Ko mora kupice. Mi ostali cemo da sacekamo malo. Mislim da ce najvise da izgube prodavci, jer im jedan segment trzista zamire do polovine sledece godine.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ma o tome i pricam da ce ubiti prodaju racunara. @Ma3x Ako stvarno imas 2TB SATA2 72000 rpm 32 MB, ali da nisu one Malezijske kopije od 10e, pazaricu ti sve sto imas ! Poslacu ti moj broj na email, pa me samo cimni, pa cu te nazvati. Treba mi 100 kom. Placam u kesu po toj ceni. Ne treba mi popust, samo da sklopim konfiguracije, jer sam bez hardova. operator
malezijske kopije od 10eu.. a koje jos postoje.. kineske kopije od 15eu?
:: Ma o tome i pricam da ce ubiti prodaju racunara :: @Ma3 :: Ako stvarno imas 2TB SATA2 72000 rpm 32 MB, ali da nisu one Malezijske kopije od 10e, pazaricu ti sve sto imas :: Poslacu ti moj broj na email, pa me samo cimni, pa cu te nazvati :: Treba mi 100 kom :: Placam u kesu po toj ceni :: Ne treba mi popust, samo da sklopim konfiguracije, jer sam bez hardova :: operator :: ::
brate ja nisam video ali NIKAD kod nas tajvanski hard disk, NIKAD.. WD - Tailand, Seagate - China ili Singapore, Hitachi - China, Samsung - neam pojma, indonesia, China
:: Kinezi i Tajvanci su bolji od Singapurskih, Malezijskih, Vijetnamskih, Indijskih, paaaaa bar 50% :: Nema reklamacija, a meni je to najbitnije :: operator :: ::
HItachi i Seagate samo Tajvan. WD, ako bas mora, onda Denmark i Kina(ali niko ih nece da kupi).Nista drugo me ne interesuje.
Sa Tajlanda samo javne mlade, ako se razumijemo :D
Licno za mene, svejedno mi je ako radi kako treba i brzine su +\- 3% u odnosu na prosjecni primjerak.
E da Indoneziju sam zaboravio. Nigdje se ne spominju 3 fabrike kod njih sta je sa njima. Pravili su veoma hvalitetne HDD-ove! Npr. nigdje drugo na istoku nije bilo usisnika vazduha 5-klase, ali kod njih je to stavljeno, prema tome manji skart, a i oprema im je bila top of the art. operator
ovde za nas ne mozes da biras, to sto se uveze, to ti je sto ti je.. ne mozes ni videti natpis na disku dok ga ne kupis, prema tome.. jbg. Ja izbegavam WD, samo uzimam Hitachi i Segate, eventualno Samsung (ako se nadje u nekom externom disku).. ne znam samo kako ti to porucujes na osnovu porekla, ne znam kako to ide na trzistu, kako ti uopste dobijas tu informaciju iz koje je fabrike bas me zanima...?
:: HItachi i Seagate samo Tajvan. WD, ako bas mora, onda Denmark i Kina(ali niko ih nece da kupi).Nista drugo me ne interesuje :: :: Sa Tajlanda samo javne mlade, ako se razumijemo : :: :: Licno za mene, svejedno mi je ako radi kako treba i brzine su +\- 3% u odnosu na prosjecni primjerak :: :: E da Indoneziju sam zaboravio :: Nigdje se ne spominju 3 fabrike kod njih sta je sa njima. Pravili su veoma hvalitetne HDD-ove :: Npr. nigdje drugo na istoku nije bilo usisnika vazduha 5-klase, ali kod njih je to stavljeno, prema tome manji skart, a i oprema im je bila top of the art :: operator :: ::
Pa dobijem u postu, naravno, kako drugacije da radim. Kako ja mogu dati garanciju za robu, a da ne dobijem uzorak, koji mogu isprobati !? To mi doooosta popravlja kucni budjet, besplatni uzorci. A ako kupujem od nasih veleprodaja, prvo trazim da mi jave sve informacije, pa tek onda uzimam robu. operator
i nasi ti daju informaciju, tacno iz koje je fabrike izasao, koje drzave, grada?!
:: Pa dobijem u postu, naravno, kako drugacije da radim :: Kako ja mogu dati garanciju za robu, a da ne dobijem uzorak, koji mogu isprobati ! :: To mi doooosta popravlja kucni budjet, besplatni uzorci :: A ako kupujem od nasih veleprodaja, prvo trazim da mi jave sve informacije, pa tek onda uzimam robu :: operator :: ::
Ovaj Ma3x je opet neko ko pusta buve. Nit se javlja, a meni stvarno trebaju do petka hard diskovi. Ti bas zajebavas. Daju mi model,serijski, pa sam provjerim.\ Ako mi odg, kupim, a ako ne, nikom nista. Pa valjda za skoro 20 godina, znam kako se radi posao.
ma jok bre, pitam samo zanimalo me a nisam u toj prici, nisam znao da na osnovu serijskog broja mozes da vidis i poreklo do tih detalja
:: :: Ti bas zajebavas :: Daju mi model,serijski, pa sam provjerim. :: Ako mi odg, kupim, a ako ne, nikom nista :: Pa valjda za skoro 20 godina, znam kako se radi posao :: :: operator :: ::
Pa to ti je osnovna stvar. Kako mislis da se reklamira roba? Niko te ne pita za racun, gde si kupio, nego kada je zvanicno prodat. Npr. nisu hteli u Pinu, Gigatronu, Etronu, Telixu i Comtrade-u da mi reklamiraju neke stvari, pa sam direktno slao njihovim dobavljacima( otpadne nalepnica sa graficke, nema njihovog serijskog broja - otpadne, ne vracam u originalnoj ambalazi zvucnike - lik bacio kutiju koji ce mu, maticnoj fali zadnji lim, posalju mi bez njega, a ovde prde i glume, a to ne volim). Veci problem kod nas je ko prodaje robu potrosacima, tj. obrazovanje tih mladih koji se zaposljavaju, samo zato sto rade za minimalac. operator
Buduci da ih nema u prodaji cime ce ih menjati kad geknu i po kojoj ceni ce te obestetiti posto kod nas niko zivi n`ume da ih popravlja ako ode nesto bitno... pogotovu sto sad nema vise novih za rezervne delove i tako to...
Zamisli samo situaciju kupio si pre par nedelja HDD od 2TB za 6500 din. i on gekno a za par nedelja cena ce mu biti 14-15 000 dinara... kakva zarada...
Ne moze za svu robu. Npr. za hdd, MBo, CPU, napajanje, monitor, to moze, ali treba se cuvati kopija, jer svaki dan susrecem kod nas robu, koja ima lazne serijske brojeve, posto na listi vidim da je taj npr. hdd prodat u njemackoj u Hamburgu lupam 05.05.2005, a kod nas se pojavio 2007 kao nov i takve stvari. Ako je servisiran i takav prodavan, onda se ne moze prodavati kao nov, vec ima zutu nalepnicu koja je zalepljena ukoso u gornjoj 6-tini nalepnice proizvodjaca. Tako smo dobijali Exelstore operator
Uvijek se prvo pokriju zamjene, pa se tek onda salju novi u veleprodaje. O tome sam pricao sa predstavnikom Hitachija prije jedno 2-3 godine, mozda i vise. KOd WD-a i Seagate-a je bila ista politika. Kakvo je stanje sada, nemam pojma, posto vec 3 godine nisam uzimao robe u vrijednosti od 100 000e ili vise. operator
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647756. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.