a da nije do BIOS-a da ne vidi vise od 931 GB, vidi u opcijama da li ima 3 GB unlocker ili tako neku opciju. To je jedino posle svih komentara sto mi pada napamet.
Vidim da si se namučio s ovim, pa ajde da ti skratim muke, iako nisi zaslužio
nocniduh ti je dao odgovor, ali kad nećeš da čitas... Probaj prvo DiskCheckup od Passmark-a, HPA je ono što te zanima.
Ja sam to rešio na Toshiba 2TB DT01ACA200 drajvu, kog mi je Linux zajebo sa fajl sistemom, pomoću DOS butabilnog programa HDAT2 (prethodno u biosu staviš IDE za SATA interface), da bi program mogao da ga prepozna.
Kada otvoriš HDAT2, uđeš u opcije za SET MAX HPA, staviš `set max address`, upiši L za LBA i to ti je to.
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
Probao druže, ali HPA je zasivljen. Nije kao kod WD 3TB, koji se vidio kao 2 TB. Radio to mnogo puta za manje hdd-ove, posebno za 500 GB WD, koji su se vidjeli kao 160 GB, ali ovdje nema promjene. Moguće što je neko napisao da je jedna ploča bila neispravna, pa da je tako prodat.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
@nocniduh Slikaću ti oko 23h. Pogledaću. Oko 23h sam u servisu, pa ću da vidim. Hvala svima koji se trude da mi pomognu da pomognem drugaru. Ne bih se ovoliko trudio da on nije baš u lošem materijalnom stanju.
Hvala svima. Uspio sam. Nije me mrzilo da probam na amd ploči sa Rajzenom i uspjelo je iz prve! U pravu su milos nbg i imarkovic. Neko je bio idiot i zaključao hdd na raid niz. Nisam znao da i to može da se uradi i da pravi identičnu sliku na drugoj ploči, kao da su dva diska u pitanju.Probao sam i unlock sa hdat2 i nije radilo. Probao ponovo prijedlog od imarkovic i bez problema je vidio kapacitet, s tim da je nakon toga hdd bio zaključan. Ponovio unlock metodu i sad ima pun kapacitet. Hvala svima, a posebno njima dvojici. Sad me zanima, kojim alatom se može napraviti raid niz na jednom disku!?
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.