Samsung EcoGreen F2 1.5TB koristiti za `cheap storage`... Može da se stavi bilo gde, u bilo koje brand kućište sa 12cm fanom nazad i napred - i da se ne brine o zagrevanju hard diska, jer svi kažu da je veoma hladan. Performanse su njesra, ali zato je `bang for buck` vrednost odlična. Pouzdanost SAMSUNGA je dobra - prema iskustvima kupaca sa NewEgg-a, i sa http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=55749
Za OS uzeti ili WD Black 1TB, ili Samsung F3 1TB (koji kod nas ne može da se nađe)... Za WD Black obezbediti hlađenje... I Samsung F1 1TB je dobro rešenje...
Western Digital Caviar Green WD15EADS 1.5TB 32MB, prema ocenama sa kupaca sa NewEgga - nije baš `king of reliability`... Svega 55% njih mu je dalo maximalnu ocenu... Nasuprot 73% maximalnih ocena za Samsung 1.5TB EcoGreen F2...
SAMSUNG F3 je definitivno najbrzi disk za OS sem onih suludih raptora i SCSI diskova.
Jedan takav od 500GB je vise nego dovoljan sa OS i sve programe, da budem precizniji MNOGOOO PROGRAMA.
A za skladiste slobodno uzmi F2 1.5Tb.
Opet ponavljam nemam druge diskove slicnog kapaciteta da bi ih uporedio sa Samsung diskovima ali ono sto oni rade je vise nego dobro.
A cena prava sitnica za manje od 12.000 dinara ces imati 2TB prostora brz OS i veliko skladiste koji su prilicno hladni (znas ono cuvati u tamnom i hladnom prostoru) vrlo tihi (zapitaces se dal oni uopste i rade) i male potrosace (mada je to smesno zbog toba sto malte ne ne uticu na potrosnju sistema pored CPU i GPU novije generacije.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Razmišljem da uzmem 1TB WD Caviar Black za sistem - jer ja retko reinstaliram Windows, a i volim da držim sve instalacije `po defaultu` u `C:\Program Files`, pa mi treba drajv većeg kapaciteta... A za storage da uzmem Samsung EcoGreen F2 - na osnovu rečenog ovde, a i na osnovu iskustava kupaca sa NewEgg-a...
Zato sto je toliko brz da mu cache ni ne treba... Ali salu na stranu sa tako jeftinom memorijom mogli bi da se otvore bar za 512MB a ne shugavih 16 ili 32mb.
Inace ako hoces da ti HDD bude jos brzi nabavi sto krace sata kablove... posto sa duzinom kablova opada transfer podataka HDD->kontorler->HDD, deluje nelogicno ali je zaista tako.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: jedino mi se ne svidja kod tog F3 od 500g sto ima 16mb cache mem., zasto mu ne stavise 32 :: :: ::
pa meni to deluje logicno, ali tek recimo posle pola metra...
::Inace ako hoces da ti HDD bude jos brzi nabavi sto krace sata kablove... posto sa duzinom ::kablova opada transfer podataka HDD->kontorler->HDD, deluje nelogicno ali je zaista ::tako.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647737. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.