:: + :: Provereno radi sve ok :: :: @athlon8 :: Neka te lepo sluzi, samo ima na PC Berzi nekih koji su kukali na taj Mushkin, bolje je da si uzeo Crucial M4, Samsung 830 ili Intel 330. :: Mada meni Mushkin Callisto Deluxe radi odlicno vec godinu dana :: :: :: :: http://fwd4.me/13A :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1655258 :: :: http://www.techpowerup.com/gpuz/ccsgn/ :: :: :: ::
Ima najbolje performanse i medju ostalim proizvodjacima. Znam jer sam uzimao sebi pre 2 nedelje i uporedjivao sam dosta modela. Ali nemojte me uzimate za rec nego uporedite sami write i access time pa cete videti
EDIT: evo videh sad da je covek uzeo mushkin. da se razumemo ni to nije los izbor, svi ssd ovi su dobri. kvantni skok u odnosu na hdd. i vise od 60gb vam ne treba u vecini slucajeva. atlone uzivaj :)
:: mozda je najbolji kod nas sto se tice Kingston ssd-ova. :: :: :: :: Uzmi kingston V+200 60GB. Trenutno najbolji kod nas
Kingston V+200 je baziran na SF-2281 i async NAND-u dosta nisko deklarisanog na 3K upisa.
U rangu je sa običnim Pyro (ne SE model) i OCZ Agility 3.
Ne može da stigne ni Pyro SE ili i330, a o tome da stigne 830 ili M4 može da sanja :)
Loše si se informisao. Ako baš hoćeš, postuj rezultate AS-SSD ili CDM svog V+200 pa pokaži te najbolje performanse.
Ko je zapeo za Kingstona nek uzme HyperX model, mada ima solidan izbor boljih i jeftinijh diskova.
Pride SF diskovima malog kapaciteta (60GB) jako brzo opadaju performanse i odlaze u throttling, posle par nedelja upotrebe write im neće preće 80MB/s, ako uspe i toliko da stigne.
:: Ima najbolje performanse i medju ostalim proizvodjacima. Znam jer sam uzimao sebi pre 2 nedelje i uporedjivao sam dosta modela. Ali nemojte me uzimate za rec nego uporedite sami write i access time pa cete videti ::
Ne opterecuj se brojkama, bitno je da u realnom radu vidis ubrzanje. Cestim testiranjem ces umanjiti performanse SSD-a, pa ce mu trebati vremena da se `oporavi`. Taj problem je imao kolega sa foruma koji je cesto testirao Chronos, pa mu je radio sve gore, dok ga nije pustio da se malo vrati u normalu (auto TRIM funkcija), ali na kraju ga je ipak vratio i uzeo Intel 330.
:: Kingston V+200 je baziran na SF-2281 i async NAND-u dosta nisko deklarisanog na 3K upisa. :: :: U rangu je sa običnim Pyro (ne SE model) i OCZ Agility 3 :: :: Ne može da stigne ni Pyro SE ili i330, a o tome da stigne 830 ili M4 može da sanja : :: :: Loše si se informisao. Ako baš hoćeš, postuj rezultate AS-SSD ili CDM svog V+200 pa pokaži te najbolje performanse :: :: Ko je zapeo za Kingstona nek uzme HyperX model, mada ima solidan izbor boljih i jeftinijh diskova :: :: Pride SF diskovima malog kapaciteta (60GB) jako brzo opadaju performanse i odlaze u throttling, posle par nedelja upotrebe write im neće preće 80MB/s, ako uspe i toliko da stigne :: :: :: :: Ima najbolje performanse i medju ostalim proizvodjacima. Znam jer sam uzimao sebi pre 2 nedelje i uporedjivao sam dosta modela. Ali nemojte me uzimate za rec nego uporedite sami write i access time pa cete videti :: :: ::
Makar kad su u pitanju SandForce bazirani diskovi.
SSd-ovi manjeg kapaciteta M4, 830 ili recimo intelovi diskovi koji nemaju SF kontroler nemaju problem sa velikim padom performansi usled normalnog korišćenja.
Takođe i performanse manjih diskova su lošije od većih.
Generalno bi danas trebalo pucati na 120/128GB ssd-ove.
Ako već gledaš manje, onda neki M4 ili 830 od 64GB. SF po meni vrede tek od 120GB pa naviše. Takođe odnos cena po GB je dosta povoljniji kod 120/128GB nego kod 60/64GB diskova.
A opet 830 64GB je jako povoljna kupovina, jeftiniji, brži i 4GB veći od većine SF 60GB diskova:
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647758. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.