objasni po cemu je glupost? :) tebi prodavac na nov uredjaj garantuje da ce raditi... sat je tu glupost? Neko je vec napisao da ako se popravi samo se garancija produzi za onoliko koliko je uredjaj bio zadrzan! A ako si mislio na moj primer za zamenu bezgranicno, ako si raspolozen mogu ti pokazati sve tri potvrde sa mojim potpisom (tu su negde treba ih naci) o zameni uredjaja, tako da tece bezgranicno sve dok ne naprave pristojan uredjaj koji se nece pokvariti u roku od godinu dana! :)
:: sto se tice zamene,kako da ne,tece bezgranicno....kakva glupost....naravno da garancija vazi samo od kkupovine prvog uredjaja,sve ostalo su lepe zelje,i slucajnosti.... :: :: ::
naravno da je besmisleno, ali kada ti firma tri puta vraca (necu da je imenujem), kada ti vraca neispravan hard disk i pravi te budalom, tvrdeci da je potpuno ispravan, naravno da ces cetvrti put da ga olupas o patos bez vidljivih ostecenja, onda se radi zamena odmah, bez testova koji nece sami da se urade, npr. u tom smislu...i dobijes nov hard, ne i garanciju, vec samo produzenu...
Bas tako! Na nov uredjaj prodavac daje garanciju u kojoj garantuje da ce isti raditi u garantnom roku! Ukoliko dodje do kvara duzan je da ga otkloni u zakonskom roku ili izda drugi uredjaj istih ili slicnih karakteristika (citaj boljih)!
Druga je prica kako se kod nas posluje...
Ako te prave budalom pa ti vracaju pokvaren hard tvrdeci da je ispravan ne moras da cekas da te tri puta prave majmunom vec posle drugog odmah im pripreti inspekcijom ili istu dovedi pa ces da vidis kako ce `ozbiljnije` da razmotre tvoj problem... :) **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Nazalost u tom dvd-u je porikavalo dosta el.komponenti koje se napajaju sa 5V,a to su skoro svi cipovi.Moguce je i da je laser stradao,tako da zamena elektronike sa drugog(identicnog)modela isto nebi islo.Ostali su ti samo el.motori i mehanika za rez.delove:( Imao sam na popravci par komada koji su isto stradali(obrnutim guranjem molex-a)i ni jedan se nije mogao popraviti,sem sto prsnu par mikro dioda(vidno)nazalost strada i vise mikro cipova i laser.Svi cipovi koji se napajaju sa +5V su jako osetljivi na malo veci napon,a kamoli na +12V.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Eto shta se deshava kad sam nesmotren. Prevezivao sam ventilator na 7v, i u molexu od ventilatora obrnuo mesta 12v i 5v. DVDRW se napajao sa drugog nastavka, a na taj nastavak sam zakachio pogreshno prevezani :: SADA, DVDRW je prepoznat u Windowsu, reaguje `eject` iz Wina, ali nece da pokrene disk. Pri tom se zvuk DVDRW-a chuje nekoliko puta prilikom buta ili kada mu se zatvore vratanca :: Hoce li mi neko reci kakav sam zijan napravio i kako to da ispravim? :: :: ko nema u vuglu, ima u guglu ::
Malo si se ti tu zajebao decace garancija se daje na izdati uredjaj a ne na kupovinu.
E sad sto su ljudi u paradajz republiki neobavesteni to je druga stvar.
Konkretno tu trgovci nista ne gube jer oni to dalje vracaju na reklamaciju fabrikama i to je postena rabota, jedino sto je neposteno u celoj prici je to da trgovci izvrdavaju zakon o zastiti potrosaca i nista vise.
Kao sto sam rekao kupio sam jedan DVD-RW u imtelu, taj je riknuo, dobio sam zamenu i ta zamena je riknula i za nju sam dobio povracaj novca u iznosu poslenje prodajnce cene proizvoda, dodao 200 kinte i uzeo treci.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: sto se tice zamene,kako da ne,tece bezgranicno....kakva glupost....naravno da garancija vazi samo od kkupovine prvog uredjaja,sve ostalo su lepe zelje,i slucajnosti.... :: :: ::
Na molex sa grane napajanja sam postavio modovan molex nastavak koji se dobija uz ventilator(on ima kabal sa dva pina na kraju gde kachish vent), pa sam na taj nastavio normalan molex nastavak koji ide u rezach. Problem je u tome shto sam kod modovanog molexa izvadio zice iz plastike da bi namestio zice od venta, pa sam dok sam vracao pomeshao krajeve 12v i 5v. Tako je umesto da sam probao samo vent, stradao i rezach. Posle sam vratio zice kako treba da stoje i to sada radi kako treba. Ventilator nije crko ali rezach jeste. Zna li neko zashto su ovoliko poskupeli rezachi?
ko nema u vuglu, ima u guglu
:: Sta si ti spojio i kako.. :: :: Hajde ako ti nije tesko napisi ili slikaj kako si spojio te svoje kablove od venta na molex prikljucak :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647737. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.