ako ti je bitna tisina, NEMOJ da uzimas Hitachi jer nije tih.. dakle WD izmedju ta dva.. ako je moguce black..
:: e i ja se to pitam sta mislite koji je bolji od ova dva( meni je vazno to da nije bucan i da je pouzdan tj da ne crkava brzo icena naravno) uzgred imam jedan wd od 150gb i jedan hitachi od 640 i sa oba sa sasvim zadovoljan :: :: 1-Hitachi 1TB SATA2 32MB 7200 HDS721010CLA33 :: :: :: 2-WD 1TB+ SATA2 8MB IntelliPower WD10EAV :: :: ::
sto se tice pada kvaliteta hitachija ako se umesa wd, ne verujem da (i ako ga bude) ce biti drastican jer svejedno WD pravi odlicne diskove (licno bih uvek pre uzeo WD nego samsung, ali to je do mene). Te temperature koje se ovde spominju i ticu se hdd-ova su smesne ...isto ce raditi na 20 stepeni kao i na 40 ...a 40 C tesko da ce da dostigne ako se bar malo vodi racuna o kompu
E vidis nisi u pravu.Neko ko ne hladi diskove i nema provetreno kuciste temperatura je ta koja ubija HDD polako ali sigurno.Krcka se krcka dok ne spuca prvi put. A retko ko i obraca paznju ne temperaturu kod HDD-a pogotovu leti koja moze da se podigne fino pogotovu kod WD-a. Da se razumemo.Ne branim Samsung,WD cenim i u svako doba bi ga kupio tj imam dva komada u raid 0 koje trenutno ne koristim (VelociRaptor) i jos jedan od 400GB AAKS. Prethodno mi je jedan 500 GB AAKS crkao pitaj Boga zasto.. WD sam zavoleo prvi put kada sam Maxtor zamenio sa njim gde sam uvideo ogromnu razliku u radu a i samom kvalitetu.Diskovi iz tog doba mi jos ferceraju gde su prosledjeni..
U slucaju Samsung tvrdim da je ekstra disk bez mane.Necujan,hladan kao zmija,brz a i pouzdan.WD je nepravedno skuplji i iz tog razloga bi ga zaobisao opusteno. Nabudzili su cene za tu Black seriju kao da je ne znam sta..Kapiras?Vrlo je prosto.Idu na ime i zakidaju..
Samsung F3 diskovi dolaze `fabrički` sa podešenim vrednostima u AAM-u na najniže. WD Black - ne. Ako se smanje vrednosti WD Black diskovima u AAM-u na iste koje poseduje i Samsung F3 pod default, onda se i WD ne čuje.
Ovo niko ne spominje?!? Program je naravno CrystalDiskInfo!!!
Samsung 500GB F3 - `čuveni` - crko prekjuče, kupljen u oktobru prošle godine, hlađen od 1. dana 12-icom, računar korišćen `za ništa`.. Možda se prehladio..
xYz
:: Gde si ti izveo uopste tu statistiku koji je disk kvalitetniji?Iskreno ko je god uzeo Samsung jos nisam cuo da mu je crkao.Samsung je itekako kvalitetan i pouzdan da nije tako nebih ga imao 2 komada :: Samsung em je brzi em je 32 mb cache a jos je i najhladniji disk koji sam do sad imao a i video :: :: @Snoop :: Ti kao po obicaju ne citas.Nigde nisam pominjao F3 vec F1 a postoji ocigledna razlika :: U svako doba bih ponovo uzeo F1 bez razmisljanja.Bruka od diska :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: Ne mozes da kazes da hitachi nema sta da trazi u klasi sa samsungom.. jer Hitachi ima nesto manje performanse ali je bolji po kvalitetu i procentu otkazivanja.. samsung moze da bude mac sa dve ostrice.. i tu je negde sa bukom sa hitachi-em.. F3 je bucniji.. F1 tisi.. :: :: :: :: :: :: :: F1 1TB nije bucan ni najmanje jer se ne cuje uopste,to buku i ne proizvodi.Smesno je koliko je hladan a poprilicno brz disk :: :: :: :: :: :: Hitachi nije los ali u klasi od 1TB nema sta da trazi sa Samsungom :: :: :: Od 2TB-a je ok ali ume da se cuje,da ore,mada su skoro svi ti diskovi tog kapaciteta malo bucniji. :: :: :: Istina 2TB-a duze traje,1TB se vrlo lako napuni pogotovu ako se nesto non stop skida sa neta poput HD filmova,igrica i sl. :: :: :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Da ne bih otvarao novu temu. Mozda je bezveze pitanje ali opet: Koji od ova dva hdd da postavim kako sistemski hard 1-http://www.superwarehouse.com/Hitachi_DeskStar_7K1000.B_HDT721064SLA360_Internal_Hard_Drive/0A38014/p/1548552
ili ovaj 2-http://www.hitachigst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/67A68C59B27368FC862572570080FC70/$file/Deskstar7K1000_010307_final.pdf
Koji po vasem misljenju deluje pouzdaniji i da manje drci brzina mi nije vazna jer ne radim neke zahtevnije stvari na kompu? Ovaj hdd je star 1god i koristio sam kao drugi hdd lepo radi po meni kao laiku za te stvari
ja ima Seagate Barracuda i skroz sam zadovoljan temperatura uvek oko 30 sta god radio nisam ga cuo jos ni jednom do sad velicina 500gb a vidim da imaju i fine serije ovih vecih http://www.seagate.com/www/en-us/products/desktops/ prouci malo sta-kao (ipak su oni ozbiljna firma)
Sorry, nisam lepo video !!! Ako ti brzina nije bitna idi na taj manji za sistem, a taj od 1tb nek ti bude Storage(za podatke). Bafer ti je memorija koja se nalazi na HDD-u. Mada neces primetiti nikakvu razliku u brzini izmedju ova dva.
:: ok hvala :: Aha ima vise bafer...ma cemu to sluzilo: :: :: Nije od 750 vec od 1tb: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647755. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.