Vi se i dalje raspravljate sa spodobom koja je pala na na glavu u ranom zivotnom dobu.
@gilopile Probacu sa tvojim predlogom,mada nisam nikada drzao HDD u ruci pa ne znam kako standardno vibrira:)
@VMARC Uglavnom,kad kupujem nesto od tehnike,se posavetujem sa forumima na elitesec,sk,ovde i na benchmarku.I najvise ljudi hvale Hitachi kao pouzdan brend.
Nije mi bila namera da pljujem odredjenog proizvodjaca,nego sam u zbunu.Promenio sam gomile HDD-ova,na jednom sam imao problema sa bad sector-ima(ali je taj disk bio spreman da ga saljem u vojsku).Ne bih da userem ono malo podataka sto sam spasio,hteo sam samo da vidim da li da ostajem pri istom proizvodjacu,ili da ga menjam.Mozda je neko imao slicne probleme sa ovim modelom,ili nesto slicno.
nemoj felericne vezivati za brend .. vec za odredjenu seriju .. odredjenu fabriku i odredjeni datumski opseg ...
1Gb - 2Gb su enormno velike kolicine i prevazilaze nagadjanja o max skladisnom prostoru na disku od pre samo par godina ..
fizicke dimenzije diskova su nepromenjene vec godinama .. jedini nacin da podizu velicinu storage prostora je novija hemija za premaz ploca .. precizniji magnetni pozicioneri .. osetljiviji preamplifieri na glavi i najvaznije od svega max smanjeni razmaci izmedju trekova kao i max smanjene velicine otisaka za 1 i 0 .. kao smanjivanje zona izmedju podataka i pozicionih sektora ..
to je mach sa dve ostrice gde usled losije kalibracije ili gubitka adaptacionih podataka hdd postaje mrtav
sve u svemu .. diskovi od 320gb su trenutno najizdrzljivije rage koje mogu da odrade 10godina ...
ovi novi jeftini od 2tb koje god marke ako izvuku najbolji primerci 2 god i to slabe upotrebe ja rezem sebi jaje ..
skuplji modeli imaju vise ploca i vise glava .. sto povecava pozudanost i vek trajanja .. ali lose utice na nivo buke koju generisu ..
Eh, Cicijo, Cicijo, otresao te Gosha k`o Bruce Lee Chuck-a Norris-a
09.08.2011. 00:17
status: user broj poruka: 11018
onomad, u rimskoj Areni... Eto, istu tu poruku je ispisivao BIOS mog kompa za onog Samsunga a na samom pocetku boot-ovanja (ali samo u W7) pojavljivalo se `unspecified hdd error...you should replace your hdd...`
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647756. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.