To su otprilike rezultati koje možeš da očekuješ na SATA II sa tim SSD-om, kod mene u firmi na mašinama koje su SATAII su slični.
:: Stavio sam za sad u jednu mašinu Kingston HyperX 3K i evo benchmarka na SATA2 interfejsu :: :: bit.ly/UGNBe :: :: Jesu ovo ok brzine za SATA2 :: __________________ :: Scourge of PCBerza ::
Samo Intel za debile, za bolje i nisu. Peče ga čmar što se zajebao prvo za onaj raspali OCZ što nije mogao nikome da uvali dugo pa se sad zajebao sa Intelom. __________________ Scourge of PCBerza
Re: Evo ako vas kojim slucajem zanima 830 - sata 3
04.10.2012. 19:43
status: user broj poruka: 1670
Ok su rezultati budući da je u pitanu najmanji model, mada je write duplo manji od 128GB modela, što je i logično (upola manje čipova - upola manja brzina).
Па за тај контролер и није лоша препорука тај интел 330...
Колико ја видим нећеш ништа изгубити а можеш добити бар један или чак два комада за бадава...
Једино што самсунг има 8ГБ више... а кошта чак 25% више него и330...
Еби га оптимизуј мало...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Samo Intel za debile, za bolje i nisu. Peče ga čmar što se zajebao prvo za onaj raspali OCZ što nije mogao nikome da uvali dugo pa se sad zajebao sa Intelom :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Intelovi SSD-ovi nisu nipošto loši, FW im je vrlo ispeglan, dosta serija ima po 5 godina garancije i prilično su pouzdani.
Pošto sa Micron-om imaju svoju fabriku NAND-a, obično dobijaju najkvalitetniji NAND.
Jedino je zbunjujuća odluka da umesto da ubrzaju razvoj svojih kontrolera koji su bili odlični, idu sa Sandforceom u 330 i 520 serijama. 520 serija je jedna od najbioljih SF diskova, ali joj je i cena odgovarajuća.
S druge strane tu je jeftina 330 serija kojoj je namerno `uštrojena polovina kanala` i FW usporen da bi se dovoljno odvojila od 520 serije.
Jeftini jesu, ali su po performansama bliži SF sa async nego SF sa sync NAND-om kao što jesu - upravo zbog gubitka polovine kanala ka NAND-u. Pored toga kao i svi SF diskovi imaju jako trom GC i write performanse im vremenom prilično opadaju.
Možda to nekome i ne smeta, ali mene to pomalo nervira - za mesec dana upotrebe imaš nešto što nema ni upola brz write kao što je bio kao kad si ga kupio. Brže od HDD-a jeste u svakom slučaju, ali opet ako imaš odlične SSD-ove od Samsunga ili one sa Marvell kontrolerima (Crucial M4, Corsair Performance Pro, Plextor M5 Pro) i sve ostale koji nemaju te probleme - zašto bi se odlučio na lošiju varijantu.
Inače u BG je razlika u ceni između Samsung 830 128GB i Intel 330 120GB nikakava, tj. koštaju isto.
Dakle imaš Samsunga 830 koji je brži, ima 8GB više, ne degradiraju mu performanse, nema peglani SF firmware koji je imao milion bubica, TRIM i GC rade kako treba, pouzdanost mu nikad nije dovodjena u pitanje i nije nikakav `štojen` model kao što je 330-ca. Oba su negde oko 11K za 128/120GB verzije.
Mislim da je tu nema nešto mnogo razmišljanja - pa otud i Daumovo razmišljanje.
Za tamo gde si ti MaliAbner-e nemam pojma kako stoje cene, ali u BG je 330 po sadašnjim cenama jako loš izbor, košta skoro isto kao i S830, Crucial M4 i OCZ Vertex4 a daleko je od tih diskova.
:: Samo Intel za debile, za bolje i nisu. Peče ga čmar što se zajebao prvo za onaj raspali OCZ što nije mogao nikome da uvali dugo pa se sad zajebao sa Intelom :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
samo intel i samo MadCatz, i samo NZXT i samo Corsair i samo ViewSonic i samo ASUS, a do tada je bilo samo A4Tech i samo Saitek, i samo WD, jel tako? Sta bi mi bez tvoje inteligencije i mudrih saveta i preporuka i lepih ocesljanih obrva.. ziveli bi vecno u zabludi
Интел ссд 60ГБ је 50€... 120ГБ је 75-80€... 180ГБ је 105-110€...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Intelovi SSD-ovi nisu nipošto loši, FW im je vrlo ispeglan, dosta serija ima po 5 godina garancije i prilično su pouzdani :: :: Pošto sa Micron-om imaju svoju fabriku NAND-a, obično dobijaju najkvalitetniji NAND :: :: Jedino je zbunjujuća odluka da umesto da ubrzaju razvoj svojih kontrolera koji su bili odlični, idu sa Sandforceom u 330 i 520 serijama. 520 serija je jedna od najbioljih SF diskova, ali joj je i cena odgovarajuća :: :: S druge strane tu je jeftina 330 serija kojoj je namerno `uštrojena polovina kanala` i FW usporen da bi se dovoljno odvojila od 520 serije :: :: Jeftini jesu, ali su po performansama bliži SF sa async nego SF sa sync NAND-om kao što jesu - upravo zbog gubitka polovine kanala ka NAND-u. Pored toga kao i svi SF diskovi imaju jako trom GC i write performanse im vremenom prilično opadaju :: :: Možda to nekome i ne smeta, ali mene to pomalo nervira - za mesec dana upotrebe imaš nešto što nema ni upola brz write kao što je bio kao kad si ga kupio. Brže od HDD-a jeste u svakom slučaju, ali opet ako imaš odlične SSD-ove od Samsunga ili one sa Marvell kontrolerima (Crucial M4, Corsair Performance Pro, Plextor M5 Pro) i sve ostale koji nemaju te probleme - zašto bi se odlučio na lošiju varijantu :: :: Inače u BG je razlika u ceni između Samsung 830 128GB i Intel 330 120GB nikakava, tj. koštaju isto. :: :: Dakle imaš Samsunga 830 koji je brži, ima 8GB više, ne degradiraju mu performanse, nema peglani SF firmware koji je imao milion bubica, TRIM i GC rade kako treba, pouzdanost mu nikad nije dovodjena u pitanje i nije nikakav `štojen` model kao što je 330-ca. Oba su negde oko 11K za 128/120GB verzije :: :: Mislim da je tu nema nešto mnogo razmišljanja - pa otud i Daumovo razmišljanje :: :: Za tamo gde si ti MaliAbner-e nemam pojma kako stoje cene, ali u BG je 330 po sadašnjim cenama jako loš izbor, košta skoro isto kao i S830, Crucial M4 i OCZ Vertex4 a daleko je od tih diskova :: :: :: :: :: :: Samo Intel za debile, za bolje i nisu. Peče ga čmar što se zajebao prvo za onaj raspali OCZ što nije mogao nikome da uvali dugo pa se sad zajebao sa Intelom :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
Npr. moj Samsung 830 128GB sam u februaru platio oko 160€, sada je 100€.
Generalno, očekuje se da od iduće godine bude sve više SSD-ova sa TLC (3 bit per cell MCL) NAND-om, koji će praktično duplirati kapacitet sa istim brojem čipova.
Diskovi od 240-256GB bi sledeće godine trebalo da budu mainstream, tj da cenovno dođu negde gde su sada 128-ce.
250GB TLC diskovi kao što je Samsung 840 (obična, ne Pro koji je MLC) u najavi su ispod 200$, znači da će brzo pasti na nekih 150$, početkom sledeće godine. MLC diskovi će biti skuplji ali će cenovno morati da prate TLC ili ih niko neće kupovati.
Mada ne očekujem da će to sad nešto mnogo naglo da se desi, biće postepeno spuštanje. Od čekanja nikad nema neke prevelike vajde, kad god da kupiš nešto, za 3 meseca biće brži veći i jeftiniji model i to je tako ne samo za SSD već manje više za bilo koju tehničku opremu.
20 evra skuplji, ali da li je i bolji toliko? __________________ Scourge of PCBerza
:: :: http://goo.gl/WxvCM - da te ne boli glava ni za kapacitet ni za performanse... :: :: :: i5-3570K | P8Z77-V | TridentX | zVertex4+EZRX | AX750 | Stryker | U2311H -> U2713HM | G15+G9 | ATP :: ::
Kupi model od 128gb. veruj mi da je to ozbiljan prostor, ostavis mu jedno 20gb. slobodno i pici misko. Ja imam model od 64gb. samo tu ti reci da na njemu drzim win7 sp1 ultimate 64bit, 15-ak pratecih programa koje mi trebaju, steam(cs 1.6, cs GO, dota2) i moze jos brda da stane, plus uvek ostavim oko 10 gb. prostora...
Broj postavljenih tema: 60448. Broj poslatih odgovora: 647862. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.