Da li ce na mojoj ploci raditi HDD ako ubacim WD-ov SATA3 Black? S obzirom da mi ploca ne podrzava SATA3, da li ce se automatski HDD prestekati na SATA2? AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
P.S ne mislis da uzmes valjda onaj od 1TB za 7k ? 2TB je sada best buy, tu nema diskusije. Imas da uzmes odmah 2TB za 7k, a trebalo bi da stigne u emmi ponovo onih F4 diskova od 2TB za jos nizu cenu, blizu 6k.
Pa da gledam taj black... Ali nekako ljudi se puuuno zale na njega. Pa gledam i ovaj od 500GB... Imao sam to sranje sa F3 pa me sad mrzi da narucim iz emija f3 pa ako ne radi da im vracam. Hitachi necu za sistem. Ostaje mi F3 500GB ili mozda neki od ova dva... Koji bre ima 2TB za 7K? Onaj green? Necu valjda na to stavljati sitem...? AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Hoce :: :: P.S ne mislis da uzmes valjda onaj od 1TB za 7k ? 2TB je sada best buy, tu nema diskusije. Imas da uzmes odmah 2TB za 7k, a trebalo bi da stigne u emmi ponovo onih F4 diskova od 2TB za jos nizu cenu, blizu 6k.
Ma idi bre... Zbog ovih HDD-ova cu ostati bez kose... Za svaki se kaze da nije dobar za nesto, za svakog se nadje zamerka, a sto je najgore ja nisam fanboy pa da znam sta hocu... :PPPP Najpre cu uzeti F3 500GB za sistem pa kasnije cu uzeti neki za storage... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Boli me uvo, narucio sam 500GB F3, pa ako ponovo ne bude radio kao F3 1TB onda nznm, ubicu se... :) AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Naravno da ce osetiti razliku, imam i F3 1TB, Green, Black, starije WD-e. Sa hitachijem imao losa iskustva, seagate tu i tamo. Imam jedan koji radi dugo, ali se ne pali cesto jer je u rack-u.
Definitivno F3 je najbrzi. Skoro se uopste ne cuje cak i kad uho prislonim. WD black je malo bucniji, malo sporiji (gomila fotki, thumbnail-ovi se mnogo brze ucitajavaju nego na black-u, stoga nije brzi samo u testovima) Green, probao sistem na njemu, ajoj raspada, em sto sporije butuje, em sto kad se kopira sa njega, brzine padaju do 49MB/S. Inace WD je po meni najpozudaniji, ali je osetljiv na lose napajanje/napon. Svakako preporucujem neki surge protector uvek! __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Ja sam imao lose iskustvo sa WD blue od 320 gb, losi sektori...mada sad da uzimam neki disk za sistem isao bih na WD black a ako je u pitanju skladistenje podataka verovatno F4 2TB. Sad u kompu imam F3 1TB i ne mogu da se pozalim na rad. Tih, brz, hladan. http://img196.imageshack.us/img196/4088/19avgust20112304.png Komp je stalno ukljucen i nikad nije zezao disk
eh, pretera ga sad i ti, pa to sto ucitava sporije ili brze fotke(thumbnail) zavisi najvise od pretrpanosti i fragmenata na hard disku, a posle od brzine harda, a zavisi i od stabilnosti windows-a.
:: :: :: Definitivno F3 je najbrzi. Skoro se uopste ne cuje cak i kad uho prislonim. WD black je malo bucniji, malo sporiji (gomila fotki, thumbnail-ovi se mnogo brze ucitajavaju nego na black-u, stoga nije brzi samo u testovima) Green, probao sistem na njemu, ajoj raspada, em sto sporije butuje, em sto kad se kopira sa njega, brzine padaju do 49MB/S :: :: ::
Thumbs su bili samo primer. Bez obzira, sve je prekopirano sa black-a, na f3 golim okom se primecuje razlika. Folder sa gomilom sitnih aplikacija, .exe fajlovi mnogo brze postaju `dostupni`. Redovno radim defrag hdd-a i u tom trenutku sam imao iste fajlove i na jednom i na drugom. Dva prozora otvorena, jednostavno je brzi... Jedino sto se cuje na ovom f3 je ubrzanje ploce dok ne stigne do 7200rpm-a. __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647752. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.