Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Externi hard disk - nekoliko pitanja
STRANA 3 OD 3
MaliAbner Re: Re: Re: Re: ... 25.01.2013. 07:53 #470735

status: user
broj poruka: 7779
Tebi bas smeta paradajz... AAA !!!
Kanda bi ti vise odgovarala boranija ili buranija !!!

Zamisli da je Srbija Republika B(u)oranije !!!

Ne zvuci lose a moze i Rotten Tomato Republic Of Serbia !!!

Jebes ga Banana Republic je zasticena robna marka, da su paprike onda bi bilo problema sa tavcadijom, za paradajz niko ne brine i to je to...

U zdravlje i uzivaj u zemlji dembeliji, koja je nekom maceha, nekom majka a ponekom Jamaica...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ne znam kako zoves svoju sredinu, Kladovo, ili Kuala Lumpur, kako god okrenes sve tamo ima, a ovde ich, sve je krs i prevara.. tomato republika i kojekakve gluposti
::
:: :: Definitivno si u pravu u KLadovu nema..
:: ::
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: najbolji kabl koji sam imao ikad je HAMA koji ima izolovan USB, debeo je, od kvaltetne gume i shirmovan, odlican kabl, ima ga u metrou, ComTrade shopovima uglavnom.. kvalietnije nema ni u KL
:: :: ::
:: :: :: :: E hvala na odgovoru! Reci mi jos jednu stvar... Da se ne bih zavijao iza iMac-a svaki put kada hocu da ubodem flash u njega da li moze negde kod nas da se kupi ovakav usb produzni, ali da bude zaista 10-15cm duzine i usb 3.0 naravno
:: :: :: :: http://www.coolgear.com/images/AA-UF-05B.jp
:: :: :: :: ***************************************************************************************
:: :: :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: :: :: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: ... 25.01.2013. 08:01 #470736

broj poruka: 19089
abneru, zao mi te tamo u toj zemlji, ispran si 100% izgleda

:: Tebi bas smeta paradajz... AAA !!
:: Kanda bi ti vise odgovarala boranija ili buranija !!
:: Zamisli da je Srbija Republika B(u)oranije !!!
:: Ne zvuci lose a moze i Rotten Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Jebes ga Banana Republic je zasticena robna marka, da su paprike onda bi bilo problema sa tavcadijom, za paradajz niko ne brine i to je to..
:: U zdravlje i uzivaj u zemlji dembeliji, koja je nekom maceha, nekom majka a ponekom Jamaica..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
MaliAbner Re: Re: ... 25.01.2013. 09:57 #470748

I sta kazes Vesna se udala...

:: abneru, zao mi te tamo u toj zemlji, ispran si 100% izgled
:: :: Tebi bas smeta paradajz... AAA !!
:: :: Kanda bi ti vise odgovarala boranija ili buranija !!
:: :: Zamisli da je Srbija Republika B(u)oranije !!!
:: :: Ne zvuci lose a moze i Rotten Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Jebes ga Banana Republic je zasticena robna marka, da su paprike onda bi bilo problema sa tavcadijom, za paradajz niko ne brine i to je to..
:: :: U zdravlje i uzivaj u zemlji dembeliji, koja je nekom maceha, nekom majka a ponekom Jamaica..
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
neXus2000 Re: Re: Re: Re: Re: ... 25.01.2013. 10:09 #470749

broj poruka: 3351
Auuuu, evo sta se dogadja kada mozak pobrljavi nacisto. Posebno kada covek pise, a i prica, nepovezano.

:: Tebi bas smeta paradajz... AAA !!
:: Kanda bi ti vise odgovarala boranija ili buranija !!
:: Zamisli da je Srbija Republika B(u)oranije !!!
:: Ne zvuci lose a moze i Rotten Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Jebes ga Banana Republic je zasticena robna marka, da su paprike onda bi bilo problema sa tavcadijom, za paradajz niko ne brine i to je to..
:: U zdravlje i uzivaj u zemlji dembeliji, koja je nekom maceha, nekom majka a ponekom Jamaica..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Ne znam kako zoves svoju sredinu, Kladovo, ili Kuala Lumpur, kako god okrenes sve tamo ima, a ovde ich, sve je krs i prevara.. tomato republika i kojekakve gluposti
:: :: :: Definitivno si u pravu u KLadovu nema..
:: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: najbolji kabl koji sam imao ikad je HAMA koji ima izolovan USB, debeo je, od kvaltetne gume i shirmovan, odlican kabl, ima ga u metrou, ComTrade shopovima uglavnom.. kvalietnije nema ni u KL
:: :: :: :: :: E hvala na odgovoru! Reci mi jos jednu stvar... Da se ne bih zavijao iza iMac-a svaki put kada hocu da ubodem flash u njega da li moze negde kod nas da se kupi ovakav usb produzni, ali da bude zaista 10-15cm duzine i usb 3.0 naravno
:: :: :: :: :: http://www.coolgear.com/images/AA-UF-05B.jp
:: :: :: :: :: ***************************************************************************************
:: :: :: :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: ::
krkub 21.07.2004. 25.01.2013. 12:00 #470772

broj poruka: 1029
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=41&forid=11&katid=2

