Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
SSD samsung, kingston ili nesto trece?
STRANA 3 OD 3
VMARC Re: Re: Ti ocigledno nisi prosecan, vec napredniji korisnik 14.05.2014. 17:02 #552764

status: user
broj poruka: 9443
Unapred sam ti se izvinio, a da je delovalao kao W-sindrom, jeste, jer ja uopste nisam aludirao ni na jedan tvoj post, vec sam izneo cinjenicno stanje. Samim tim sto si korisnik na `duze staze`, svrstava te u onu `svaku petu` kategoriju. Zato veruj mi, 60 je malo, 120 dovoljno, 240 ihaaa a 500GB onome ko hoce da skladisti i ko koristi malo vise potencijala od onih 70ak posto `gastarbajtera` (skype, net, decije fotke sa telefona i sl.) `Ali mu je bitno da sve otvara brzo` .)
Ajd uzivaj u muzici, dan je katastrofa za bilo sta drugo :)

Edit: Sad procitah objasnjenje za WLA. Pozdravi krajinu.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Nisam ja nikakav napredan korisnik. Mogu reći da sam korisnik računara na malo `duže staze`. :
:: To o čemu si napisao da ti dolaze računari sa preko 200GB jer sve trpaju u dokumenta sam i nazvao `gastarbajterskim sindromom`. Vidim da nisi shvatio ili pročitao pažljivo - ono gde sve traže u `Start/Slike` ili po tvom skladište u `Start/Dokumenti`
:: U svakom slučaju, nisi jedini koji me zove Wladom evga i sl. sa ovog foruma. Uff ... ako moje pisanje deluje kao njegovo, onda je vreme da ... se izlogujem i slušam muziku ovog kišnog dana. :
:: Poz
::
:: :: I cisto sumnjam da ti dolazi i blizu svesti ono i cemu sam ja pisao
:: :: Svaka peta masina koja nam dodje u servis ima ispunjeno vise od 200GB podataka, a najcesce su D particije potpuno prazne, jer sve trpaju u dokumenta i na desktop (default lokacije
:: :: Zato malo pazljivije procitaj o cemu i sta pisem, i da u ovoj prici ti, kao napredniji korisnik (koji zna sta uopste znace pojmovi kao sto su HD, video-audio obrada, CS paket i sl. ), ne trebas da se pronazis. Kapias
:: :: BTW. Jel ovo WLA od wlada? Zar tebe nisu banovali? Unapred se izvinjavam ako to nisi ti..
:: ::
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: :: with Retina displa
:: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: :: Turbo Boost up to 3.1GH
:: :: 8GB 1600MHz memor
:: :: 128GB flash storag
:: :: Intel HD Graphics 400
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mighty @Spacewla 14.05.2014. 18:23 #552774

broj poruka: 1670
Stalno pominješ 120GB prostora, a SSD od 120GB ima toliko samo na papiru. Prozvođači koriste SI standard po kome je 1GB=1.000.0000.000 bajtova, a ne 2^30 tj 1.073.741.824.

SSD od `120GB` ima ~111GB kada se formatira.
Za pravilan rad GC i TRIM-a i wear leveling ne ide se ispod 85% popunjenosti, aj` da kažemo da ostaviš jedno15GB prazno. Dakle imaš realno 96GB na raspolaganju.

Sada sam pregledao mašinu koju sam instalirao za našeg programera.

Po dogovoru sa programerima i analizom kako se šta ponaša, hibernate gasimo, ostaje samo PF smanjen na 4GB.

Samo Windows folder za Windows 7 x64 Pro, nakon instalacije svih update-ova koje propagira WSUS server, kompletnog .NET-a, zatim Visual Studia i SQL Express-a ode na 26 GB (MS dosta od instalacije VS gura tamo).

Program files sa instaliranim svim potrebnim verzijama VS , SQL-om, SAP GUI, MS Office 2013, VirtualBox-om i par obaveznih korporativnih programa izađe na skoro 25GB.

Jedan user profile, bez podataka u My documents, samo sa sinhronizovanim outlook cache-om sa exchange-a je ~4GB (da VS gura podatke i u local profile).

Jedna jedina virtuelna mašina na kojoj može da testira ono što je uradio, uradi undo ako je nešto zeznuo (znači mesta za dva snapshot-a) je negde oko 20-25GB. Pritom im često treba više VM (razne verzije Win, IE, . NET i sl.), ali zato nema mesta.

Dakle sa samo jednom VM njima ostane jedva 10-ak GB za fajlove, i to na sveže instaliranoj VM, bez restore point-a, ikakvih dokumentata i bez ijednog projekta prebačeno na tu mašinu i to na poslovnoj mašini koja služi samo za to.

A znam programere koji rade i freelancer-i, tj. kojima je pored svega ovog računar potreban i za kučno korišćenje.

Sa 120GB SSD-om u većini slučajeva bi sistemska particija dovoljna, ali tek jedva, stalno moraš da gledaš gde i šta držiš. Računar treba da služi tebi, a ne ti njemu.

