Ma daj, Torto...Zakljucan disk u BIOS-u i nema pomoci....KAo sto sam rekao, firmware i servisni deo na disku ( plocama ) mora da se poklopi, a to moze samo da se udje u isti i promeni. Za obicnog korisnika bez adekvatne opreme i ozbiljnog znanja je SCI FI. Ako nema bitne podatke na tom HDD-u ( a pretpostavljam da nema, jer ga je najverovatnije negde kupio za saku dinara), najbolje je da ga zafrljaci...
Za taj disk ne postoji firmware na zvanicnom sajtu i 99% ne postoji mogucnost upisivanja, tj not support ( ako nemas pristup, mozes proveriti u servisnom delu MHDD-a da li taj model podrzava update firmware ili izguglas model diska ), a i da ima, opet neces nista uratiti, jer ce ti opet traziti pass koji se nalazi na plocama, gde je, osim u cipu, upisan....Jos najbolje da se tako olako razbija sifra HDD-a koji je LOCK....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ako nema na zvanicnom sajtu, onda mucak, nista mu se ne moze, tako je to sa starudijama, nemaju vise podrsku od proizvodjaca i moze samo da se baci, ako treba podaci da se izvuku to samo moze u servisima koji su opremljeni za tako nesto.
:: :: :: Za taj disk ne postoji firmware na zvanicnom sajtu i 99% ne postoji mogucnost upisivanja, tj not support ( ako nemas pristup, mozes proveriti u servisnom delu MHDD-a da li taj model podrzava update firmware ili izguglas model diska ), a i da ima, opet neces nista uratiti, jer ce ti opet traziti pass koji se nalazi na plocama, gde je, osim u cipu, upisan....Jos najbolje da se tako olako razbija sifra HDD-a koji je LOCK... :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Ovo me podseti, zove me skoro jedan zenin rodjak i pita, jel mogu nesto da mu pomognem....Reko selimo se u haosu sam...pa dobro kaze ne trebas mi ti moze da mi pomogne bilo ko od tvojih, valjda su sposobni da instaliraju jedan program... I sad ja tu iskuliram zbog zene i kazem a koji program. Pa kaze onaj sto moze da ti omoguci da pratis sve telefonske razgovore... Pa kazem to ne postoji, pa meni su rekli da to ima da se skine sa neta...i sad se prica malo siri ...
..
Pa dobro kaze on, ako ne moze dal mozes da mi bar provalis neke sifre na fejsu...
Ima poenta, da moze lako da se otkljuca ne bi ni bila neka zastita, zar ne?
Znaci disk koji ima sifru, ne moze da se formatira ne moze da se fleshuje ne moze nista....Back door ima, ali mora malo da se prevari firmware. Ono sto je opasno kod ovih stvari je sto skidanje sifre sa diska moze da se tretira kao novlasten pristup , jer je neko postavio. Kao kad bi otkljucao tudja kola... Inace traje tri sekunde uz pravi alat. A ima gi razni, ne znam dal ima neki da se ne kupuje. Ima nekih servisa koji to rade remote, tipa platis nesto sitno i odrade preko neta.
kazi mi jel postoji sansa da se izvuku podaci sa maxtora od 80gb koji sam ja otvorio i ocerupao elektroniku i sve to a plater sam jednom pipnuo kaziprstom i koja je cifra?
Korektni su, izacice ti u susret, barem su meni odradili diagnostiku za dz, e sad cena je to sto nije za nase platezne mogucnosti, barem meni, malo reklama :)
:: :: kazi mi jel postoji sansa da se izvuku podaci sa maxtora od 80gb koji sam ja otvorio i ocerupao elektroniku i sve to a plater sam jednom pipnuo kaziprstom i koja je cifra? :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.