dodjem retko na forum, sve redje i to ako bas negde zapne. Mada sad mogu da pitam i chat bota.
Skontao sam da sam sa `radom` na ovom forumu krenuo pre 15 godina ili tako nesto oko 2009.
Pa sam pogledao neke svoje stare poruke od tada i shvatio da je to sto citam, taj digitalni futprint za mene sada potpuno neprepoznatljiv, kao da to nisam ja, nego da citam nesto sto je napisala meni nepoznata osoba.
Naidjoh slucajno na ovaj imarkovicev post, prakticno zakletvu, vidim da su se jos neki isto to zaklinjali Pisko itd.
Kupljen 2015-te, koristi se kao backup. Dva TB, pratim mu stanje, sve je OK.
Mislim da generalizacija nije dobra. U celoj IT `karijeri`, gekn`o mi je samo jedan Hitachi, i to naprečac. Imao je 500GB. Danas je ok, sutra ujutru je gotov. Poslednji bit podatka je iskopiran sa 1% health-a.
Prvi HDD, neki DiamondMax Maxtor, kupljen `97. još uvek džedži u nekoj fioci. PATA žile. Ne sećam se koliki mu je kapacitet bio, neka sića.
Poenta: BACKUP! U zavisnosti od važnosti podataka, biće dnevni, mesečni, godišnji, šta već.
Meni od kad se blokirao Firmware na Seagate baracuda, nisam ih vise razmatrao uopste. Mada pre nego sam uzeo WD Purple citao po forumima sta ljudi kazu za diskove, i dosta njih sam video da kazu da su dobri, ove sada serije Seagate.
Ryzen7 2700x 4,2Ghz Asus Tuf Gaming B450 Plus II G. Skill Aegis 2x8gb 3200mhz WD20PURZ 2TB WD1003FZEX 1TB Biostar SSD 480gb Zotac 1080 8gb OCZ MXS-PRO 600W Windows 10 Pro 64-bit
Код мене Seagate у просеку најбаксузнији бренд у мом случају.. Преварим се и узмем после 100г. 3Т диск, рачунам шта има везе који је и ладно ми је радио дан, након чега опадне здравље на 80%, а укупно 30 дана рада..
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Meni od kad se blokirao Firmware na Seagate baracuda, nisam ih vise razmatrao uopste. Mada pre nego sam uzeo WD Purple citao po forumima sta ljudi kazu za diskove, i dosta njih sam video da kazu da su dobri, ove sada serije Seagate :: :: :: :: Ryzen7 2700x 4,2Gh :: Asus Tuf Gaming B450 Plus I :: G. Skill Aegis 2x8gb 3200mh :: WD20PURZ 2T :: WD1003FZEX 1T :: Biostar SSD 480g :: Zotac 1080 8g :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 10 Pro 64-bit :: ::
Ja sam drugara odgovorio od Seagate isto tako nesto valjda bese 3tb. A on onda uzeo Toshibu valjda. Kako ga ukljucio disk odma imao gomilu losih sektora :D Ne znam sta su mu radili u brzoj posti, ali moguce da su igrali fudbal u magacinu. Naravno odmah mu je bio zamenjen kad je bio vracen. Ali prodavci/servis se cudili kako je moguce dali mu nov novcijat neotpakovan i nije refurbished/outlet, imao full garanciju.
Ryzen7 2700x 4,2Ghz Asus Tuf Gaming B450 Plus II G. Skill Aegis 2x8gb 3200mhz WD20PURZ 2TB WD1003FZEX 1TB Biostar SSD 480gb Zotac 1080 8gb OCZ MXS-PRO 600W Windows 10 Pro 64-bit
:: Код мене Seagate у просеку најбаксузнији бренд у мом случају.. Преварим се и узмем после 100г. 3Т диск, рачунам шта има везе који је и ладно ми је радио дан, након чега опадне здравље на 80%, а укупно 30 дана рада.. :: :
Pročitao sam jedno 6-7 postova i nije mi bilo jasno kako se bilo ko čudi da mu je crkao hard iz 2008, dok nisam skontao od kada je tema.
Inače, u kompu mi se i dalje veselo vrti Hitachi 1TB otprilike tog godišta, a nekoliko godina mlađi Segate 2TB (SV35, namenjen 24/7 eksploataciji sa 3x većim deklarisanim MTBF-om od njihovih običnih `consumer` diskova) se u međuvremenu upokojio. Doduše, i dalje ga je moguće pokrenuti u eksternoj fijoci, tako da sam najveći deo iole bitnih podataka prekopirao, tek ponešto je bilo nečitljivo. Pošto sam hoarder, kad je Seagate otkazao, uzeo sam 4TB Toshibu, za sada ok.
Искрено, чуди ме да тема није обрисана, због првог поста моје вулгарне фрустрације, али памтим дан-данас колико ми није било добро тада..
Глупо је пљувати брендове реално, јер све зависи шта ти западне, никад се не зна...
:: Pročitao sam jedno 6-7 postova i nije mi bilo jasno kako se bilo ko čudi da mu je crkao hard iz 2008, dok nisam skontao od kada je tema. :: :: Inače, u kompu mi se i dalje veselo vrti Hitachi 1TB otprilike tog godišta, a nekoliko godina mlađi Segate 2TB (SV35, namenjen 24/7 eksploataciji sa 3x većim deklarisanim MTBF-om od njihovih običnih `consumer` diskova) se u međuvremenu upokojio. Doduše, i dalje ga je moguće pokrenuti u eksternoj fijoci, tako da sam najveći deo iole bitnih podataka prekopirao, tek ponešto je bilo nečitljivo. Pošto sam hoarder, kad je Seagate otkazao, uzeo sam 4TB Toshibu, za sada ok.
