Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Samsung 840 evo pomoc
STRANA 2 OD 2
divljak84 E to sam i ja uradio,i posle ubodem u usb2 28.06.2014. 10:27 #556439

status: user
broj poruka: 99
i odradim posao! Znaci to je bio taj gremlin! :)
Napravio sam bootabilni usb (usb3 i gurnuo naravno u usb3 ) Ipokrene inst. ali nece nista. U pravu si druze.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Tako vam i treba kad hoćete da budete moderni 28.06.2014. 16:25 #556446

broj poruka: 6108
Znam da nisam imao problema sa mojim SSD-om, ali to je zato što i dalje koristim DVD.

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7

Srdjanc ... 28.06.2014. 17:20 #556448

broj poruka: 3105
Odmah da ti kazem, na toj ploci nikad neces uspeti da instaliras sa USB3 ulaza :)
Oba USB3 ulaza su preko cipa. Znaci teraj samo na USB2 ulaz (bilo koji) i to je to. Lepa ideja, ja W7 sistem podignem za oko 5 minuta sa USB3, super stvar (W8 nisam merio).

@Dmaster

Koji si ti old skull :P
divljak84 Ma i ko izmisli taj usb3! Flopi je zakon! :) 28.06.2014. 20:46 #556455

Ma, skontao sam ja da je to previse lepo da bi bilo istina. Ali ne bi bilo zanimljivo da sam sve uradio iz prve i bez problema! :)

Srdjanc ... 28.06.2014. 20:51 #556456

Eh, a taman sam hteo da te izazovem da se bakces sa Ultra Fast Boot-om. :)

Meni je trebalo oko nedelju dana, prva dva dana da ukapiram da nece da radi zato sto mi graficka imala stari bios, onda pet dana da skupim muda da updatujem. Ja jos uvek imam ogroman strah od updata biosa.

PS ogromna pohvala za forum MSI za dostavljeni bios i objasnjenje kako da se updatuje na njihov nacin. Sve to za manje od jednog dana, a bila je nedelja.
divljak84 A,zamisli da si sve odradio iz prve i da je sve islo kao podmazano! 28.06.2014. 21:31 #556458

Pa, gde je tu entuzijazam i IT istrazivacki duh i zelja za otkrivanjem neceg novog? :D
Pobeda zivaca nad problemom i samozadrzavanje da ne razbijes taj deo u 1000 delova ( jer ti u poslednjem momentu prodje kroz glavu koliko si to platio!) je samo po sebi nagrada! :D

Srdjanc ... 28.06.2014. 23:57 #556460

Posle svih ubagovanih delova u mom kompu bio bih srecan i prestao bih da razmisljam o zaverama kako u Srbiji stize samo skart roba.

imarkovic Re: ... 29.06.2014. 13:12 #556467

broj poruka: 19086
Iskreno, sad bas razmisljam unazad 15god, stvarno retko sam imao neke bagove u vlastitom kompu, a da nisu ocigledni, tj. logicni. Uglavnom samo crkavanje hdd-a, nista drugo. Sto se tice kvalitetnijih komponenti(po rangu), nema tu skarta, sto je i logicno.

::
:: Posle svih ubagovanih delova u mom kompu bio bih srecan i prestao bih da razmisljam o zaverama kako u Srbiji stize samo skart roba
sSHarK Re: Samsung 840 evo pomoc 02.07.2014. 02:10 #556672

broj poruka: 990

Novi Magician 4.4 + Rapid Mode = http://goo.gl/m0uNOj

i3-4360 | H60 | Z97 Pro4 | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | P2414H | G15+G9 | C920 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srekibo ... 12.07.2014. 02:25 #557316

broj poruka: 2
E da pitam i ja posto mi je stigao ovaj ssd a prvi put imam ssd. Da li gubim na performansama ovog ssd-a ako svakih 15 dana gazim ceo disk/particiju sa image-om? Da ne objasnjavam sada zasto to radim zanima me da li cu gubiti nesto?

