znam za to pravilo, i ja sam tako mislio, dok nisam licno probao, ne moze bas uvek bas svaki disk da se upari, sa bas svakim kontroleriom, najvise zavisi od kontrolera, kao sto sam malo pre rekao i to je to, to je sigurno tako, ako se nekad budes susreo sa nekom nekompatibilnoscu, setices se mojih reci, probao sam sve moguce RAID kombinacije sa svim kontrolerima koje sam imao, najlepsa iskustva imam prvo sa Intel kontrolerima, zatim Marvell, pa SiliconImage..
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
kako to mislis, nisam razumeo pitanje, sta si u stvari hteo da kazes?? nikada nisam cuo za RAID 0+1 i RAID 1+0, da se nisi malo zaebo, znam za mirrored, striped, 1,2,3,4,5...itd, ali 1+0, sta ti je bre to, to je nemoguce...? zezas me :)
::PS: Znas li da postoji razlika izmedju RAIDa 0+1 (stripe + mirror) i RAIDa 1+0 (mirror + stripe) ...
...nisam znao da to postoji, ali svakako je dobra stvar, samo tesko da bih bacio pare za 2 harda extra...ove servere koje sam vidjao (HP, IBM, itd..) su svi imali iskljucivo samo RAID1..
E sad, kada stavis dva RAID 1 niza u RAID 0 dobijes RAID 1+0 ! U osnovi, minimalno 4 diska, ali zato imas i brzinu i kopiju podataka za svaki slucaj...
E sad, znam da postoji razlika u tome da li ce se prvo raditi Stripe pa onda Mirroring ili obrnuto, samo ne znam u cemu se tacno ogleda...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
aha, sad znam, raspitao sam se, jer me interesovalo, nego, problem je sto ti za taj sport trebaju ultra kvaltetni diskovi (SCSI), a to kosta, to je samo za serverske potrebe, ali stvarno lepo zvuci :).
::E sad, znam da postoji razlika u tome da li ce se prvo raditi Stripe pa onda Mirroring ili obrnuto, samo ne znam u cemu se tacno ogleda...
Opet minimum 4 HDD-a, ali za razliku od 0+1/1+0 sva chetiri su u stripu stim shto se sa 1. chita a na ostale upisuje, pa se sa 2. chita a na ostale upisuje... Najbitnije je shto postoji backup samo zamenom HDD-a, jer vec postoji 2/3 file-a na ostalim HDD-ovima i onda prostom zamenom HDD-a dolazi do rebuildovanja i `popunjavanja rupa`.
EDIT: U fimi kod caleta na svakom rachunaru je uradjen ovakav RAID, tako da znam o chemu pricham. (Izvinite ako sam izmislio toplu vodu).
Fifteen minutes of being famous A whole lifetime of being aimless
DL Princo DVD-ovi.... 8 GB 55 Dinara :D Verbatim DL 100 Dinara..pa izvolte... :D Kod beogradjanke....Resavskom ka crkvi svetog marke... pa sa leve strane... kada se krene uzbrdo..udje se u prolaz ..spusti 5 metara nizdrdo.. i imaju prodavnichice..jedna je za rachunare i diskove... tu su vam sve cene male! DVD 4.7 gb 15 dinara :D Princo, Verbatim 22 dinara,Maxwell 12 Dinara DVD :D
Asus M2N-E AM2+ 7750 Black Edition Geil 2 x 1GB 667Mhz 2 x 160GB Maxtor nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 750/1600/1900 Asus DVD/RW Blueberry 550W
Meni je keva u tempu uzela 2x25 komada verbatim DVD-R ,250din po `paketu` ,to mu dodje 10 din po disku ...samo ne znam da li jos uvek traje akcija ,to je bilo bre nekih nedelju dana ...
:: :: Problem je u tome što za cenu takva tri diska može da se kupi HDD od 500GB :: :: :: Verbatim, brd dl 1200 din :) :( smesno ili zalosno... :: :: :: :: :: ::
Kod mene je odavno vec praxa da se na police redjaju HDD-ovi, a DVD-ovi polako pakuju u penziju, osim naravno instalacija OS-ova i slicnih stvari.
Naravno da je dobro, uvek cu pre na disk nego na optiku.
:: ..to uopste i nije problem nego je dobro. :: :: :: :: :: :: Problem je u tome što za cenu takva tri diska može da se kupi HDD od 500GB :: :: :: :: :: Verbatim, brd dl 1200 din :) :( smesno ili zalosno... :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Eto ja trazio i nas`o BD od 25Gb marke YDD u winwin-u na banovom brdu za 250 RSD, tako da su postali pristupacniji nego ranije. Ako neko nadje ove BD-R za manje para, neka pise :)
si probao arkade? (podzemni iznad doma omladine na trgu)
:: :: Eto ja trazio i nas`o BD od 25Gb marke YDD u winwin-u na banovom brdu za 250 RSD, tako da su postali pristupacniji nego ranije. Ako neko nadje ove BD-R za manje para, neka pise :)
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647691. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.