Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Koji hdd i ssd
STRANA 2 OD 2
mighty Re: ... 09.01.2013. 19:02 #467250

status: user
broj poruka: 1670
Prilično netačno, kod većine normalnih SSD-ova do 80% popunjenosti nećeš imati skoro nikakve razlike u odnosu na prazan disk.

Pričam iz ličnog iskustva, imam Crucial M4, Samsung 830 i Intel 320 i nema neke razlike u testovima bilo da su na 40 ili 75% puni.

To što si mogao da pročitaš važilo je recimo za Vertex 4 sa ranijim verzijama firmware-a, ali je to kasnije rešeno.

Niko ne kupuje disk da bi ga držao 50% praznim, bio on 60, 120 ili 240GB.

:: Jeste skuplji (zato i cekam da padnu cene ovim modelima :) ), ali mi je SSD od 120GB zaista malog kapaciteta a i neprihvatljiv i iz razloga sto sam citao da kada ga napunis preko 50% drasticno padaju performanse
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 09.01.2013. 19:13 #467251

broj poruka: 2591
Ok... Drago mi je da se taj procenat promenio... :) Ali mi je i dalje 120GB mali kapacitet... Kao sto rekoh cekam da padnu cene 256GB modelima.

@gorantd U onom testu (ako si ga uopste si citao) pise za Kingstone HyperX 3K 240GB sledece: `savetujemo vas da u slučaju kupovine ovog diska odmah odete na KIngstonov zvanični sajt i u okviru `support` stranice nađete novi firmware oznake 5.03 koji će vam omogućiti ispravan rad TRIM tehnologije koja omogućava da se ćelije SSD-a troše ravnomerno i time dodatno produži vek trajanja.`

S obzirom da si uzeo samo model od 120GB proveri da li ovo vazi i za njega...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Bobi4ever A nama trolovima ni hvala?!? 09.01.2013. 19:23 #467252

broj poruka: 4890
Eeee zivoteeee teretanooo!!!
P.S.
Nek te dobro sluze. .)

::
:: Uzimam
:: http://www.itsvet.com/proizvod/seagate-barracuda-2tb-64mb-7k-sata600-st2000dm001/comp_comp_hdd/27/227
:: (onaj sto sam prvi linkao je optimizovan za video nadzor pa sam promenio model, ali u sustini isto
:: http://www.itsvet.com/proizvod/kingston-120gb-ssd-sata600-hyperx-3k-sh103s3-120g/comp_comp_hdd/71/237
:: Javljam utiske kad stignu...
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647762.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs