Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Pomoć oko harda! Potrebno spašavanje podataka.
STRANA 2 OD 2
codeus Re: Re: Re: Re: nepo 06.04.2014. 22:58 #548426

status: user
broj poruka: 4054

pa djape malo matematike , cupanje podataka sa diska do 60gb 120 funti + pregled diska u cistoj sobi 30 funti + WAT(20%-30 funti) = 180 funti ili 220e

:: Postovana gospodo iz Helpdiskameni niste dali nikakav odgovorna ove cen
:: http://www.a-oneit.co.uk/disk-data-recovery.as
:: http://www.cambridgedatarecovery.co.uk/hard-drive-recover
:: Znaci doslo vreme da Englezi ovde rade zube a mi hardove kod njih
::
:: ::
:: :: http://www.helpdisc.r
:: :: :: pa onda lepo smanjite cenu na razumnu(recimo do 100 eura za vadjenje podataka) pa ce vise njih kod vas da se javljaju, jer ovo sada koliko je(150e otprilike), je premnogo, a inace niko ne zeli ni da proba da sredi firmware(za primer) ako je blokirao nego je lakse uzeti brdo novca za kopiranje podataka, jeste kapiram ja da su licni podaci bitniji od novca, ali majku mu ovo je Srbija, celu platu treba dati za spasavanje podataka, msm stvarno.....
:: :: ::
:: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh
:: :: :: MSI 870S-C4
:: :: :: Patriot 2x2GB DDR3 1600MH
:: :: :: WD10EARS 1T
:: :: :: Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
:: :: :: OCZ MXS-PRO 600
:: :: :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit
:: :: :: :: Najbolja reklama koju su mogli da stave na svoj sajt je da koriste HDDSURGERY alate
:: :: :: :: Ko ne zna HDDSurgery je nasa firma. Ukrali slike sa sajta firme Payam iz Australije ( nase klijenta ) i stavili. A na slikama pise lepo HddSurgery Serbia...( slike alata za zamnu glava
:: :: :: :: Ako imas problem sa glavama to ce da izgleda otprilike ovako
:: :: :: :: odneses niko ti se ne javlja 3 meseca i onda kad zoves kazu da ne moze...
:: :: :: :: To su iskustva ljudi koji su bili tamo i diskove doneli kod nas
:: :: :: :: Spasavanje diskova zamenom glava za 60e....ok...moze mozda...nek se javi neko kome su spasili...smejurija
:: :: :: ::
:: :: :: :: http://www.helpdisc.r
:: :: Cene na sajtu su iz 2008 godine. Kao sto pise u cenovniku. Za strance su ostale iste u evrima a za nase ljude iste u dinarima. Znaci da jdino spasavanje podatakata nije poskupe u Srbiji u poslednjih 6 godina. Cene nisu OD ni do nego su fiksne
:: :: Da li je mnogo , pitanje je, uvek je mnogo. Mnogo je i 20evra za plombu ako ja placam..
:: :: Ako sam zubar malo je
:: :: Da bi uspesno spasavao podatke sa svih medija potrebna je jaaaako skupa oprema.
:: :: Koja ima i godisnje troskove. Kao sto sam govorio ranije, ne postoji jeftinije spasavanje podataka u svetu, postoje samo zemlje koje nemaju firme koje se bave spasavanjem podataka.
:: :: Imamo 70% posla iz inostranstva i broj diskova uopste nije tema mog posta
:: :: Problem je u obmani i laznom predstavljanju. U kranjem slucaju uzmi jedan disk sa neispravnim glavama i odnesi. Videces sta ce da bude rezultat
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djape7777 Re: Re: Re: Re: Re: nepo 06.04.2014. 23:20 #548433

broj poruka: 930
Pa dobro ali to je njihov standard kao za nas 22e(prosek plate od 3200-5300e) znaci da i cena na ulozeni rad treba da bude primerena. Kao sto kazem i za sve ostalo kada neko drzi Monopol na bilo sta za nas obicne smrtnike za*ebano...
:: pa djape malo matematike , cupanje podataka sa diska do 60gb 120 funti + pregled diska u cistoj sobi 30 funti + WAT(20%-30 funti) = 180 funti ili 220
:: :: Postovana gospodo iz Helpdiskameni niste dali nikakav odgovorna ove cen
:: :: http://www.a-oneit.co.uk/disk-data-recovery.as
:: :: http://www.cambridgedatarecovery.co.uk/hard-drive-recover
:: :: Znaci doslo vreme da Englezi ovde rade zube a mi hardove kod njih
:: :: :: http://www.helpdisc.r
:: :: :: :: pa onda lepo smanjite cenu na razumnu(recimo do 100 eura za vadjenje podataka) pa ce vise njih kod vas da se javljaju, jer ovo sada koliko je(150e otprilike), je premnogo, a inace niko ne zeli ni da proba da sredi firmware(za primer) ako je blokirao nego je lakse uzeti brdo novca za kopiranje podataka, jeste kapiram ja da su licni podaci bitniji od novca, ali majku mu ovo je Srbija, celu platu treba dati za spasavanje podataka, msm stvarno.....
:: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh
:: :: :: :: MSI 870S-C4
:: :: :: :: Patriot 2x2GB DDR3 1600MH
:: :: :: :: WD10EARS 1T
:: :: :: :: Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
:: :: :: :: OCZ MXS-PRO 600
:: :: :: :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit
:: :: :: :: :: Najbolja reklama koju su mogli da stave na svoj sajt je da koriste HDDSURGERY alate
:: :: :: :: :: Ko ne zna HDDSurgery je nasa firma. Ukrali slike sa sajta firme Payam iz Australije ( nase klijenta ) i stavili. A na slikama pise lepo HddSurgery Serbia...( slike alata za zamnu glava
:: :: :: :: :: Ako imas problem sa glavama to ce da izgleda otprilike ovako
:: :: :: :: :: odneses niko ti se ne javlja 3 meseca i onda kad zoves kazu da ne moze...
:: :: :: :: :: To su iskustva ljudi koji su bili tamo i diskove doneli kod nas
:: :: :: :: :: Spasavanje diskova zamenom glava za 60e....ok...moze mozda...nek se javi neko kome su spasili...smejurija
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: http://www.helpdisc.r
:: :: :: Cene na sajtu su iz 2008 godine. Kao sto pise u cenovniku. Za strance su ostale iste u evrima a za nase ljude iste u dinarima. Znaci da jdino spasavanje podatakata nije poskupe u Srbiji u poslednjih 6 godina. Cene nisu OD ni do nego su fiksne
:: :: :: Da li je mnogo , pitanje je, uvek je mnogo. Mnogo je i 20evra za plombu ako ja placam..
:: :: :: Ako sam zubar malo je
:: :: :: Da bi uspesno spasavao podatke sa svih medija potrebna je jaaaako skupa oprema.
:: :: :: Koja ima i godisnje troskove. Kao sto sam govorio ranije, ne postoji jeftinije spasavanje podataka u svetu, postoje samo zemlje koje nemaju firme koje se bave spasavanjem podataka.
:: :: :: Imamo 70% posla iz inostranstva i broj diskova uopste nije tema mog posta
:: :: :: Problem je u obmani i laznom predstavljanju. U kranjem slucaju uzmi jedan disk sa neispravnim glavama i odnesi. Videces sta ce da bude rezultat
Gare87 ... 07.04.2014. 01:24 #548455

broj poruka: 4725
upravo sam na to i ja asocirao, dakle njima tih 220 ili 500e ne znaci toliko kolika nama 150e, sto je skoro pa cela plata jedna, ja licno i ne sumnjam u kvalitet rada Helpdiska ili Data*olutiona, sta vise, ljudi iz jedne i druge firme su veoma korektni, jos daju besplatnu dijagnostiku sto je extra. Ali majku mu cena vadjenja podataka je stvarno ogromna za nas standard, a pogotovo sto su HDD ocajnog kvaliteta, pa odmah mora da se uracuna za neku godinu da ce riknuti pa treba da se kupi drugi HDD + da se izvuku podaci!

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD10EARS 1TB
Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

:: Pa dobro ali to je njihov standard kao za nas 22e(prosek plate od 3200-5300e) znaci da i cena na ulozeni rad treba da bude primerena. Kao sto kazem i za sve ostalo kada neko drzi Monopol na bilo sta za nas obicne smrtnike za*ebano..
djape7777 Re: ... 07.04.2014. 02:18 #548458

broj poruka: 930

Znam sta ti je posredi,meni samo nije bilo jasno kada sam poceo ` da jedem hleba` od servisa PC-ja kako sam olako potisnuo kolege sa njihovog terena zato sto sam isao na kartu kvaliteta i pristupacnih cena zarad veceg obima posla.Najbolja reklama je od usta do usta tj. kada te preporuce zadovoljne musterije.Od slucaja do slucaja negde je bilo dobre (lake) zarade a negde zarade nije ni bilo... Jednostavno ovde ljudi beze od rada i okrecu se prevari ili kada mogu (kada se zaglavis kao magare u blatu) gledaju kako da ti kozu oderu... To mene ovde pece, ne sumljam ja u kvalitet rada Helpdiska ali me iritira njihovo `busanje u grudi` samo mi mozemo pa cemo vas drati...Mogu se kladiti kada bi prepolovili cenu da bi utrostrucili zaradu,odmah bi nas nacin razmisljanja `nece to meni da se desi,postajace sve vise i vise ne marni za podatke i ako se desi nije skupo povraticu` ... Jednostavno kada pomenes cenu ljudima odmah odmahnu rukom i slegnu ramenima jer koliko god oni zeleli da povrate svoje podatke nemaju toliko da plate,,,