sSHarK taj link meni ne radi?
sSHarK Re: ... 12.07.2014. 03:07 #557319

broj poruka: 990

http://goo.gl/AxpXzR - ovaj radi...

i3-4340 | H60 | Z97 Killer | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | P2414H | G15+G9 | C920 | ATP3

:: sSHarK taj link meni ne radi?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: ... 12.07.2014. 08:06 #557323

Ne gubis nista, ali proveravaj status particije na disku pomocu AS SSD-a posle snimljenog image-a. Ako je sve OK, u redu. Ako nije, znaci da treba pre spustanja image-a da svaki put pravis particiju ponovo iz adekvatnog softvera kao sto je npr. GParted.

:: E da pitam i ja posto mi je stigao ovaj ssd a prvi put imam ssd. Da li gubim na performansama ovog ssd-a ako svakih 15 dana gazim ceo disk/particiju sa image-om? Da ne objasnjavam sada zasto to radim zanima me da li cu gubiti nesto
:: sSHarK taj link meni ne radi?
Srekibo ... 12.07.2014. 21:56 #557372

broj poruka: 2
Cek nisam te razumeo bas najbolje, plan mi je da dignem win8 na ovaj ssd znaci jedna particija (ne racunam 100mb sto win pravi) svih 120gb za sistem i na tom ssd necu imati nikakve bitne podatke, za to mi sluzi drugi veci hard sto znaci da moze da mi pukne sistem ili da ga pregazim image-om kad god hocu i nista necu izgubiti. Kako si mislio da proveravam particiju pre spustanja image-a ako nemam nista na njoj? To si mislio sa drugog hdd-a gde npr imam drugi sistem recimo win7? Ako si to mislio ok mogu i tako cak ne moram sa samog ssd-a da pravim image nego mogu sa tog drugog hdd-a iz win7 da pravim image, jesi na to mislio? Koristim za to acronis true image a pravljenje particija nesto ne volim iz programa da pravim nego prilikom instalacije sistema mada su i taj tvoj i acronis dss dobri za tu namenu samo ja vise volim bez njih
imarkovic Re: ... 12.07.2014. 22:15 #557373

Ne znam koliko si upoznat sa prerequisite-ima kada je u pitanju SSD, on mora da bude u AHCI ili RAID konfiguraciji da bi radio, takodje particija na njemu mora da bude ALIGN-ovana, ako nije, ne radi dobro i gubi performance. Da je particija align-ovana, to pokazuje AS SSD(jedan od softvera). Takodje postoji funkcija za trim na SSD-u, to je nesto kao automatska defragmentacija na hdd-u, da te ne opterecujem, vazno je samo da proveris status particije i ako ucita windows, znaci da je prethodni hdd bio u AHCI rezimu dok je na njemu instaliran windows.

Ako dizes W8 ispocetka na tom SSD-u, pa pravis image, to je onda ok, ne moras da razmisljas o pravilno kreiranoj particiji, jer Win8 to radi lepo. Mozda sam te zbunio, a mozda ti je sve ovo poznato, ne znam..

:: Cek nisam te razumeo bas najbolje, plan mi je da dignem win8 na ovaj ssd znaci jedna particija (ne racunam 100mb sto win pravi) svih 120gb za sistem i na tom ssd necu imati nikakve bitne podatke, za to mi sluzi drugi veci hard sto znaci da moze da mi pukne sistem ili da ga pregazim image-om kad god hocu i nista necu izgubiti. Kako si mislio da proveravam particiju pre spustanja image-a ako nemam nista na njoj? To si mislio sa drugog hdd-a gde npr imam drugi sistem recimo win7? Ako si to mislio ok mogu i tako cak ne moram sa samog ssd-a da pravim image nego mogu sa tog drugog hdd-a iz win7 da pravim image, jesi na to mislio? Koristim za to acronis true image a pravljenje particija nesto ne volim iz programa da pravim nego prilikom instalacije sistema mada su i taj tvoj i acronis dss dobri za tu namenu samo ja vise volim bez njih
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60446. Broj poslatih odgovora: 647857.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs