Jako je opsasno da pisem uopste, jer je nemoguce nekom ko ne razume stvari da vidi ko pise a ko ne pise tacno. I sad reputaciju onoga sto radim godinama moze bilo ko da stavi u pitanje. Click of death mozes da nadjes na vikipediji ali to nije dokaz da to zapravo nesto i znaci. I to sto je neko objavio ne znaci nista. Naprosto taj administrator se ne bavi spasavanjem podataka.
Dalje nije tacno da nije opasno stavljati disk u frizider. Ima cak i ljudi koji to pokazuju na primeru, sta se desava kad se ukljuci disk sa kondenzom. Ja se necu upustati u takvu raspravu.
Veliko je pitanje sta trazis, i sta nadjes na netu. Ako trazis dokaz svoje tvrdnje probaj da nadjes i dokaz za suprotno. Kucaj po netu recimo zasto nije dobro stavljati disk u frizider.
Druga stvar, koliko se ko razume u diskove vidi se iz ovakvih postova. Lepo covek kaze da ne moze da ide kroz direktorijuma, pa cemu pitanje da li ga vidi BIOS? Pa kako ga vidi komp ako ga ne vidi bios?
Taj disk dalje, sigurno nema problem sa elektronikom (osim kod jedne vrste WD-a sa brojem elektronike 1444 i 1477 Tornado 2d ..) vec sa glavama ili bad sektorima.
Probaj da ga skeniraš uz opciju `scan\recover bad sectors` pomoću HDD Regenerator 2011 programa iz DOS-a. Takođe, ja bih mu pogledao i elektroniku, ali mora da se skine, kod WD-a hoće da pocrne kontakti na elektronici, pa moraju da se osveže, meni je to pomoglo par puta, ništa te ne košta da probaš, pa nek radi samo dok izvučeš podatke.
:: Prvo sto se tice zamrzivaca, verujem da je neXus uspeo da spasi podatke, sto da ne, ali to moze prakticno da bude samo sreca i da je sam oblik kvara takav da mu je to pomoglo, sve je moguce :: :: @helpdes :: Sto se tice mog problema, pre par meseci hdd na kom sam cuvao svasta nesto, a izmedju ostalog slike za koje mi je ujedno i najvise zao, otisao je u vecna lovista. : :: S vremena na vreme se pojavi u win-u i tada mu se moze pristupiti ali to radi jako usporeno a samo kopiranje i najmanjeg fajla je nemoguce, krene i jednostavno se zaglupi, nece dalje da mrdne. Ma cak i sam ulazak na njega, kretnja kroz foldere je tesko izvodljiva, nekad prodje dalje a nekad se zaglupi na otvaranje prvog foldera na njemu, povremeno i uspem nesto da iscitam sa njega, ali to je uglavnom neki mali fajl i nakon toga cao. :: :: Evo poslednjih nekoliko pokusaja nisu urodili plodom, win ga ne vidi. :( Ima li mu spasa :: I najvaznije pitanje za tebe, ima li nekog popusta za nas za berze ?? . :: :: AMD FX-8350 + Noctua NH-D1 :: MSI 990FXA-GD8 :: Kingston 16GB 1600MHz Hyper Gre :: MSI GTX780 Lightnin :: Dell U2412M + LG D2343 3 :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium + Z-5500 :: ::
Pa kada bi neko nesto i procitao, mozda bi razumeo da je izraz nastao od problema. Kliktanje glave i posledica toga, neispravnost diska, time je usledio i izraz `click of death`. Blue/black screen of death, se mogao drugacije zvati, ali nastao je kao univerzalan izraz.
To sto ljudi pokazuju na YT, su firme koje se bave spasavanjem podataka, Acsdata, Gillware Data..itd.Recovery...itd...itd. I naravno da nece savetovati.
Cak je i Linus napisao i snimio ono sto i ja. Moze da uspe, a i ne.
Posto se ocigledno ne cita tekst, danas nosim hard kuci i snimam ceo proces, posto je ionako riknuo. Stavljam na YT ili na neki drugi video streaming medij, pa ako uspe i drugi put (posto je vec bio u zamrzivacu) eto dokaza. Ako ne uspe, nikom nista. Vec je taj HDD svoje odradio, izvuceni su podaci i to je to.
150-250 evra za par slika, tekstova ili nekih zezancija nije vredno nekome u drzavi gde su plate 200-300 evra.
Drugo, kada se vec rade slike ili neki tekstovi koji su bitni nekome, radi se backup na minimum 2 DVD/CD medija. Sve ostalo se moze naci na netu.
To sto ljude zabole da to rade, zbog lenjosti ili cega vec drugoga, to je njihov problem. Jos je fora sto cuvaju slike i na SD kartici i nikada ne prebace na komp, pa kad SD rikne....
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
To ti je isto kao sto moja cerka veruje u deda mraza. Dobila sam paketic mora da postoji. Ja kazem, da je opasno ti kazes da nije. Eto napisi jos ovde, refundiram svakog ko zezne disk ovako i ja cu prvi da ti stegnem ruku.
Citava nauka stoji iza toga a ti bi da je tak obanalizujes. Ono sto je za Microsoft greska u programu tebi je screen of death, ono sto je nekom neispravna glava nekom je klick of death. Jasno je meni kako je nastalo ime, ali isto tako mi je jasno da Sveti Ilija ne baca gromove.
Moraces da stisnes ruku jace, posto imam svedoke u firmi.
A drugo, da vidim da li ce drugi put da odradi posao i dobijas link ka snimku.
Trece, BSOD za MS nije greska u programu/drajverima, moze biti i do hardvera. Napravio si fail u komentaru. Najcesce, ako je u pitanju hardver, dogadja se zbog neispravne RAM memorije (neki od memorijskih cipova ili i2c bus) ili pregrevanja delova hardvera (delovi maticne ploce - north/southbridge, socket ploce) ili bilo kog kvara hardvera, prouzrokovanog losim dizajnom ili greskom u masovnoj proizvodnji.
I ti covece nikako da procitas, jos u prvom napisanom postu, da je moguce da se nista ne uradi ili da uspe. Sanse su u startu 50/50.
P.S. Deda Mraz postoji, jer je izmisljen u necijem umu, nacrtan na papiru ili predstavljen u crtanom/igranom filmu. Materija i energija u fizici, kvantnoj fizici time objasnjava da postoji. Isto koliko i zapis o vanzemaljcima u pecini Australije, ali za sada niko nije video iste.
It exists, therefore it is.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
da ne otvaram novu temu i izvinjavam se postavljacu zbog spama, koji program je najbolji za ocitavanje health diska a da se moze bootovati sa medija iz dos-a
Najbolje da probaš nekoliko programa, iako možda pokažu iste rezultate, ja tako praktikujem, nekako mi je sigurnije. Parted magic mi je jedan od omiljenih butabilnih sistema, ima između ostalog disk health. Taj program uglavnom postoji na svakom butabilnom live linuxu, ne mora da bude parted magic. Zatim, na hirens-u imaš Sentinel, hddat, jedan od ovih je dovoljan da ti kaže stanje.
