Alrade, stvarno se ponekad(a to je vrlo cesto u zadnje vreme) hvatas za slamku. Ne moras da iskljucujes pagefile, a ni system restore, to nije pod obaveznom stavkom, ja nikad ne iskljucujem restore, to je korisna opcija koja treba. Ali recimo temp fajlici, logovi od torrent-a npr., to ubija, index-iranje, itd.
Sentinel je, da ne kazem qurton, ali neadekvatan program i tih more than 1000 days nista ne znace, budalastina, cesto zna da bude totalno netacan, a ne pricam o citanju SMART-a. Za SSD koristi adekvatan software kog je napravio proizvodjac.
:: :: Pa isključio sam sve što može da se isključi a da može da se radi. Ispod toga ne može :: Nema potrebe da mi neki program proriče budućnost. Uostalom, valjda i Sentinel zna nešto sa ovim `more than 1000 days`.. :: :: Ali ne mogu da razumem to `treba ukinuti pagefile`. Imaš recimo 4 Gb, neki program pokuša da adresira 5 Gb i šta? Pukne jer nema memorije niti može da swapuje :: Takodje i isključivanje system restore-a je jako pametno. Pukne nešto i ne mozes da vratiš sistem :: :: A zarad čega sve? Zbog godinu dana trajanja više? Pa uzeću drugi disk posle par godina :: :: ::
Pa to reci onom ko je napisao takvu glupost, samo to pokušavam ga kažem. A indeksiranje sam odmah isključio. I nisam ni dolazio u zadnje vreme, ne znam kakve slamčice...
:: Ne moras da iskljucujes pagefile, a ni system restore
@JovanZ
The SSD drives constantly read and write as you use your PC. Since each block of space has a limited lifetime (e.g. 10000 writes) the drives tend to rotate the space and try not to use the same space for a while. How often this rotation has to reuse the same drive block depends on how full your drive is. A 240gb ssd with only 50gbs of stuff and windows on it should last longer than a 60Gb with 50gbs of stuff and windows.
Dakle, što manje prostora, to više upisivanja na isto mesto i skraćivanja radnog veka.
System restore nije poželjan, jer se nakon svake instalacije programa upisuju podaci, pa to bespotrebno zauzima prostor. Ako već koristiš system restore, moj je prijedlog RollBack Rx. Stabilan je od XP-a do win 10. Page file je zaslužan za brže crkavanje, jer 99% korisnika ne koristi istu vriojednost min i max veličinu page file-a, pa se page file svuda upisuje proizvoljno. Fiksiraš veličinu, kao što i predlažu proizvođači za dugotrajnije korištenje.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Pise mi u potpisu koliko imam memorije.Nece drugacije da radi Black Ops lll , samo na taj nacin.
M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100
:: @peki2 :: Vjerovatno imaš manje od 8 GB :: :: System restore nije poželjan, jer se nakon svake instalacije programa upisuju podaci, pa to bespotrebno zauzima prostor :: Ako već koristiš system restore, moj je prijedlog RollBack Rx :: Stabilan je od XP-a do win 10 :: Page file je zaslužan za brže crkavanje, jer 99% korisnika ne koristi istu vriojednost min i max veličinu page file-a, pa se page file svuda upisuje proizvoljno. Fiksiraš veličinu, kao što i predlažu proizvođači za dugotrajnije korištenje :: :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
@peki22 Kad se vratim iz Bosne, ponjeću hard i da instaliram i vidim šta s dešava kod tebe. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Aahhahahaaaaaa pa ovo je vrh! :D Ali provali što ga peki iskulirao. Pokušao Opi da proda foru kako se zna sa nekim odavde i ispao somina kao po običaju. AHAHHAHHAHAAAAAAA pa ovo je haos!!!!
:: :: @peki - instaliraće ti sistem na pljeskavicu kad se vrne ::
:: Aahhahahaaaaaa pa ovo je vrh! : :: Ali provali što ga peki iskulirao. Pokušao Opi da proda foru kako se zna sa nekim odavde i ispao somina kao po običaju. AHAHHAHHAHAAAAAAA pa ovo je haos!!!! :: :: :: :: :: @peki - instaliraće ti sistem na pljeskavicu kad se vrne :: ::
5820k @ 4.3ghz Alpha NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h @ 80hz ba
:: :: To celu stvar čini besmislenom. Kupio si SSD da bi ubrzao sistem a usporavaš ga PF-om na HDD-u :: :: :: Ako bas moras da imas pagefile, bacis ga na HDD :: :: @peki - instaliraće ti sistem na pljeskavicu kad se vrne :: :: ::
Da se javim. Disk radi odlicno. Izasao je na sajtu novi update za FW, samo ne vidim postupak za to. Da li nesto mora da se uradi pre/posle flash-a?
Edit: Sve je ok prošlo. Jedan klik do novog firmware-a. Od mene za sada preporuka. Nadam se da će uvek ovako dobro raditi. Srećno svima u novoj godini!
5820k @ 4.3ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
Jbg. Ja se nadao da ce malo da potraje jer nije najjeftiniji. Ne zna covek sta da uzme, vise nemam poverenja ni u jedan. Ima da se vratim na hard. Na srecu bio sam od pocetka podozriv pa sam redovno bekapovao fajlove. Sad mi je problem kako da ga vratim kad moze da se desi da ga oporave i maznu mi neke projekte. Da li ima nacina da nekako neutralisem sadrzaj pre toga? Al kako kad ga sistem ne konstatuje...
Kada si bio skeptican, trebao si da iskesiras za Intel sa 5god. garancije i da te ne boli glava. Mozda bih eventualno uzeo Crucial, dalje ne bih ceprkao po brendovima.
:: :: Jbg. Ja se nadao da ce malo da potraje jer nije najjeftiniji. Ne zna covek sta da uzme, vise nemam poverenja ni u jedan. Ima da se vratim na hard. Na srecu bio sam od pocetka podozriv pa sam redovno bekapovao fajlove. :: Sad mi je problem kako da ga vratim kad moze da se desi da ga oporave i maznu mi neke projekte. :: Da li ima nacina da nekako neutralisem sadrzaj pre toga? Al kako kad ga sistem ne konstatuje.. ::
Ma daj, znas koliko oni imaju vremena i volje da se bave tvojim podacima .) Nece ga opravljati, vratice ga nazad dobavljacu ili ce ga rashodovati u kanti za djubre, zavisi kakav dil imaju sa fabrikom. Ti ces dobiti zamenu ili povracaj novca.
Nema nacina da neutralises sadrzaj ako se disk ne detektuje a nema ni potrebe jer je samim tim sadrzaj vec neutralisan.
El Capitan
:: : :: Sad mi je problem kako da ga vratim kad moze da se desi da ga oporave i maznu mi neke projekte. :: Da li ima nacina da nekako neutralisem sadrzaj pre toga? Al kako kad ga sistem ne konstatuje.. ::
5820k @ 4.3ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
Sad je najjeftiniji, sad sam pogledao, onda je bio skuplji od SiliconPower-a. Kakogod, nije poenta samo u dužini garancije (ovaj ima 3 godine što i nije malo), nego da ne crkava, da čovek ne mora da strepi za svaki pojedinačni bajt, da vraća često, čeka novi, iznova instalira deset programa. Kad samo pomislim šta moram ponovo da radim...
Ok, kapiram da Intel i Samsung verovatno traju duže, ali me plaši kako ide proces otkazivanja. Juče Sentinel pokazuje sjajno stanje a danas disk ne radi. Dakle, ne otkazuju postepeno kao hardovi, ovaj blok, onaj blok, nego samo zgasnu odjednom kao sveća na vetru.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.