Iz kog razloga si zainteresovan bas za externi HD?
MaliAbner Re: 21.07.2004. 25.01.2013. 15:27 #470821

Obrati paznju na prvi pasus njegovog posta:
`Za dve-tri nedelje treba da mi stigne novi iMac (za one koji nisu pratili temu od pre par dana: http://goo.gl/kXXEr ). Planiram da uzmem externi hard disk koji ce mi posluziti da prebacim silne GB podataka sa PC-a na iMac a kasnije za standardni back-up podataka sa iMac-a.`

U te nove ne moze da se ubaci dodatni HDD tako da mora externi...

E sad moram da primetim nesto na sta ce imarkovic da popizdi ali jebi ga, gledam sad ovde na Apple store Malaysia i vidim da model koji covek narucuje za cca 2500E kosta oko 1550E...
Jebem ti zemlju u kojoj svi hoce da zive na grbaci drugih, uz pomoc nekih veza ostvare neki monopol i onda narodu deru kozu sa ledja...

Pa onda ti imarkovicu kvocaj za paradajz i sve ostalo ukljucujuci i KLadovo...

A o ispranosti ne bih da komentarisem, higijena pre svega...

:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=41&forid=11&katid=
:: Iz kog razloga si zainteresovan bas za externi HD?
mkukic ... 25.01.2013. 17:21 #470861

broj poruka: 2591
@MaliAbner Istina je da u nove iMac-ove ne mogu da se ugradjuju dodatni hdd-ovi, ali bih svakako uzeo externi hdd, tako da je to nevezano za kupovinu iMac-a...

Da ne bude da slucajno branim ovu zemlju - ni slucajno i sutra bih otisao iz nje i ne bih se vracao, ali cisto da prokomentarisem oko komparacije cena da ipak nije bas tako drasticno.

Ovaj iMac koji sam ja uzeo (model koji sam naveo + Fusion drive) me je izasao 2250e, dok bi u Americi isti takav izasao nekih 1700e. Znaci, razlika u ceni jeste (bezobrazno) velika, ali nije bas tolika koliko si ti naveo...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

imarkovic Re: Re: 21.07.2004. 25.01.2013. 18:01 #470872

broj poruka: 19089
sto da popizdim, pa sto se ovoga tice realno u pravu si, nije bas razlika 1000eu, pretera ga, ali kao za lego kocke 25% skuplje kod nas nego u svetu, kao i dosta drugih stvari tacno je, kad je sve ostalo skuplje kod nas, MAC kao najveci luksuz ima tek da bude papren, medjutim za ovo drugo you`ve missed the point.. ne moras da budes hater neke zemlje, jer onda mrzis i ljude u njoj, sto te cini nacionalistom, nije mi jasno kako neko moze da ne postuje hleb koji ga hrani.
i znas dobro da nisam mislio na higijenu, daleko od toga, ne ulazim u to niposto

:: E sad moram da primetim nesto na sta ce imarkovic da popizdi ali jebi ga, gledam sad ovde na Apple store Malaysia i vidim da model koji covek narucuje za cca 2500E kosta oko 1550E..
:: Jebem ti zemlju u kojoj svi hoce da zive na grbaci drugih, uz pomoc nekih veza ostvare neki monopol i onda narodu deru kozu sa ledja..
:: Pa onda ti imarkovicu kvocaj za paradajz i sve ostalo ukljucujuci i KLadovo..
codeus ... 25.01.2013. 18:29 #470879

broj poruka: 4054

hebi ga kuala .. mala zemlja .. extra malo trziste .. ogromni troskovi poslovanja .. kod nas SVE mora da kosta 50%-200% skuplje ..
count Doviđenja, Goodbye 25.01.2013. 18:45 #470881

broj poruka: 1368
Za sve vas koji pljujute po sopstvenoj zamlji i narodu, što već jednom ne odete, ko vas sprečava. Jedini problem je što vas niko drugi neće, a takvi ni ovede nisu potrebni, Loosers.
Ako vam nešto nije po volji bori te se za bolje, pomozite da bude bolje a ne samo tutanj napolje, Šta mislite da svi samo čekaju da se negde pojavite ?

neXus2000 Re: Doviđenja, Goodbye 25.01.2013. 18:56 #470884

broj poruka: 3351
A kako ti zamisljas da neko ode iz ove drzave? Postoji volja, ali pare su u pitanju. Da li si ti svestan sta je sve potrebno da bi se otislo iz ove drzave? Ova drzava je propala nacisto i ne vredi se boriti za nju jer su se gmazovi previse prosirili. A kada bi znao ono sto ja znam o politicarima i sudijama i ostalim vlastodrscima, ne da ne bi pobegao iz drzave, nego bi poceo da ih ubijas. Nisi svestan koliko njih su svaleri, orgijasi, pedofili, `animal-loveri`, narkomani, korumpirani....
Sama zgrada u Silerovoj je srusena, da ne bi bilo dokaza o njihovom lecenju posle dobre doze narkomanije, da bi mogli posle da se pojave u javnosti, kao i pred kamerama. Isli su na preciscavanje krvi.
Jos gori su oni koji ih podrzavaju i slihtaju im se. A vecina ih je u ovoj drzavi.
Dok je Ceda dilovao drogu kod crkve Svetog Marka jedna ekipica sa Slavije ga je non-stop tukla zbog toga.
A to su moji prijatelji.

Toliko o Srbiji.

:: Za sve vas koji pljujute po sopstvenoj zamlji i narodu, što već jednom ne odete, ko vas sprečava. Jedini problem je što vas niko drugi neće, a takvi ni ovede nisu potrebni, Loosers
:: Ako vam nešto nije po volji bori te se za bolje, pomozite da bude bolje a ne samo tutanj napolje, Šta mislite da svi samo čekaju da se negde pojavite
VMARC Na cenu od 1700 evra... 25.01.2013. 19:01 #470885

broj poruka: 9440
Koliko kosta u Americi, moras dodati jos taksu, koja u zavisnosti od drzave do drzave ide od 8% (Juta) do 15% (Nju Jork), tako da se razlika u ceni dodatno smanjuje. Popust se moze ostvariti uz neki dokaz da ce se koristi u obrazovanju (bilo kakav dokaz da ste student ili profesor, kazu da nekada `veruju i na rec`) i da ostvarite popust i do 0. To moze `prebiti` taksu, pa se onda dodje priblizno ceni iz Apple store. Verujem da je ista stvar i sa drugom tehnickom robom, uvek treba uracunati i taj dodatni porez, koji se razlikuje od drzave do drzave. Tako da nije u obecanoj zemlji bas sve duplo jeftinije.
Mac je u Srbiji mozda i povoljniji nego u X-Yu drzavama, zbog poreza od 8%. Niko ne dere, stvari su jednostavno takve... Pogledajte koliko kostaju u UK, zemljama EU i sl... Jedina prednost kupovine preko je mogucnost povracaja poreza, kada vas Mac moze doci nesto jeftinije, uz malo cimanja... A i tu je onda ozbiljna garancija, ne pruza vam je iStyle :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Dell UltraSharp U2312HM

codeus Re: Doviđenja, Goodbye 25.01.2013. 19:06 #470887

ko pljuje ovde po ovoj jadnoj zemlji i ovom nepismenom narodu ?

:: Za sve vas koji pljujute po sopstvenoj zamlji i narodu, što već jednom ne odete, ko vas sprečava. Jedini problem je što vas niko drugi neće, a takvi ni ovede nisu potrebni, Loosers
:: Ako vam nešto nije po volji bori te se za bolje, pomozite da bude bolje a ne samo tutanj napolje, Šta mislite da svi samo čekaju da se negde pojavite
count .... 25.01.2013. 19:15 #470891

Pa svi ovi koji su u životu napisali nekoliko SMS poruka i pročitali jedan Playboy pa misle da su pismeni.

mkukic Re: .... 25.01.2013. 19:28 #470894

@codeus se malo smeje tvojoj pismenosti... `bori te se` se pise `borite se`! ... Ima jos par gresaka ali ova bode oci...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

:: Pa svi ovi koji su u životu napisali nekoliko SMS poruka i pročitali jedan Playboy pa misle da su pismeni
codeus ... 25.01.2013. 19:36 #470898

odlazimo od teme... decko uzima lepo parce hardvera .. a mi ovde hejtujemo na sve i svasta ..