Sto se tice tog Seagate sto sma ja imao, cela serija je bila takva ubagovana. Ali ja sma uzeo taj disk na oglasu, ispravan, bez losih sektora, i tako je radio dosta dugo, i uopste nisam znao da takav problem postoji sa tom serijom. Ali kad sam trazio po netu po modelu gomila foruma mi je izaslo gde su se ljudi zalili na istu stvar. Cak sam nasao i resenje kako da mu resetujem firmware, i zamalo i uspeo to da uradim, i onda me zajebe srafche izvrne se i zakaci vod i crkne mi ploca na njemu. Posle sam odustao, jedino na njemu bitno sto je su slike koje trebam da izvucem nekad, ali tad je kostalo 150e izvlacenje podataka plus disk na kome treba da se prebaci. Nisam ni tad a ni sad (kad treba da se izdvoji jedno 250e) za izvlacenje podataka imao da dam. Nazalost tako je kako je :)
:: Искрено, чуди ме да тема није обрисана, због првог поста моје вулгарне фрустрације, али памтим дан-данас колико ми није било добро тада.. :: :: Глупо је пљувати брендове реално, јер све зависи шта ти западне, никад се не зна... ::
Oni manj istariji od oko 160GB su bili baš dobri, veći, noviji (posle poplave) Nikako srećesa njima,Pre 3 godine kupio novi Seagate 2TB, došao sa bed sektorima. Zamenim za novi preko garancije stigne sa faličnom elektronikom, Rekoh f*it pa good ole Hitavhi mora da bude bolji ali cvrc milojka, prvi 2TB dobio bad blokove u roku od mesec dana, zamenjen u garanciji ali opet jedan bad block Ostavih ga za poveremen backup na USB i još uvek ima taj bed block ali radi, U mešuvremenu , tj pre ovih ,jedan 2TB i drugi 2TB WD `Blue` rade ko sat 199%/100% atanje.
Ryzen R7 5800x. Asus Prime x470 Pro. Arctic Liquid Freezer II 360, 2x8GB Kingston 3600MHz, Asus Rog Rx 570 oc, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 970 evo (250GB, Adata nvme 1TB,.
imam jedan koji je preziveo 160gb ,a i jos jedan 2tb takodje se greje povecano ali radi.Toshiba serija 2 tb se uopste ne greje ,prihvata sobnu temperaturu ,imam ih dva to je za storage koji su na 5400 rpm.Sa WD nisam imao problem ,inace WD je kupio Hitachi ,pa i SSD biznis od Sandisk .WD bi opet kupio ,ali ga nije bilo pa sam kupio Toshibu .
(Nemam pojma sta me nateralo da svratim ovde u kasne sate, valjda se podsvesno pripremam za neki decenijski upgrade pa cituckam sta je ovih dana u modi, vidim neke kutijice za ssd se furaju :) )
Pre par godina uzeo jedan Seagate od 1TB, brzinski mi trebalo za neki video materijal i samo je on bio na stanju u lokalnom Gigatronu i rekoh ajde uzecu ga, iz prica znam da ce da crkne ali daj nema veze. Nije proslo ni godinu dana i crko, samo jednog dana odlucio da je na 8% health-a i nekako sam iskopirao sta je nesto malo podataka bilo na njemu, naravno brzinom 56K modema i to je to. A vucem od 2009. Samsung f3 500GB, bio je i sistem i sta sve ne i dan danas sljaka i ne cuje se, na 98% je.
Od Seagate-a samo VX serije su se bile odlično pokazale. Sve ostale , a posebno DM001,003 su sranje na kvadrat. Malo mi je i smješno da se raspravlja o diskovima koji su stariji od 10 godina. RTS je ostao bez bar 30 % arhive 1964-1982 zbog DM003 diskova, bekap, bekapa im je crkao.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
РТС немој, леба ти... Tи дискови које си навео су desktop, РТС, kao и остале установе користе Enterprise серверске дискове. Барем кад лупиш, види да буде нешто серверско.
:: Od Seagate-a samo VX serije su se bile odlično pokazale. Sve ostale , a posebno DM001,003 su sranje na kvadrat :: Malo mi je i smješno da se raspravlja o diskovima koji su stariji od 10 godina :: RTS je ostao bez bar 30 % arhive 1964-1982 zbog DM003 diskova, bekap, bekapa im je crkao :: :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću :: ::
DM003 serije diskova, provjereno. Nije ovo vrijeme Tijanića koji je pazio na svaki segment. Ovo je vrijeme raspalih nazadnjaka.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
:: Људи причају о својим искуствима генерално :: :: РТС немој, леба ти... :: Tи дискови које си навео су desktop, РТС, kao и остале установе користе Enterprise серверске дискове. Барем кад лупиш, види да буде нешто серверско :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: :: :: Od Seagate-a samo VX serije su se bile odlično pokazale. Sve ostale , a posebno DM001,003 su sranje na kvadrat :: :: Malo mi je i smješno da se raspravlja o diskovima koji su stariji od 10 godina :: :: RTS je ostao bez bar 30 % arhive 1964-1982 zbog DM003 diskova, bekap, bekapa im je crkao :: :: :: :: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću :: :: :: ::
U RTS-u je radio Marko Kovačević koji je bio zadužen za nabavku. RTS je tada bio na konju, pošto je čovjek maksimalno bio odgovoran za svoj rad. Sada radi jedan mulac od 28 godina, kojem nisam ni zapamtio ime, a diskovi su se uzimali po principu daj šta daš, a da meni ostane više novca.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647689. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.