Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Problem sa Hitachi HDD
STRANA 2 OD 2
ikaiaki re: 07.08.2011. 22:22 #350465

status: user
broj poruka: 316
a da možda promeniš sata kablić.
Ume i on da zeza.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Kelt ... 07.08.2011. 22:23 #350466

broj poruka: 394
Vi se i dalje raspravljate sa spodobom koja je pala na na glavu u ranom zivotnom dobu.

@gilopile
Probacu sa tvojim predlogom,mada nisam nikada drzao HDD u ruci pa ne znam kako standardno vibrira:)

@VMARC
Uglavnom,kad kupujem nesto od tehnike,se posavetujem sa forumima na elitesec,sk,ovde i na benchmarku.I najvise ljudi hvale Hitachi kao pouzdan brend.

Nije mi bila namera da pljujem odredjenog proizvodjaca,nego sam u zbunu.Promenio sam gomile HDD-ova,na jednom sam imao problema sa bad sector-ima(ali je taj disk bio spreman da ga saljem u vojsku).Ne bih da userem ono malo podataka sto sam spasio,hteo sam samo da vidim da li da ostajem pri istom proizvodjacu,ili da ga menjam.Mozda je neko imao slicne probleme sa ovim modelom,ili nesto slicno.

Jos jednom hvala na odgovorima.

codeus ... 07.08.2011. 23:45 #350474

broj poruka: 4054

nemoj felericne vezivati za brend .. vec za odredjenu seriju .. odredjenu fabriku i odredjeni datumski opseg ...

1Gb - 2Gb su enormno velike kolicine i prevazilaze nagadjanja o max skladisnom prostoru na disku od pre samo par godina ..

fizicke dimenzije diskova su nepromenjene vec godinama .. jedini nacin da podizu velicinu storage prostora je novija hemija za premaz ploca .. precizniji magnetni pozicioneri .. osetljiviji preamplifieri na glavi i najvaznije od svega max smanjeni razmaci izmedju trekova kao i max smanjene velicine otisaka za 1 i 0 .. kao smanjivanje zona izmedju podataka i pozicionih sektora ..

to je mach sa dve ostrice gde usled losije kalibracije ili gubitka adaptacionih podataka hdd postaje mrtav

sve u svemu .. diskovi od 320gb su trenutno najizdrzljivije rage koje mogu da odrade 10godina ...

ovi novi jeftini od 2tb koje god marke ako izvuku najbolji primerci 2 god i to slabe upotrebe ja rezem sebi jaje ..

skuplji modeli imaju vise ploca i vise glava .. sto povecava pozudanost i vek trajanja .. ali lose utice na nivo buke koju generisu ..
MilosNBG ... 08.08.2011. 00:28 #350479

broj poruka: 1586
+1 codeus

Kad smo vec kod skupljih, uzet nov WD 640GB Black, datum kaze 12 Jun 2011, stigao prepun bad sektora.

320-ice su stvarno nenadmasne, pa i ovi od 500 nisu losi, ali stvarno ima masovnih otkaza po serijama na diskovima kapaciteta 500+, svih proizvodjaca.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

tortojed Eh, Cicijo, Cicijo, otresao te Gosha k`o Bruce Lee Chuck-a Norris-a 09.08.2011. 00:17 #350777

broj poruka: 11018
onomad, u rimskoj Areni... Eto, istu tu poruku je ispisivao BIOS mog kompa za onog Samsunga a na samom pocetku boot-ovanja (ali samo u W7) pojavljivalo se `unspecified hdd error...you should replace your hdd...`

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647756.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs