Uradio sada opet ATTO i jbt stvarno je dobar ovaj CORSAIR Force GT 120 na Intelovom kontroleru. Stvarno su poboljsanja ipak vidljiva na Ivy Bridge i vrede.
Meni za igranje ali nocas ce raditi komp celu noc neki lik dolazi da uradi nesto i donosi njegove neke original programe, on ima 5-6 god star Intel pa cu mu to ustupiti, on uzima dobru lovu za to, ne znam sta ja sam gamer a dobicu i ja procenat. Cisto da ide u fond za graficku.
Juce sam otisao na zvanicni sajt svih prodavnica kao sto radim jednom u nedelju dana i otkucam CORSAIR da vidim ima li sta sto meni treba. Za mene nema ali ako nekome treba SSD novi dobar moze da nadje Neutron GTX 120 za 120e u EMMI. Pristojna cena bolji od svakog Kingstona. Jos dobro sto mozete naci je Intel 530 ako se pojavio.
Nije najbrzi, nije najbolji, ono sto mi je bilo bitnije od par procenata koje ne mogu videti golim okom je da masina bude stabilna, bez random BSOD-ova i problema sa firmverom. U tom smislu sam vrlo zadovoljan SSD-om. Neutron je odlican, ali se moze bolje proci u odnosu value/performance, cak i u Paradajzicnoj Republici.
Koji imas, od 120GB, ja isto CORSAIR Force GT 120GB. Tj on prikaze 111GB. Pa za svakodnevni rad nema mnogo brze od toga. To je par procenata samo. Ne isplati se dok ne dodje ovaj SATA Express za godinu dana. Vec je tehnologija razvijena skroz sada da pocne da se upotrebljava dok jos malo zarade na ovome. Taj cu uzeti Express od 240GB. Ovo reko za ljude kojima sada da predju na SATA III je dobra prilika. Kada se pojavi SATA Express drasticno ce ovima pasti cena jel koliko je bila brzina SATA II, maksimalno 300, sada ovaj je maksimalno u teoriji moze 600Mb/s sa SATA Express ce biti 8Gb/s i 16Gb/s. Kazu da je 16Gb/s verzija oko 60% brzi protok od Intel Thunderbolta. Storage ce da ostane za SATA III. Sto znaci ne treba sada bacati pare na nekoliko procenata. CORSAIR je realizovao i Force LS novi sa Toshiba kontrolerom cije su brzine jos malo bolje a cena je 110$ za 120GB Pa vi vidite kako nas deru za CORSAIR. Ajde sto nas deru ali bar da to sve ima na vreme kada se pojavi. Jos ce najbolji dobitak biti ako recimo na Haswell Extrem moze da se stavi neka kartica u PCIe slot koja podrzava taj standard i da se sistem drzi na tome.
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647738. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.