:: @BlueSkyNI :: Ajd pokušaću ja da prokomentarišem. Access Time je ostao nepromenjen u oba testa iz prostog razloga što je svak HDD mehanička sprava i potrebno mu je određeno vreme da fizički navede glavu za čitanje na određeni deo ploče. Možeš staviti i 10 HDD-ova u RAID0 ali Access Time će uvek ostati isti. Eto u tome je caka. Pozdrav!
Pa vidim ja ne oglašavaš se pa reko ajde da dam čoveku odgovor umesto tebe. I pohvala za post #271283. Detaljno si objasnio tematiku i nadam se da će nekome poslužiti. Mada, ovaj forum je odavno postao vašar i mnogi se ni ne trude da nađu ono što ih zanima već odma pitaju. Ovo više ne liči na forum nego na savetovalište. Živ bio!
:: Pa vidim ja ne oglašavaš se pa reko ajde da dam čoveku odgovor umesto tebe. :: I pohvala za post #271283. Detaljno si objasnio tematiku i nadam se da će nekome poslužiti. Mada, ovaj forum je odavno postao vašar i mnogi se ni ne trude da nađu ono što ih zanima već odma pitaju. Ovo više ne liči na forum nego na savetovalište. Živ bio :: :: :: :: :: :: Upravo tako :: :: ::
Javi se Imarkovic kao protivnik toga ,postoji dobitak u perfomansama kome treba ,recimo ljudi koji rade multimediju ga rado koriste, o serverima necu ni da pricam vrlo je uocljivo sta nudi raid (ocigledne su perfomanse u kopiranju fajlova i upisivanju fajlova ),u pravu je Bax kako povecavas broj diskova u raidu povecavaju se i perfomanse.
@obrad - zamolio bih te da ne prebacujes neke stvari na mene koje nisu tacne ili ako si pogresno razumeo. Ko je uopste rekao da sam `protivnik RAID-a` pobogu.. Ja mislim da sam bio jasan kada sam rekao da ne podrzavam RAID sistem sa obicnih hardovima, vec hardovima koji su dizajnirani za RAID, eto nadam se da je jasnije..
:: Javi se Imarkovic kao protivnik toga ,postoji dobitak u perfomansama kome treba ,recimo ljudi koji rade multimediju ga rado koriste, o serverima necu ni da pricam vrlo je uocljivo sta nudi raid (ocigledne su perfomanse u kopiranju fajlova i upisivanju fajlova ),u pravu je Bax kako povecavas broj diskova u raidu povecavaju se i perfomanse.
Ajd navedi mi molim TE koji su to hardovi dizajnirani za raid
12.12.2010. 00:45
status: user broj poruka: 7733
stvarno ,nesto sam mozda propustio .Ja znam da moze i Maxtor da napravi hard disk i da stavi nalepnicu da je dizajniran za raid,onaj ko se ne razume poverovace u to i kupice ,marketing nista drugo.SCSI je pravljen za raid od pocetka do kraja.
Re: Re: Re: Ajd navedi mi molim TE koji su to hardovi dizajnirani za raid
12.12.2010. 01:13
status: user broj poruka: 19083
ruku na srce, ja se zaista ponosim i divim tebi i tvom profesionalizmu, jbg, ipak nismo svi profi i vrhunski poznavaoci materije.. ti ne znas da li sam radio ili ne i sta sam radio, da li sam bio profi RVAC ili sam radio u MUPU, ili sam bio IT inzenjer u nekoj banci, niti ja imam potrebu da se pravdam, niti me zanima sta si ti radio, ali ovde se ne radi o tome, vec o jelte samoispunjavanju na neki meni vrlo poznat nacin.. toplo te pozdravljam i evo idem da nastavim tamo gde sam stao.. tj. nastavak zivljenja u zabludi .
:: Meni je jako zao tebe ,jer zivis u zabludi da si nekad radio profi sa scsi i raid znao bi celu sustinu stvari ,ovako zivi u zabludi i dalje :: :: :: :: strasno mi je zao, ali ne zelim da se ponavljam 100x.. :: :: :: :: :: :: :: stvarno ,nesto sam mozda propustio .
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647743. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.