:: :: da ne otvaram novu temu i izvinjavam se postavljacu zbog spama, koji program je najbolji za ocitavanje health diska a da se moze bootovati sa medija iz dos- :: ::
:: Moraces da stisnes ruku jace, posto imam svedoke u firmi :: :: A drugo, da vidim da li ce drugi put da odradi posao i dobijas link ka snimku :: :: Trece, BSOD za MS nije greska u programu/drajverima, moze biti i do hardvera. Napravio si fail u komentaru :: Najcesce, ako je u pitanju hardver, dogadja se zbog neispravne RAM memorije (neki od memorijskih cipova ili i2c bus) ili pregrevanja delova hardvera (delovi maticne ploce - north/southbridge, socket ploce) ili bilo kog kvara hardvera, prouzrokovanog losim dizajnom ili greskom u masovnoj proizvodnji :: :: I ti covece nikako da procitas, jos u prvom napisanom postu, da je moguce da se nista ne uradi ili da uspe. Sanse su u startu 50/50 :: :: P.S. Deda Mraz postoji, jer je izmisljen u necijem umu, nacrtan na papiru ili predstavljen u crtanom/igranom filmu. Materija i energija u fizici, kvantnoj fizici time objasnjava da postoji. Isto koliko i zapis o vanzemaljcima u pecini Australije, ali za sada niko nije video iste :: :: It exists, therefore it is :: :: :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
Evo po toj logici je i verovatnoca da dobijes na loto-u 50-50. Evo kazem ti , ja imam jedno 5000 komada u firmi. Dodjes ti izaberes, stavimo u friz. Dok popijemo ladno pivo ukljucimo diskove. Na svaki koji proradi ja ti dam po jedan ispravan. Moze? A na svaki 10 koji ne proradi ti das meni jedan ispravan?
Zdravo, nov sam ovde na forumu...Posto u skorije vreme planiram da otvorim servis racunara i pratece opreme, molio bih vas da mi preporucite neku prodavnicu bele tenike ovde u BG. Hvala!
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Da li ti znas sta se zove `sansa u startu 50-50 odsto`? To je izraz kada je nesto neodredjeno. I u lotou je sansa 50-50 odsto kada zapocnes. A kada odigras 200 loto-a i dobijes taj 200-ti, to ti je sansa 200:1. I ona je definisana na kraju. Za sve je sansa 50-50 odsto u samom startu.
Jedna zivotna lekcija. Shvati da je sve moguce i da se apsolutno sve stvari desavaju u ovom univerzumu. Pricati da je nesto `opasno`, `nemojte, nece se nista destiti i slicno, da je tako nikada ne bi napredovali niti vrseni eksperimenti. Niti taj HDD ne bi bio napravljen, da neko nije cackao i eksperimentisao. A kamoli ceo kompjuter.
Bezveze se raspravljas. Desilo se, meni, ortaku i mnogima da je to uspelo. Takodje mnogima nije uspelo. Napisao sam da je moguce i da moze da proba. Ako ne uspe nista ga ne kosta.
Posebno sto je, u ovoj drzavi, 150 - 250 evra, u zavisnosti od situacije harda, nije lako dati. Kao neko da da tako kada 80 odsto nacije na platama od 12-30 hiljada dinara i kupuje kompjutere na 12-24 mesecne kredite. Pre ce kupiti nov hard na cekove, a za te pare kupiti i hard od 3-4 TB. Ili dva od terabajt ili dva TB. Najpre ce kupiti jedan od terabajt.
Jos nesto, u nekim situacijama, kondenz se nece dogoditi. Pogledaj uslove skladistima u kojima se drze komponente. Posebno skladiste jedne nase veleprodaje, dok se nisu preselili, smrzao sam se u skladistu, a bilo je toplo napolju. Sad zamisli zimi kako je, kada padne debeo minus, pa ga jos dofuraju u neku od maloprodaja, gde pice reflektorke, centralno grejanje ili bilo koji oblik grejana. I ti to na kraju kupis, pa radi bez problema.
Ajd da bude da si u pravu , ajd neka je sve mogucnost 50-50 Ti si video 3 diska sanse u ti 33 posto po tvojoj logici. Ja sam video oko 12.000 . Toliko ih je proslo kroz Helpdisc. Koja je to onda sansa? Nek odluce ljudi sta im je ciniti. Isto je bili i posle poplava u Obrenovcu. Napisao covek da voda ne moze da udje, posle je napisao da moze al bilo je kasno. Zamrzavanje diskova je opasno, ukljucivanje takvih pogotovo. Moje je bilo da probam da napisem. Sad ko kako hoce. Pozdrav
:: Da li ti znas sta se zove `sansa u startu 50-50 odsto`? To je izraz kada je nesto neodredjeno :: I u lotou je sansa 50-50 odsto kada zapocnes. A kada odigras 200 loto-a i dobijes taj 200-ti, to ti je sansa 200:1. I ona je definisana na kraju. Za sve je sansa 50-50 odsto u samom startu. :: :: Jedna zivotna lekcija. Shvati da je sve moguce i da se apsolutno sve stvari desavaju u ovom univerzumu. Pricati da je nesto `opasno`, `nemojte, nece se nista destiti i slicno, da je tako nikada ne bi napredovali niti vrseni eksperimenti. Niti taj HDD ne bi bio napravljen, da neko nije cackao i eksperimentisao. A kamoli ceo kompjuter :: :: Bezveze se raspravljas. Desilo se, meni, ortaku i mnogima da je to uspelo. Takodje mnogima nije uspelo :: Napisao sam da je moguce i da moze da proba. Ako ne uspe nista ga ne kosta :: :: Posebno sto je, u ovoj drzavi, 150 - 250 evra, u zavisnosti od situacije harda, nije lako dati. Kao neko da da tako kada 80 odsto nacije na platama od 12-30 hiljada dinara i kupuje kompjutere na 12-24 mesecne kredite. Pre ce kupiti nov hard na cekove, a za te pare kupiti i hard od 3-4 TB. Ili dva od terabajt ili dva TB. Najpre ce kupiti jedan od terabajt :: :: Jos nesto, u nekim situacijama, kondenz se nece dogoditi. Pogledaj uslove skladistima u kojima se drze komponente :: Posebno skladiste jedne nase veleprodaje, dok se nisu preselili, smrzao sam se u skladistu, a bilo je toplo napolju. Sad zamisli zimi kako je, kada padne debeo minus, pa ga jos dofuraju u neku od maloprodaja, gde pice reflektorke, centralno grejanje ili bilo koji oblik grejana. I ti to na kraju kupis, pa radi bez problema :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
Sto se tice mog slucaja, da napomenem da poslednjih par pokusaja prikljucivanja i cupanja podataka nisu urodila plodom do te mere da se hdd sada vise uopste ni ne vidi sa kompa, kako u OS-u tako i u biosu. :( Inace u pitanju je WD5000AAKS, dakle wd blue 500gb. E sad, ovaj hdd je dosta zastupljen u narodu a cini mi se da i na poslu imam par komada ovih. Moje pitanje je da li bi mogao da probam sa zamenom elektronike, ko zna mozda proradi, i da li to znaci da bez obzira sto su oba recimo wd blue a nisu iz iste serije i iz istog perioda ipak njihove elektronike mogu da se uparuju ?? Inace hdd uopste ne cakce, klapara, i slicno, ima najnormalniji zvuk kada se nakaci na napon, zarotira mu se glava i to je to.
@helpdisk Sta se vise mlatite oko tog zamrzavanja, ko zeli nek proba i cao, ja te donekle kapiram, pod uslovom da smatras da samo zamrzavanje ako ne pomogne onda mozda moze jos vise da odmogne u spasavanju podataka.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
:: Ajd da bude da si u pravu , ajd neka je sve mogucnost 50-5 :: Ti si video 3 diska sanse u ti 33 posto po tvojoj logici :: Ja sam video oko 12.000 . Toliko ih je proslo kroz Helpdisc :: Koja je to onda sansa :: Nek odluce ljudi sta im je ciniti. :: Isto je bili i posle poplava u Obrenovcu. Napisao covek da voda ne moze da udje, posle je napisao da moze al bilo je kasno :: Zamrzavanje diskova je opasno, ukljucivanje takvih pogotovo :: Moje je bilo da probam da napisem. Sad ko kako hoce :: Pozdra :: :: http://www.helpdisc.r :: :: :: Da li ti znas sta se zove `sansa u startu 50-50 odsto`? To je izraz kada je nesto neodredjeno :: :: I u lotou je sansa 50-50 odsto kada zapocnes. A kada odigras 200 loto-a i dobijes taj 200-ti, to ti je sansa 200:1. I ona je definisana na kraju. Za sve je sansa 50-50 odsto u samom startu. :: :: :: :: Jedna zivotna lekcija. Shvati da je sve moguce i da se apsolutno sve stvari desavaju u ovom univerzumu. Pricati da je nesto `opasno`, `nemojte, nece se nista destiti i slicno, da je tako nikada ne bi napredovali niti vrseni eksperimenti. Niti taj HDD ne bi bio napravljen, da neko nije cackao i eksperimentisao. A kamoli ceo kompjuter :: :: :: :: Bezveze se raspravljas. Desilo se, meni, ortaku i mnogima da je to uspelo. Takodje mnogima nije uspelo :: :: Napisao sam da je moguce i da moze da proba. Ako ne uspe nista ga ne kosta :: :: :: :: Posebno sto je, u ovoj drzavi, 150 - 250 evra, u zavisnosti od situacije harda, nije lako dati. Kao neko da da tako kada 80 odsto nacije na platama od 12-30 hiljada dinara i kupuje kompjutere na 12-24 mesecne kredite. Pre ce kupiti nov hard na cekove, a za te pare kupiti i hard od 3-4 TB. Ili dva od terabajt ili dva TB. Najpre ce kupiti jedan od terabajt :: :: :: :: Jos nesto, u nekim situacijama, kondenz se nece dogoditi. Pogledaj uslove skladistima u kojima se drze komponente :: :: Posebno skladiste jedne nase veleprodaje, dok se nisu preselili, smrzao sam se u skladistu, a bilo je toplo napolju. Sad zamisli zimi kako je, kada padne debeo minus, pa ga jos dofuraju u neku od maloprodaja, gde pice reflektorke, centralno grejanje ili bilo koji oblik grejana. I ti to na kraju kupis, pa radi bez problema :: :: :: :: ____________________________ :: :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: :: :: ::
Ploce se pretvore u dijamant, a ostatak u Krangovog transformersa iz dupeta plavog rendzera. :D
Jbg. kada neko ne moze da poveruje da je nekome metod uspeo i kada ne cita da mozda i ne uspe. Drugo, sto ljudi nemaju bas toliko para da spasavaju podatke, ali bitna je reklama. Nemam nista protiv firme, kada neko ima para, pa da nosi tamo radi izvlacenja, ali kada neko nema para, svaki homemade metod je blagoslov. Nema 150-250 evra...pa sta da radi? Do sada su svi tako i razmontirali hardove i upotrebili ih u druge svrhe. A kada sakupe pare, kupuju novi hard. Ili bar na cekove ili kredit.
Inace, juce nisam stigao da se javim, dosao sam kuci kasno, jbg. posao me je zadrzao, ali probao sam hard na svom kompu i mogu reci da je jednostavno proradio. Vrlo cudna situacija. U svakom slucaju, hard je imao click of death i ne znaci da ce raditi normalno. Tako da, nece vise ici nazad u kuciste, jer je otpisan kao neispravan. A Helpdisk dobija video zapis tokom vikenda, cisto da vidi rezultat hladjenja i pustanja u pogon.
Naravno, necu moci bas da snimam 2.5 sata, jer za to vreme cu spremati gajbu (usisavanje, ciscenje...itd.), a i ko je lud da snima toliko :D. Da ne bude lazi i prevare, napisacu moguce misljenje `mogao si da ga izvadis posle prekidanja prvog snimka, pa na drugom si ga kratko stavio u zamrzivac, da malo zamagli` i ostale fore.
Ne nisam prevarant, kao neki na forumu i ne izlazim sa izjavama i radom, ako nesto nisam video ili probao iz prve ruke. Da mi nije ovo uspelo. ne bi se ni javljao.
Al` stvarno ima likova koji ne veruju da je ovako nesto moguce.
Ok, znaci zamrznuo si disk koji je ispravan i on i dalje radi. Dobro. Ja ti nudim ovde 10 neispravnih , ali stvarno neispravnih koji ne pate od klick od deatha tj laickog objasnjavanja necega sto ne razumes, po tvom izboru. I pivo i zamrzivac i da dodjes da vidis. Ti pricas o parama ja o tehnici. Voleo bih da znam cime se ti bavis na poslu, da bih mogao da ti dam isti takav paradox. Dosli kod mene neki majstori da rade i vicu kako ne treba armatura u temelj da se stavlja. I stvarno stoji kuca. To sto ti predlazes nije metoda, nije cak ni ideja. Kao sto si procitao za click od death ako bi neko ko razume znao da ti objasni rekao bi ti da je ideja sa zamrzivacem nastala i radlla pre 15 godina u vreme Quantum diskova. Tada su imali defektan motor drajver Philips TDA5247HT koji se pregrevao. Simptomi su bili sledeci, uzmes disk ukljucis i on radi normalno 10 minuta i onda krene da klicke. I sad ti stavis disk u friz, i produzis vreme dok ne dostigne tu temperaturu. Kasnije je Quantum poceo da nabavlja Panasoinc verziju tog cipa i sa njom su ti diskovi bili super. Te chipove sam uvozio iz Malezija i menjao na desetine. Stari cip je imao neki problem sa vezama unutra, a kasnije smo probalili da ako ga stavis na plotnu zalepe se ti konktati i disk radi mnogo bolje. LJudi su jos lepili hladnjake prskali sa freezer sprejom itd itd itd. I od tad se diskovi lade pored piva, sto da ne. I od tad su mnogi ljudi zajebali svoje diskove . Al ne vredi , nadje se po neko kome napajanje oslabi, pa prvi put cuje disk koji je kliknuo kod otvori racunar, pa pomisli jebxxte Click of death. I brze bolje u friz. I sad ako se poklopi sve on normalno radi jer je pomeren kontakt. E tako razmislja neko ko se razume, a neko moze da veruje i da posto smo zamislili deda mraza on postoji, ali nazalost nije tako. Pozdrav
:: Ploce se pretvore u dijamant, a ostatak u Krangovog transformersa iz dupeta plavog rendzera. : :: :: Jbg. kada neko ne moze da poveruje da je nekome metod uspeo i kada ne cita da mozda i ne uspe :: Drugo, sto ljudi nemaju bas toliko para da spasavaju podatke, ali bitna je reklama :: Nemam nista protiv firme, kada neko ima para, pa da nosi tamo radi izvlacenja, ali kada neko nema para, svaki homemade metod je blagoslov. Nema 150-250 evra...pa sta da radi? Do sada su svi tako i razmontirali hardove i upotrebili ih u druge svrhe. A kada sakupe pare, kupuju novi hard. Ili bar na cekove ili kredit :: :: Inace, juce nisam stigao da se javim, dosao sam kuci kasno, jbg. posao me je zadrzao, ali probao sam hard na svom kompu i mogu reci da je jednostavno proradio. Vrlo cudna situacija. U svakom slucaju, hard je imao click of death i ne znaci da ce raditi normalno. Tako da, nece vise ici nazad u kuciste, jer je otpisan kao neispravan. A Helpdisk dobija video zapis tokom vikenda, cisto da vidi rezultat hladjenja i pustanja u pogon :: :: Naravno, necu moci bas da snimam 2.5 sata, jer za to vreme cu spremati gajbu (usisavanje, ciscenje...itd.), a i ko je lud da snima toliko :D. Da ne bude lazi i prevare, napisacu moguce misljenje `mogao si da ga izvadis posle prekidanja prvog snimka, pa na drugom si ga kratko stavio u zamrzivac, da malo zamagli` i ostale fore :: :: Ne nisam prevarant, kao neki na forumu i ne izlazim sa izjavama i radom, ako nesto nisam video ili probao iz prve ruke. Da mi nije ovo uspelo. ne bi se ni javljao :: :: Al` stvarno ima likova koji ne veruju da je ovako nesto moguce :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
:: Super, skapirao si da se desilo. I sta sada objasnjavas situacije? Kao ne razumem se u to :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
:: Mozes li mi odgovoriti na moje pitanje u proslom postu a vezano za elektroniku dva wd blue diska ? :: :: AMD FX-8350 + Noctua NH-D1 :: MSI 990FXA-GD8 :: Kingston 16GB 1600MHz Hyper Gre :: MSI GTX780 Lightnin :: Dell U2412M + LG D2343 3 :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium + Z-5500 :: ::
Izvini, ako ga ne vidi bios a cuje se normalno mislim da moze da bude do firmwarea. Mada pre mislim da ga ti ne cujes dobro, da li zaustavi motor ? Ako ne zaustavi morao bi da se vidi. Koji je tacan, model? Ako cujes dobro i ako ne zaustavi motor vrlo verovatno firmware, na pcb se ne bih kladio. Zamena elektronike uz zamenu roma moze da pomogne, ako je pcb. Sto mislim da kod tebe nije.
:: Sto se tice mog slucaja, da napomenem da poslednjih par pokusaja prikljucivanja i cupanja podataka nisu urodila plodom do te mere da se hdd sada vise uopste ni ne vidi sa kompa, kako u OS-u tako i u biosu. : :: Inace u pitanju je WD5000AAKS, dakle wd blue 500gb. E sad, ovaj hdd je dosta zastupljen u narodu a cini mi se da i na poslu imam par komada ovih. Moje pitanje je da li bi mogao da probam sa zamenom elektronike, ko zna mozda proradi, i da li to znaci da bez obzira sto su oba recimo wd blue a nisu iz iste serije i iz istog perioda ipak njihove elektronike mogu da se uparuju ? :: Inace hdd uopste ne cakce, klapara, i slicno, ima najnormalniji zvuk kada se nakaci na napon, zarotira mu se glava i to je to :: :: Evo slike o kom je tacno modelu rec :: http://www.dodaj.rs/f/2I/KQ/1EZ9IHhu/wp20150702221759pro.jp :: :: @helpdis :: Sta se vise mlatite oko tog zamrzavanja, ko zeli nek proba i cao, ja te donekle kapiram, pod uslovom da smatras da samo zamrzavanje ako ne pomogne onda mozda moze jos vise da odmogne u spasavanju podataka :: :: :: AMD FX-8350 + Noctua NH-D1 :: MSI 990FXA-GD8 :: Kingston 16GB 1600MHz Hyper Gre :: MSI GTX780 Lightnin :: Dell U2412M + LG D2343 3 :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium + Z-5500 :: ::
Znam. I ja zelim da ti firma ima puno uspeha. Nemoj pogresno da me shvatis, kada nemas para i nemas zamenske delove, niti digitalne forenzicke alate, niti sterilne komore, niti dajc masinu :D (masinu za poliranje ploca - u slucaju da je glava pala i sjebala ploce) pronalazices nacin da nesto sredis. Ali, da si dobro citao, stvarno bi procitao da je za sada uspelo 3 komada. Mozda je ortak probao jos neki, mada se nisam cuo sa njim, posto drzi hrpu krseva negde u cosku.
P.S. Sledeci put kada zoves da se testiraju tvoji hardovi, tj. harodvi koji su u firmi gde radis, morao bi da potpises da se oslobadjam odgovornosti, a time odgovornost pada na tebe :D Salu na stranu.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.