count Re: Re: Doviđenja, Goodbye 26.01.2013. 00:46 #470950

:: A kako ti zamisljas da neko ode iz ove drzave? Postoji volja, ali pare su u pitanju. Da li si ti svestan sta je sve potrebno da bi se otislo iz ove drzave? Ova drzava je propala nacisto i ne vredi se boriti za nju jer su se gmazovi previse prosirili. A kada bi znao ono sto ja znam o politicarima i sudijama i ostalim vlastodrscima, ne da ne bi pobegao iz drzave, nego bi poceo da ih ubijas. Nisi svestan koliko njih su svaleri, orgijasi, pedofili, `animal-loveri`, narkomani, korumpirani...
:: Sama zgrada u Silerovoj je srusena, da ne bi bilo dokaza o njihovom lecenju posle dobre doze narkomanije, da bi mogli posle da se pojave u javnosti, kao i pred kamerama. Isli su na preciscavanje krvi
:: Jos gori su oni koji ih podrzavaju i slihtaju im se. A vecina ih je u ovoj drzavi
:: Dok je Ceda dilovao drogu kod crkve Svetog Marka jedna ekipica sa Slavije ga je non-stop tukla zbog toga
:: A to su moji prijatelji
:: Toliko o Srbiji
:: :: Za sve vas koji pljujute po sopstvenoj zamlji i narodu, što već jednom ne odete, ko vas sprečava. Jedini problem je što vas niko drugi neće, a takvi ni ovede nisu potrebni, Loosers
:: :: Ako vam nešto nije po volji bori te se za bolje, pomozite da bude bolje a ne samo tutanj napolje, Šta mislite da svi samo čekaju da se negde pojavite
Evo ovako ja to zamišljam, digneš dupe i odeš. Tako sam ja to uradio 1974 godine kada sam imao 23 godine. Otišao sam, sam samcat u Pariz kod poznanika, radio ko konj godinu dana dok nisam dobio vizu za Canadu. Stigao tamo i posle 3 dana počeo da radim i nisam stao do 1997me. Ali ja sam otišao kao radni čovek, mehaničar, ne kao džabalebaroš koji se smuca po splavovima i kafićima. Tamo sam radio 12 do 16 sati dnevno sa jednim weekendom mesečno.
Bez i jednog godišnjeg odmora
Zaradio penziju i vratio se ovde, jer sa tom penzijom tamo nebih mogao ni za stan da platim. Koliko od ovih kukumavčila je spremno da tako reskira i radi ?
Ne, ja nisam pobegao ni od čega nego sam želeo da ne zavisim ni od koga, ni od partije ni roditelja, nikoga, samo od sebe i svog rada.
Što se naših vajnih vođa tiče, naravno da su sve što si naveo ali ne zavaravaj se, nisu ništa mnogo bolji na drugim mestima, samo pametniji pa se manje primećuje.
Meni je na porez odlazilo trećina plate barem a i sada plaćam četvrtinu penzije i ako nisam više tamo i ne dobijam ništa za uzvrat. Ako to nije lopovluk onda neznam šta je.
U mojim očima, neko ko pljuje po svom narodu, može da bude samo gori od onih keje pljuje, nikako bolji.
count Re: Re: .... 26.01.2013. 00:57 #470951

:: @codeus se malo smeje tvojoj pismenosti... `bori te se` se pise `borite se`! ... Ima jos par gresaka ali ova bode oci..
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: :: Pa svi ovi koji su u životu napisali nekoliko SMS poruka i pročitali jedan Playboy pa misle da su pismeni

Nek se samo smeje ali ja sam dovoljno pismen na 3 jezika pa ne mora da bude baš idealno.
mkukic ... 29.01.2013. 16:04 #471893

Stigao mi je danas WD My Passport 1TB usb 3.0 i uspesno sam ga prikljucio na komp i malo testirao. Zanima me samo kada zaavrsim sa radom da li je dovoljno da ga `eject-ujem` na Safely Remove Hardware i iscupam iz usb-a ili treba jos nesto da se uradi posto vidim da on i posle ejectovanja i dalje radi.

krkub Re: Re: Re: Doviđenja, Goodbye 29.01.2013. 16:41 #471912

broj poruka: 1029
:: Evo ovako ja to zamišljam, digneš dupe i odeš. Tako sam ja to uradio 1974 godine kada sam imao 23 godine.

Opa, zamalo pa najstariji ovde.
Mnogo si, čoveče, nervozan za svoje (pristojne) godine. Treba li ti to?

@mkukic
Bukče će svakako da se `uspava` posle određenog perioda neaktivnosti, ne znam zašto bi ga raskopčavao svaki put kada misliš da si gotov sa istim. Meni bi bilo mrsko
Uostalom, pribavi USB Safely Remove ( http://safelyremove.com/ , nije free), manipuliše svim usb uređajima kao dete sa slatkišem. Ima opciju `Power off the device after stopping`, što je odlična stvar.
mkukic ... 29.01.2013. 17:12 #471925

@krkub Pa ne treba mi stalno prikacen za comp... Prebacim sve sto treba za iMac, posle sve to prebacim na iMac i posle mi taj externi sluzi kao back up... Necu ga koristiti bas svaki dan...

Znaci nije preporucljivo da se ide na `safely remove hardware` (da se eject-uje) i da se iscupa iz usb-a? To nije dovoljno?

Ok.. Nabavicu taj program.

mkukic ... 29.01.2013. 19:14 #471945

Program radi odlicno... E sad pitanje: koja je alternativa na Mac OS X-u ovom programu ( http://safelyremove.com )?

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647762.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs