Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Predlog za sata DVD rezač
STRANA 2 OD 2
imarkovic Re: @prosilva 27.05.2013. 00:09 #494599

status: user
broj poruka: 19089
ni meni nije jasno kako moze da koristi 8gb, odnosno 4gb za ramdisk u 32bit xp-u kada taj xp ne vidi vise od 3.25..

:: Vidi, ili nas ovde kolektivno zezas - shto nije u redu ili si ozbiljno pobrkao lonchice
::
:: Windows XP 32bit-ni i 8GB nece da ide... jednostavno Windows 32bit ne moze da koristi vise od 4GB rama. Shta si ti do sad koristio i kako ti je RAMDisk radio ja stvarno ne znam ali svih 8GB nisi koristio. Ili si imao 64bit-ni windows XP ili si ko zna kako (pogreshno) doshao do zakljuchka da koristish svih 8GB ali prochitaj poslednji link koji sam postavio pa ce ti biti jasnije. Neshto si se ozbiljno zbunio ili nas zezas
:: Koja god da je varijanta ja se odjavljujem
:: Shto se tiche DVD-a, mislim da smo to reshili
:: Pozdrav..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Re: @prosilva 27.05.2013. 02:31 #494617

broj poruka: 7779
MOZE !!!

Nisi shvatio da je covek haker te da je hakovao OS tako da moze da mu ubaci koliko god hoce RAM memorije...

Kad sam video da pita to sto pita odmah mi je bilo jasno da su svi nasi odgovori inferiorni i da ni jedan sa ovog foruma nece moci da isprati njegov nivo znanja...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: ni meni nije jasno kako moze da koristi 8gb, odnosno 4gb za ramdisk u 32bit xp-u kada taj xp ne vidi vise od 3.25.
:: :: Vidi, ili nas ovde kolektivno zezas - shto nije u redu ili si ozbiljno pobrkao lonchice
:: ::
:: :: Windows XP 32bit-ni i 8GB nece da ide... jednostavno Windows 32bit ne moze da koristi vise od 4GB rama. Shta si ti do sad koristio i kako ti je RAMDisk radio ja stvarno ne znam ali svih 8GB nisi koristio. Ili si imao 64bit-ni windows XP ili si ko zna kako (pogreshno) doshao do zakljuchka da koristish svih 8GB ali prochitaj poslednji link koji sam postavio pa ce ti biti jasnije. Neshto si se ozbiljno zbunio ili nas zezas
:: :: Koja god da je varijanta ja se odjavljujem
:: :: Shto se tiche DVD-a, mislim da smo to reshili
:: :: Pozdrav..
prosilva XP i 8GB RAM-a 27.05.2013. 07:07 #494623

broj poruka: 196
Vidim da voliš da se dokazuješ, a ne znaš baš sve i zato je pametno što si se odjavio. Od 8 Gb XP adresira do 3,25 Gb Ram-a. Ostatak koristi Ramdisk. U ovom članku je objašnjeno kako se to radi:http://www.tomshardware.com/reviews/ram-memory-upgrade,2778.html
Evo i screen shoot-a testa ramdiska, gde se vidi da je on najmanje 20 puta brži od SSD-a i to na mojoj DDR2 platformi.
http://imageshack.us/a/img153/9793/ramdisk1.jpg
Vidim da ste nevaspitani obojca, a pretpostavljam da ste još nezreli.
Ja sam čovek srednjih godina i nemojte više da provocirate.

ddim ipak moze preko 4GB sa placenim RAMDisk-om 27.05.2013. 08:39 #494634

broj poruka: 214
Ovo treba ozbiljno proveriti!!!
Sad bez shale...
Kako RAMDisk pristupa dodatnom RAM-u nije mi jasno ali treba proveriti...

@prosilva, ovo je veliko otkrovenje ako se ispostavi da je tachno...

jos jednom prosilvin link:
http://www.tomshardware.com/reviews/ram-memory-upgrade,2778-4.html

EDIT: sad sam malo cheprkao po netu i da, RAMDisk moze da koristi na 32bit sistemu memoriju preko 4GB, ukratko
Windows XP 32bit sa 8GB RAM-a:
0 - 3.25 za windows
3.25- 4 rezervisano
4 - 8gb RamDisk moze da koristi!!!!!!!! (kao Swap i slichno)

bice da smo kolektivno pogreshili :-)

prosilva XP i 8GB RAM-a 27.05.2013. 09:02 #494640

Nije nikakvo otkrovenje jer sam na temu Ramdisk: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=51686&forid=25&katid=6 detaljno objasnio kako se instalira i koristi. Program je freeware za ramdisk do 4 Gb, ali ima bagove i ponekada daje plavi ekran. Može da se nađe na netu verzija koja podržava više od 4 Gb i radi bez problema, ili da se kupi program.
Ja imam Phenom II x4 965 na DDR2 ploči i rezultate testiranja brzine ramdiska sam dao u prethodnom postu. Da su u pitanju neki intel 3570 ili Vishera 8350 na brzim dd3 platforamama, rezultati bi bili neuporedivo bolji.

count To ima smisla. 27.05.2013. 09:06 #494642

broj poruka: 1368
OS vidi sve što ima u BIOSu samo 32bitni nemože da direktno adresira toliko memorije. Win 32 stvarno upoterbljava samo 3.2 gb i to je dostupno programima a ostatak u ram disku je za njega sad samo disk formatiran kao i svaki drugi. Čak je i DOS mogao da napravi RamDisk sa mnogo više memorije od one bazne.
Tu su još bile Extended i Expanded memorije koje su oodređeni programi mogli da upotrebe preko bazne.

imarkovic Re: XP i 8GB RAM-a 27.05.2013. 09:18 #494643

broj poruka: 19089
ima neki superspeed ramdisk v.11, jel to taj?

:: Nije nikakvo otkrovenje jer sam na temu Ramdisk: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=51686&forid=25&katid=6 detaljno objasnio kako se instalira i koristi. Program je freeware za ramdisk do 4 Gb, ali ima bagove i ponekada daje plavi ekran. Može da se nađe na netu verzija koja podržava više od 4 Gb i radi bez problema, ili da se kupi program.
:: Ja imam Phenom II x4 965 na DDR2 ploči i rezultate testiranja brzine ramdiska sam dao u prethodnom postu. Da su u pitanju neki intel 3570 ili Vishera 8350 na brzim dd3 platforamama, rezultati bi bili neuporedivo bolji.
prosilva ima neki superspeed ramdisk v.11, jel to taj? 27.05.2013. 10:11 #494647

Ja koristim Dataram ramdisk 4.0.0. To je onaj isti koji se dobija besplatno uz AMD memory.

misicm autocad 27.05.2013. 10:26 #494651

broj poruka: 360
bi sigurno trebalo da radi na win7. zasto morate taj stari? (jedino ako posedujete origina) zvuk isto mozete da namestite, ako se malo potrudite. nije tesko naci driver-e.
prosilva Win7 27.05.2013. 12:30 #494659

Pretpostavljam da mogu da namestim, ali mi računar uvek treba, tako da nemam puno vremena da eksperimentišem. Sada kada sve radi u AHCI modu, kada nabavim SSD ili drugi HDD instaliraću sedmicu. Audio codec na ploči je alc 888 tako da tu ne može bog zna šta da se dobije. Da bi ramdisk radio kako treba na Win7 trebalo bi imati 16 Gb ram-a.

Inače uskoro ću okačiti još zanimljivih postova za vlasnike ati kartica i za ubrzavanje igrica.

Pozdrav.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647762.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs