zakljuci sam i raspitaj se malo pre nego sto stavljas no.1 tamo gde ne treba.. http://goo.gl/b2NDQ
:: :: Prijatelju kakav je to problem da se shvati da je Intel BROJ1 ?? Cekaj ti znas nesto sto zapad nezna ? a ovde dolaze stvari sa zakasnjenjem da ne kazem kojim. :: OCZ ti je sad u svetu most wanted zbog kesa a ko oce proverenu i pouzdanu ssd Intel :: Samsung ,Mushin katastrofa kako se kotiraju Corsair ti je odlican kao i Kingsto :: elem ovako ti ide list :: 1Inte :: 2OCZ Kingston Corsai :: 3 svi ostali :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Nema teoretske sanse da je bolji od OCZ a kamoli od intela meni je to placena reklama a ne clanak... Pogledaj sta se stavlja u laptopove od preko 1000 evra sve ce ti biti jasno,Ja licno pratim 3 firme Kingston ,OcZ i Intel od skora i samsung.A ta prica lose se plasira OCZ daj molim te ... Svako ce da uzme ono za sta se odluci i sta moze da priusti.Intel 80% ljudi ne moze da priusti ili nece po cenu od 64 gb intela da plati 120 evra a za te pare dobija 120 gb drugog proizvodjaca..
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sappiher LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 LOGITECH G400
:: zakljuci sam i raspitaj se malo pre nego sto stavljas no.1 tamo gde ne treba.. http://goo.gl/b2ND :: :: :: :: :: :: Prijatelju kakav je to problem da se shvati da je Intel BROJ1 ?? Cekaj ti znas nesto sto zapad nezna ? a ovde dolaze stvari sa zakasnjenjem da ne kazem kojim. :: :: OCZ ti je sad u svetu most wanted zbog kesa a ko oce proverenu i pouzdanu ssd Intel :: :: Samsung ,Mushin katastrofa kako se kotiraju Corsair ti je odlican kao i Kingsto :: :: elem ovako ti ide list :: :: 1Inte :: :: 2OCZ Kingston Corsai :: :: 3 svi ostali :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
važi za jeftinije, tako se i prodaje. Takođe ima među najviše pokvarenih diskova i loših firmvare-a pa ga uglavnom poslovni korisnici izbegavaju. Nekoliko puta su probali da se probiju na tržište enterprise diskova, ali ih izbegavaja kao kugu.
U laptopovima se najčešće stavljaju Intel, Samsung i Toshiba koji su ujedno i najveći OEM proizvođači SSD-ova, koji se fabrički ugrađuju u laptopove.
Intela sam uglavnom viđao u HP elitebook-ovima i Lenovu, Samsunga kod Sony-a i Dell-a, a Toshiba ide u Apple.
Čudna mi čuda, ujedno su to i jedini proizvođači koji imaju svoje fabrike NAND-a i svoje kontrolere. Intel ima zajednički fabriku NAND-a sa Micronom, a Samsung i Toshiba svoje. Takođe imaju i svoje kontrolere.
Dakle SSD-ovi koji imaju NAND firme koja ih i proizvodi su Intel, Micron (tj. njena ćerka firma Crucial), Samsung i Toshiba. Oni proizvode NAND i imaju najbolji izbor šta stavljaju.
Od skora, njima se priključio i Hynix kao jedini proizvođač NAND-a koji nije imao svoje SSD-ove.
Svi ostali kupuju od njih, tj. od koga stignu.
Gurati Kingstona i OCZ koji i kontrolere i NAND kupuju od svih živih dobavljača pa imaju sve i svašta u ponudi u isti koš kao Intel, Samsung ili Toshibu je krajne glupo. U odnosu na gornje firme to su sitne ribe.
A tvoja priča da se Samsung katastrofa kotira - Samsung NAND ide u slabo prodavane i jadne uređaje koji se zovu IPAD i samo u njima se proda više NAND-a nego verovatno u svim SSD-ovima ugrađenim u PC-e. O takvim zaradama OCZ može da sanja :)
Dovoljno je i na Amazonu ili NewEgg-u da otkucaš intel , samsung ili ocz SSD pa im vidi prosečne ocene. Intel 4-5 zvezdica, Samsung 830 5 zvezdica, Crucial m4 isto, OCZ u proseku 3.5 - REPUTACIJA? Baš ih korisnici cene.
A za OCZ Agility 3 sam se smejao jer je kod jednog našeg velikog distributera kao primer procedure za reklamaciju/vraćanje robe uzet baš taj SSD.
Danas sam uspeo da zavrsio instalaciju sistema. Merio sam i kad sam usao u sistem sa Microsoft ahci drajvereom i imao sam malo slabiji rezultat a onda kad sam instalirao Intelov dobijo sam bolji rezultat. Znaci ovo je mereno kad su instalirani svi programi koje koristim na SSD igre idu na drugi hdd kao i skidanje.
:: Danas sam uspeo da zavrsio instalaciju sistema :: Merio sam i kad sam usao u sistem sa Microsoft ahci drajvereom i imao sam malo slabiji rezultat a onda kad sam instalirao Intelov dobijo sam bolji rezultat :: Znaci ovo je mereno kad su instalirani svi programi koje koristim na SSD igre idu na drugi hdd kao i skidanje :: :: http://goo.gl/QkXx :: :: :: P.S. Preporucujem svakom ko ima u planu ili one koje se dvoume da uzmu SSD progledace !! :: :: :: INTEL I5 2500K & TT FRIO = 4.5 GH :: ASUS P8Z68 DELUXE/GEN :: ASUS GTX 570 DCI :: KINGSTON 2X4GB 1600MHZ HYPERX GREY DDR :: SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5T :: TT OVERSEER RX-I & CHIEFTEC CFT 750 :: LOGITECH X-540 & X-FI TITANIU :: DELL U2312H :: ::
Necu jos 8 da stavljam jer nemam jos drajvera za sve uredjaje. A sto se tice prostora ostalo mi je jos 22gb prostora a sve programe koje korisitm su instalirani.
Konfiguracija mi je: intel i5-2500K, MB Asus P8P67, 8GB DDR3, 650W chieftec, nvidia 240GT, BD-RW, 4 coolera na kucistu.
Posto imam SATA III kontroler bilo bi dobro da taj SSD ima isti konektor. Imam neki stari SATA II WD blue od 320GB, pa koliko ce se osetiti ubrzanje samog sistema i rada na njemu?
na sta jos treba obratiti paznju osim brzine citanja i pisanja? ...
i koji od ovih u ovom trenutku je najbolje uzeti... treba mi za win 7,par sitnih programa :tj plejeri i browseri + batrtlefield 3 mp ... bacite neki test od intel ssd-a kao sto je bacio Dragot vidinm da par ljudi ima 330 seriju
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
na sta jos treba obratiti paznju osim brzine citanja i pisanja? ...
i koji od ovih u ovom trenutku je najbolje uzeti... treba mi za win 7,par sitnih programa :tj plejeri i browseri + batrtlefield 3 mp ... bacite neki test od intel ssd-a kao sto je bacio Dragot vidinm da par ljudi ima 330 seriju
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
to nema veze ? Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647758. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.