Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Problem Zaključao se SSD
STRANA 2 OD 2
obradmi na USB fles sam apdejtovo firmware 14.11.2025. 05:30 #684229

status: user
broj poruka: 7753
koji je imao Phison kontroler ,fles je proradio u pitanju je Kingston 16 gb ,all izgleda im je mana ne sme stalno da bude u uredjaju tada rikne kontroler,te se tako i ovaj ponovo pokvario .

Phison info tool pitaj AI ,sve objasni .

Ovde imas za SSD
https://shorturl.at/KsJiD
Ovo je za usb ,sajt na ruskom koristis prevodilac
https://www.usbdev.ru/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: na USB fles sam apdejtovo firmware 14.11.2025. 09:37 #684230

broj poruka: 19186
штета што нема дугме за лајк, хвала.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: koji je imao Phison kontroler ,fles je proradio u pitanju je Kingston 16 gb ,all izgleda im je mana ne sme stalno da bude u uredjaju tada rikne kontroler,te se tako i ovaj ponovo pokvario
::
:: Phison info tool pitaj AI ,sve objasni
:: Ovde imas za SSD
:: https://shorturl.at/KsJi
:: Ovo je za usb ,sajt na ruskom koristis prevodila
:: https://www.usbdev.ru
siki069 Bravo za SSD 14.11.2025. 14:26 #684231

broj poruka: 509
Za USB fleške sam znao.

SSD nikad probao.

Još jedan +

prosilva Re.. 14.11.2025. 16:04 #684232

broj poruka: 215

Očigledno je da Silicon Power treba izbegavati, ali koji sata ssd preporučujete Samsung, Transcend, WD ili Kingston?

imarkovic Re: 14.11.2025. 17:20 #684237

broj poruka: 19186
Нисам сигуран да треба избегавати било који бренд, ако је вин11 тај који је узроковао проблем са ссд-ом.
Самсунг је један од најбољих, па је имао проблем на почетку серије 990, наглим трошењем уписа, док није избацио закрпу. Тако нешто ниси могао да рекламираш, све док је ссд добар.

Оно што сам сазнао, је да (у мом случају) са ова 2 силикона које сам купио за лаптопове у гигатрону је безбедно, јер имају новији фирмвер, и вин11 треба да буде са последњим закрпама. Заборавих да запишем верзију фирмвера са ссд-а, свашта сам гледао па сам заблентавио.

Ја сам углавном куповао Трансенд, силикон, самсунг, адата, гигабајт, сви су били ок. Што се мене тиче, комплетан производ је Самсунг, јер има најбољи мониторинг алат и за ажурирање фирмвера, који може да се уради и са бутабилним флешом. На другом месту је био интел, ког нема више у комерцијалној понуди, а на трећем месту не знам шта бих ставио. Crucial ми је непоуздан, није квалитетан као самсунг. Кингстон дефинитивно не, а ca WD немам искуства, верујем да је добар. Вероватно и сигејт. Постоји још добрих фирми, само нису толико заступљене код нас.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: Očigledno je da Silicon Power treba izbegavati, ali koji sata ssd preporučujete Samsung, Transcend, WD ili Kingston
obradmi Iz mog iskustva najgori je Kingston 14.11.2025. 20:17 #684238

Transcend imam nvme nikad problem inace garancija im je 5 godina,takodje u tv-u imam Transcend 64 gb fles stalno ukljucen u tv pun filmova,serija itd .. h265 format nikad problem isto.
Lista najgorih:` Kingston ,Verbatim isto ne smes dugo da ga drzis u uredjaju.

Najbolji po meni Samsung ,Transcend ,Sandisk koga je kupio WD koristi njihovu ssd tehnologiju.
Gigabyte ssd imam na drugom racunaru nisam imao problem ,kao i Sandisk koji pravi inace i flesove jedan 4 gb imam 10 godina ,ni najmanji problem ,a pisao brisao po njemu x puta ,donesen iz Svice.

prosilva Re.. 14.11.2025. 20:39 #684239

broj poruka: 215
Na matičnoj ploči ove nove konfiguracije koju sklapam nemam hladnjak za NVME SSD. U pitanju je Kingston NV3. Ali sa obzirom da radi u PCIE3 x4 modu da li će se grejati?

obradmi Re: Re.. 14.11.2025. 21:03 #684240

Ako je kuciste dobro ne bi trebalo da bude problema.Konstrukcija bi trebalo da bude
3 ventilatora napred,napajanje dole i jedan kuler koji izvlaci vazduh.

:: Na matičnoj ploči ove nove konfiguracije koju sklapam nemam hladnjak za NVME SSD. U pitanju je Kingston NV3. Ali sa obzirom da radi u PCIE3 x4 modu da li će se grejati
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60491. Broj poslatih odgovora: 648457.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs