Ama vidis valjda da je dosao samo da istroluje temu? Ovo sto je rekao za Undelete sa zivotom veze nema...
:: Jasno je šta si hteo da kažeš, da svaki pristupa na isti način disku, ali programi rade po veoma drugačijim principima, iako je sličan koncept, jer svi imaju jedan cilj i namenu. Jednom mi se desilo da nisam uspeo ni na jedan način da izvučem podatke pomoču GDB, ali sam zato uspeo sa TestDisk-om. Mogao sam verovatno i sa nekim drugim, ali ima ih mali milion, a pola miliona ima smešan interface :: :: :: :: Moje misljenje je da su svi jako slicni. Da kad ima dobrog materijala lako se nadje :: :: On ne moze da uradi magiju, bilo koji da je. Oni prelaze zapis na disku i rekonstruisu podatke na osnovu onoga sto nadju. Ograniceni su mogucnostima naravno koja su data tu za par desetina evra, ali u poenti svi rade isto. Osim pomenutog undelit-a koji moze biti opasan :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.helpdisc.r :: :: :: ::
Ne znam baš, čovek se profesionalno bavi time, undelete nisam koristio, verovatno je mislio u nekim retkim slučajevima, a ne uvek.. ali ono što sam napisao u prethodnom postu, držim se toga. Ne verujem da troluje, ali lepo bi bilo da pomogne malo
:: Ama vidis valjda da je dosao samo da istroluje temu :: Ovo sto je rekao za Undelete sa zivotom veze nema.. :: :: :: :: :: Jasno je šta si hteo da kažeš, da svaki pristupa na isti način disku, ali programi rade po veoma drugačijim principima, iako je sličan koncept, jer svi imaju jedan cilj i namenu. Jednom mi se desilo da nisam uspeo ni na jedan način da izvučem podatke pomoču GDB, ali sam zato uspeo sa TestDisk-om. Mogao sam verovatno i sa nekim drugim, ali ima ih mali milion, a pola miliona ima smešan interface :: :: :: :: :: :: :: Moje misljenje je da su svi jako slicni. Da kad ima dobrog materijala lako se nadje :: :: :: On ne moze da uradi magiju, bilo koji da je. Oni prelaze zapis na disku i rekonstruisu podatke na osnovu onoga sto nadju. Ograniceni su mogucnostima naravno koja su data tu za par desetina evra, ali u poenti svi rade isto. Osim pomenutog undelit-a koji moze biti opasan :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.helpdisc.r :: :: :: :: :: ::
Trebalo bi pazljivije da citas sta pisem siguran sam da bi ti koristilo. Meni je stvarno vise muka da se objasnjavam ....da sam imao nalog i pre nego sto sam ima firmu, da mu 80% posla dolazi iz inostranstva. Neki put se zapitam sto radim ovo. Ali pokusacu jos jednom, video sam nebrojeno puta diskove koji nisu uspeli da vrate podatke Active partition recoverijem ili undelitom. Ako tebi to nije dovoljno jedino da dodjes ovde na praksu. Dalje bilo je pitanje R-studio ili Gdb. Oni nemaju mnogo razlicit algoritam vec imaju iste algoritme. Jedino je razlika u prikazu i interfejsu, kao i u nacinu koriscenja programa. Najprostije receno NTFS je NTFS i on ima pravila po kojima radi tj upisuje i svaki put je isto. Ti analiziras sadrzaj....pa jel bi mogao neko da cita knjigu drugacije. Da bi shvatio da su iste moras da koristis sve opcije koji program ima a ne samo next next next. Kad znas sta radis i kako radis onda ti je svaki program isti. Bagova ima naravno u svakom programu i nista nije apsolutno osim toga da treba biti oprezan i ne pisati nista na disk. Ako trebi ovo nije dovoljno i ako i ovo vidis kao reklamu a ne savet ja ne mogu vise da ti pomognem koliko god hteo. Pozdrav
Ovo je strasno, kao onaj lik sto je govorio posle poplava u pricao ljudima kako slobodno da ukljucuju diskove jer u njih ne moze da udje voda ili kao da je hddregenerator uber program . Ti polazis od stava da ja trolujem i da necu da pomognem. Bog otac da sidje ne bi mogao da te ubedi u suprotno, a ja nisam Bog otac tako da se predajem. Ako neko procita i poslusa mene bice mi drago, ako neko procita i poslusa tebe i spasi podatke bice super. Ako zezne nece valjati. Izmedju ona tri programa ja bih izbegao Active bilo koju varijantu i uvek isao na bezbedno kopiranje jer jedino tako mozes da probas i nesto drugo. Ako active zajebe ostaje samo Raw . Od mene toliko
:: Ama vidis valjda da je dosao samo da istroluje temu :: Ovo sto je rekao za Undelete sa zivotom veze nema.. :: :: :: :: :: Jasno je šta si hteo da kažeš, da svaki pristupa na isti način disku, ali programi rade po veoma drugačijim principima, iako je sličan koncept, jer svi imaju jedan cilj i namenu. Jednom mi se desilo da nisam uspeo ni na jedan način da izvučem podatke pomoču GDB, ali sam zato uspeo sa TestDisk-om. Mogao sam verovatno i sa nekim drugim, ali ima ih mali milion, a pola miliona ima smešan interface :: :: :: :: :: :: :: Moje misljenje je da su svi jako slicni. Da kad ima dobrog materijala lako se nadje :: :: :: On ne moze da uradi magiju, bilo koji da je. Oni prelaze zapis na disku i rekonstruisu podatke na osnovu onoga sto nadju. Ograniceni su mogucnostima naravno koja su data tu za par desetina evra, ali u poenti svi rade isto. Osim pomenutog undelit-a koji moze biti opasan :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.helpdisc.r :: :: :: :: :: ::
Ne obaziri se na prozivke, samo bih ti dao savet da uvek daješ ovakav opis kao što si sad napisao, kao i u prethodnom postu, kad si već na forumu, u želji da pomogneš. Ne zbog toga da te nervozni Miško ne bi prozivao (boli te uvo za njega ), nego da bi ljudima (sa manje iskustva) bilo jasnije, itd., znaš već..