Iskreno, podsećaš me na one ljude koji voze polu raspale Yugiće i ubeđuju sve ostale kako je to najbolji auto na svetu, kako su snažniji motor, klima, air-bagovi, tempomat i sl. samo nepotrebne gluposti koje ničemu ne služe.

To što je neko mazohista, ne znači sa su i ostali. Za nekoliko crvenih više imaću mesta za sve svoje VM, mogu komotno da izbacim WD Black-a na kome su trenutno iz mašine i da uživam u brzini i tišini.

Filmovi, muzika, dokumenta, slike i ostalo mi odavno nisu u računaru, već na NAS-u koji ne zavisi od računara, radi 24/7 i stalno je dostupan gde god se nalazio, dovoljno je samo da imam pristup netu.

Daum ... 14.05.2014. 21:13 #552796

broj poruka: 12811
Čovek pametuje a ono `običan` korisnik... hahaha... prso` kompletno...

neXus2000 Re: ... 14.05.2014. 21:25 #552797

broj poruka: 3352
Tako nesto otprilike. :)

Kada se kupuje SSD od 120 GB, da li je migriran Win na SSD ili sveze instaliran, obavezno se migriraju i odredjene stvari, posle toga. Tako sto se registry menja, sto se tice Program Files x86 i sam Program files (ako je x64) i jos neke stvari vezano za Virtual Memory, Temp i sl. To se migrira na HDD.

Inace posedujem Kingston 3K od 120GB i super sljaka. Isti MLC NAND kao u Intelovim SSD-ovima. Tj njihov NAND. A second-gen Sandforce.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus / CM TX3 EVO

:: Čovek pametuje a ono `običan` korisnik... hahaha... prso` kompletno..
Drasko014 al se razvukla diskusija 15.05.2014. 23:24 #552906

broj poruka: 446
Generalno nisam uzimao u obzir Crucial ssd ,ali s obzirom da imaju da se uzmu 240 gb za pristojnu cenu onda zasto to ne iskoristiti,samo se jos razmisljam malo izmedju Crucial i samsung posto na KP site-u ima povoljnih ponuda .U svakom slucaju zahvaljujem se svima na jakko poucnim savetima svasta sam naucio novo i to je extra.Hvala mighty za puno informacija i iscrpne tekstove koje si ispisao.

pozzz

mighty re 15.05.2014. 23:53 #552912

broj poruka: 1670
Ne moraš previše da razmišljaš.

Ako ti nije potrebno 240GB (a rekao si da nije) i onaj oglas sa KP bude OK, proceniš da je ostariva garancija i sl. slobodno uzmi 840 EVO, dobar je disk i nećeš se pokajati, a cena je baš povoljna.

S druge strane, ako možeš da nađeš upotrebu za 240GB, što da ne?
Drasko014 ukoliko 16.05.2014. 00:52 #552914

bih uzimao 240 gb onda bih skroz izbacio ovaj stari hdd i to je to ,ako uzmem 120 onda imam njega pride pa cu se jos malo razmislim i vidim sta i kako .Jos jedanput hvala za savete

pozzz

markozutic re 16.05.2014. 12:36 #552944

broj poruka: 1463
ej bre gde ima aj 240 gb evo za 100 evra? aj nabavi i meni jedna :))

jel ima neko ovaj m500,jel ga pazario ko, kako se ponasa? i ja planiram da uzmem 250gb ali ovom samsungu su digli cene u nebesa...

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

Drasko014 evo ti za 95 eurica na KP 16.05.2014. 13:19 #552945

http://is.gd/C7DTQm
Daum ... 16.05.2014. 13:26 #552947

Mogu preko prijatelja od uvoznika da uzmem Kingston HyperX 3K od 240GB za 15.000 što je jeftinije nego u Emmiju na primer ali da li vredi 2000 dinara više u odnosu na Crucial M500?

Drasko014 mene najvise 16.05.2014. 14:15 #552949

u celoj prici nervira situacija sa ovim evropskim i internacionalnim garancijama.Sams evo od 120 gb ima od 60 pa navise eura ali su uglavnom sa tim nekim evro/inter garancijama ,e sad da li su ili nisu ostvarive ovde to je pitanje.Citao sam i na ovom i na drugom forumu da valjda internacionalne jesu ,a evro nisu.Odkud znam u emm* je evo 9090 din dok je ovamo
7250 din sa kurirskom sluzbom,pa je mozda bolje i dati 1750 din vise za 3 god sigurne garancije .jedino mi dobro kod ovih poplava sto imam jos vremena da razmislim o kupovini da se ne zeznem ,valjevo odseceno od sveta .
Daum ... 16.05.2014. 14:37 #552952

Male su to razlike u ceni da bi se neko drkao oko garancije, pa stvarno...

Drasko014 porucio samsunga 22.05.2014. 00:35 #553549

idem ipak na 120 gb ,a razliku kolko mi je ostalo ide za ljude pogodjene poplavama

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60446. Broj poslatih odgovora: 647857.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs