ma nema na čemu Milane prijatelju, eto desi se da i moje lude ideje budu ponekom od koristi... :) PCBerza ti je postala fensi mesto, gde se sad samo razbacuju skupim hardverom...zaboravilo se šta je socijala i budženje...a meni je uvek bilo draže da nešto zbudžim sam...kad bi video moje kućište, šlogirao bi se i zapitao kako je moguće da to uopšte radi pošto odprilike nema dela koji nije modovan manje ili više...
Ja u tome uzivam, da nabudzim nesto sam, a da ima bolji efekat od toga, sto kazes fensi zamlacivanja i razbacivanja. Pa izvoli blago meni i nasmej se iz sveg srca, kakvu sam turbo jet TLX CC mashinu ja modovao. HE-HE-HE-HE!!!
ma ekstra je ispalo, ništa ja tu ne bih dirao...pukneš mu poklopac na kućište i ko će da zna šta je unutra... :) možda si eventualno sa ove flaše na procesoru trebao da skineš nalepnicu :P
Svaka cast na ideji. Ovo treba znati izmisliti(inteligencija) a ne ko ograniceni ameri, sve kroz pare. Pa ko ima vise taj bolji i obavezno se ispostavi gluplji. Bog sve regulise :))))) Enterprajz je nailazio na duplo jace brodove, pa je izlazio kao pobednik..... Mislite o tome...
Avatar mi je slika ,sebe samog. Povezujem sebe i masinu pored koje sedim. Vidim da sam Asimiliran kao i vecina na ovom forumu. Postao sam pola masina pola covek. Znaci Borg nije samo serija.... Ko razume shvatice Mislite o tome....
RESISTANCE IS FUTILE
:: Svaka cast na ideji. Ovo treba znati izmisliti(inteligencija) a ne ko ograniceni ameri, sve kroz pare. Pa ko ima vise taj bolji i obavezno se ispostavi gluplji. Bog sve regulise :)))) :: Enterprajz je nailazio na duplo jace brodove, pa je izlazio kao pobednik.... :: Mislite o tome.. :: :: RESISTANCE IS FUTILE :: :: :: :: :: Ja u tome uzivam, da nabudzim nesto sam, a da ima bolji efekat od toga, sto kazes fensi zamlacivanja i razbacivanja. Pa izvoli blago meni i nasmej se iz sveg srca, kakvu sam turbo jet TLX CC mashinu ja modovao. HE-HE-HE-HE!! :: :: :: :: PUNO TE POZDRAVLJA :: :: :: :: http://img248.imageshack.us/i/kuciste0011.jpg :: :: http://img687.imageshack.us/i/kuciste0021.jpg :: :: http://img519.imageshack.us/i/kuciste0031.jpg :: :: http://img248.imageshack.us/i/kuciste0041.jpg/
Flaša je takodje nečije iskustvo odavde sa foruma a služi kao tunel za sprovodjenje najhladnijeg mogućeg vazduha, od perforacija stranice do štok kulera. I sa tom forom spustiš Intel E 8500 sa 38 C na 32 C u normalnom radu pri sobnoj temperaturi od 22`C. Takođe severni most sa45`C na 40`C. Pa malo li je to sa investicijom od 2,5 litara popijene pepsi :))))! A Turbo jet tunel TLX CC (ovo je zaštićeno ime koje smo sertifikovali `SASKE` i ja) i pri tome hladi diskove otpozadi i pored sata napajanja i i sata kablića, spušta, (u mom slučaju sa ovako lošom pozicijom za diskove) 15`C. Juče je na momente dok je moj sin igrao PES i Spidermen`a išla na WD640 AALS i do 50`C ana Caviar green`u od 1 TB, do 45`.Ustvari ovo je posledica nikakve ventilacije a ne igrica. Danas posle SASKETOVIH dizajnerskih IT umeća i mojih modelarskih iskustava od ranije, diskovi predu sa 33-36`C. Eto to Vam je cela story o ovom hardwear upgred-u. POZDRAV ZA SVE
...najbolje je da vazduh prelazi preko hardova, ali ako nemas tu mogucnost kao sto si rekao, onda nesto kao sto je vecina rekla...
Pozz... ___________________________
...I sence you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
Ja sam imao problem sa temperaturom graficke (Gigabyte 9600GT), koja je dostizala skoro 80 stepeni pri testiranju OCCT-om (nisam pustao da radi u nedogled da ne bi zavrsio sa trocifrenim brojem celzijusa i 4-5 cifrenom stavkom u budzetu za kupovinu nove graficke). Inace u radu i igrama (klinci) isla je do 6x-70 stepeni. To me je opterecivalo, pa sam poceo da gledam resenja hladnjaka za graficke (Coolermaster Coolviva Pro SE, Thermaltake DuOrb AX, Arctic Cooling Accelero Twin Turbo, Scythe Musashi, itd.). Sa jedne strane moze da se ulozi 30-40 EUR u hladjenje te kartice, a sa druge moze da se doda 60-80 EUR i da se uzme bolja kartica. Resio sam prvo da proverim kakvo je stanje u kucistu, koliko ima mesta za raznorazna resenja. Primetio sam da ventilator na zadnjoj strani kucista uduvava vazduh u kuciste (a na prednjoj vec imam neki ogromni ventilator koji sluzi ubacivanju vazduha u kuciste). Samo okretanjem tog ventilatora da izduvava umesto da uduvava vazduh, temperatura graficke je spala na 67-68 stepeni pri max opterecenju (OCCT - 20 minuta rada). Znaci razlika 10 stepeni samo zbog protoka vazduha. Ujedno, procesor vise ne prelazi 50 stepeni, a ranije je isao do ~57. Sada planiram da uzmem jos neki ventilator i da oborim temperaturu graficke na 60 u full loadu (ne skida mi se originalni hladnjak sa ventilatorom zbog garancije). Videcemo sta ce biti.
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647752. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.