Objašnjenje je uvek poželjno, naravno, ne od pola strane, sažeto. Korisno je ljudima, hvala unapred.
:: Ovo je strasno, kao onaj lik sto je govorio posle poplava u pricao ljudima kako slobodn :: da ukljucuju diskove jer u njih ne moze da udje voda ili kao da je hddregenerator uber program . Ti polazis od stava da ja trolujem i da necu da pomognem. Bog otac da sidje ne bi mogao da te ubedi u suprotno, a ja nisam Bog otac tako da se predajem :: Ako neko procita i poslusa mene bice mi drago, ako neko procita i poslusa tebe i spasi podatke bice super. Ako zezne nece valjati. :: Izmedju ona tri programa ja bih izbegao Active bilo koju varijantu i uvek isao na bezbedno kopiranje jer jedino tako mozes da probas i nesto drugo. :: Ako active zajebe ostaje samo Raw :: Od mene tolik :: :: :: :: http://www.helpdisc.r :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.helpdisc.r :: :: :: :: :: :: :: ::
Naravno, velika vecina tih programa za vracanje podataka je isti q. Recim, ono sto mi je ok sa GDB je to sto mogu snimiti svaki step i posle ponovo ucitati i podaci koji su skenirani su za par sekundi dostupni i spremni za backup, ako iz nekog razloga nisi spremio backup disk ili cisto da vidis da li da kupujes HDD za te podatke ili pak dok obavestis klijenta ako nekome to radis.
Recimo, odlican je i DiskGenius, jer uvek mi prikaze bas onako kako su bili fajlovi pre pucanja particija, sve po folderima, dok GTB zna da ih `pobaca` u 1000 foldera, tipa 001, 002...i malo je teze naci bas ono sto ti treba, ako vadis samo neke odredjene fajlove...
Sve u svemu, ako jedan ne nadje fajlove, verovatno nece ni jedan od tih programa.
Uostalom, fajlovi su uvek tu gde jesu na plocama ako nije preskrabano ili odradjen low level format ili neko namerno brisao sa odredjenim programima koji preskrabaju fajl vise puta.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ok, onda dva :D Ako ne nadje GDB i DiskGenius, nece ni jedan nama dostupan program.
Naravno, pod uslovom da je HDD ispravan, a pukle particije iz samo njemu poznatog razloga...
:: Jok, ne mora da znači, gile :: :: :: :: :: :: :: Sve u svemu, ako jedan ne nadje fajlove, verovatno nece ni jedan od tih programa :: :: :: :: :: :: :: ::
Nisi pročitao moj post, baš sam napisao da sam imao problem da iščupam(pronađem) podatke pomoću GDB-a, bio sam ubeđen da od operacije nema ništa, a onda sam uspeo pomoću TestDisk-a.
:: Ok, onda dva :D Ako ne nadje GDB i DiskGenius, nece ni jedan nama dostupan program :: :: Naravno, pod uslovom da je HDD ispravan, a pukle particije iz samo njemu poznatog razloga.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: Jok, ne mora da znači, gile :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sve u svemu, ako jedan ne nadje fajlove, verovatno nece ni jedan od tih programa :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Izem li ga, sve je moguce. E sad, zasto GDB nije nasao, a ovaj drugi jeste, ostace misterija. Mozda si napravio gresku u koracima i umesto NTFS pokrenuo FAT verziju GDB :D
Pricas potpuno nejasno kao da ti je sam cilj da samo zamutis vodu. Dakle: Undelete je tebi izbrisao fajlove tako sto je uradio recovery na istom mestu na kome su oi ranije bili obrisani i. Posto recovery nije bio uspesan ti obrisani podaci su izgubljeni, jel ja tebe dobro razumem?
:: Trebalo bi pazljivije da citas sta pisem siguran sam da bi ti koristilo :: Meni je stvarno vise muka da se objasnjavam ....da sam imao nalog i pre nego sto sam ima firmu, da mu 80% posla dolazi iz inostranstva. Neki put se zapitam sto radim ovo :: Ali pokusacu jos jednom, video sam nebrojeno puta diskove koji nisu uspeli da vrate podatke Active partition recoverijem ili undelitom. Ako tebi to nije dovoljno jedino d :: dodjes ovde na praksu :: Dalje bilo je pitanje R-studio ili Gdb. Oni nemaju mnogo razlicit algoritam vec imaju iste algoritme. Jedino je razlika u prikazu i interfejsu, kao i u nacinu koriscenja programa. Najprostije receno NTFS je NTFS i on ima pravila po kojima radi tj upisuje i svaki put je isto. Ti analiziras sadrzaj....pa jel bi mogao neko da cita knjigu drugacije :: Da bi shvatio da su iste moras da koristis sve opcije koji program ima a ne samo next next next. Kad znas sta radis i kako radis onda ti je svaki program isti :: Bagova ima naravno u svakom programu i nista nije apsolutno osim toga da treba biti oprezan i ne pisati nista na disk :: Ako trebi ovo nije dovoljno i ako i ovo vidis kao reklamu a ne savet ja ne mogu vise da ti pomognem koliko god hteo :: Pozdra :: :: :: :: :: http://www.helpdisc.r :: :: :: :: :: Lepo te pitam ako ima neki bag kazi mi da im prenesem :: :: Ili si samo dosao da se javis da izreklamiras firmu :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.