:: upravo sam na to i ja asocirao, dakle njima tih 220 ili 500e ne znaci toliko kolika nama 150e, sto je skoro pa cela plata jedna, ja licno i ne sumnjam u kvalitet rada Helpdiska ili Data*olutiona, sta vise, ljudi iz jedne i druge firme su veoma korektni, jos daju besplatnu dijagnostiku sto je extra. Ali majku mu cena vadjenja podataka je stvarno ogromna za nas standard, a pogotovo sto su HDD ocajnog kvaliteta, pa odmah mora da se uracuna za neku godinu da ce riknuti pa treba da se kupi drugi HDD + da se izvuku podaci!
:: AMD Phenom II 960T 3.5Gh
:: MSI 870S-C4
:: Patriot 2x2GB DDR3 1600MH
:: WD10EARS 1T
:: Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
:: OCZ MXS-PRO 600
:: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit
:: :: Pa dobro ali to je njihov standard kao za nas 22e(prosek plate od 3200-5300e) znaci da i cena na ulozeni rad treba da bude primerena. Kao sto kazem i za sve ostalo kada neko drzi Monopol na bilo sta za nas obicne smrtnike za*ebano..
helpdisk odgovor 07.04.2014. 08:07 #548464

broj poruka: 142
Ovo postaje bezpredmetno. Bog otac da sidje sa neba ne bi mogao da ubedi pa makar nosio dve ploce na kojima pise DOKAZ...
Jednostavno kad nemas argumente potezes za pretpostavkama a njih branis kao da su aksiome to jednostavno nije tacno. Ali cu opet pokusati.

1. Monopol - apsolutno smesno, pa samo ovde pricamo o 3 firme. O kojem monopolu ti pricas.

2. Dranje- molim te da prestanes da koristis tu rec u istoj recenici sa imenom Helpdisc jer rusis ugled i nekome stvaras pogresnu sliku o uslugama koja nasa firma pruza.
- besplatna dijagnoza u roku od 3 radna dana
- Fajl lista spasenih podataka kao i lista potencijalno ostecenih podataka PRE konacne odluke o spasavanju podataka
( vazno je istaci da ovu uslugu samo mi puzamo, i da kreiranje fajl lista sa proverom integritea predstavlja 99% podataka, ostaje samo da se iskopiraju podaci )

I tek kada klijent vidi fajl listu pristaje ili ne pristaje na cenu spasavanja.
Ko koga tu dere? U svakom trenutku moze da kaze mnogo mi je i da ode na drugo mesto.

3. Cena upola manje tri puta veza zarada
Do toga si dosao detaljnom analizom troskova firme koja se bavi spasavanjem?
Uzeo si u obzir cenu opreme, prostora, amortizacije, troskova, knjigovodstva, poreza , poreza na dobit, plata zeposlenih, doprinosa, delova, trajanja jednog posla, ucestalosti kvarova i tipa kvarova?
Ili mozda pausalno iznosis ocene jer imas vremena da se raspravljas samnom?

4. Ja busanjem u grudi branim ono sto smo 4 godine radili pre Helpdiska i poslednjih 9 u Helpdisc-u. Dane i noci ne prospavane. Branim ono sto radim, i ne dam da me stave u isti kos sa nekima kojima ne pripadam. Sta ti radis? Proizvoljno pljujes a ni oci mi nisi video? Ako imas neko pitanje, slobodno doji svaki dan od 8-18h.
Dobijes kafu i sok i sve odgovore i zasto i kako.

Pre naseg cenovnika, firme koje se i ovde pominju naplacivele su dijagnozu, cene su im bile promenljive ( pitajte i njih ako meni ne verujete ) i nisu bile transparente.
Uveli smo promene na bolje, podigli kvalitet usluge, i ljudi vise ne moraju da salju diskove van zemlje.

Sto se tice cene spasavanja i odnosa 800e prema 150 e tj UK - Srbija u cenu spasavanja ulaze mnogo troskovi. Ono sto je jeftinije od UK je rad, a sve ostalo je isto.
U ceni usluge rad nije 90%. Oprema , troskovi su cak i jeftiniji u UK nego ovde.
Npr cena diska koji koristimo za delove tamo iznosi 12e a nas UPS kosta 90e samo da disk dodje ovde. Pa carine pa spediter...

U svakom slucaju Monopola NEMA , niti ga moze biti. Svako moze da se bavi spasavanjem i da dokaze da sam u krivu.
Radna nedelja je pocela pre 6 minuta. Mene ceka posao, a vi momci backup .... glavu cuva.
Hvala svima koju su lepo pricali o nama, hvala i na kritikama iako nisu na mestu.
Otisla je tema u suprotnom pravcu,i ja se izvinjavam na svom doprinosu istoj.
Pozz

http://www.helpdisc.rs

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs