Imam u planu da kupim jednu ovako lepu stvarčicu, milslim u današnje vreme igrica koje zauzimaju 10-15 gb i filmova u HD-u mislim da je ovo fantastična stvar...e sad, ne bi da dajem nešto preterano puno para, našao sam neke ponude do 11 000 dinara pa je to otprilike neka cifra koju planiram da dam, + - 1500. Ono šta sam ja video su sledeća dva modela:
1. WD My Book Essential Edition 1TB USB 2.0 (10999 dinara)
Ako neko ima još neki predlog koji je bolji ili isplativiji od ova dva ja sam tu da saslušam jer nesam preteranou toku što se tiče eksternih hardova....
Kupila sam pre mesec dana 1 TB verbatim koji za sada lepo radi, tako da ti ga preporucujem. Mada nije proslo dovoljno vremena da bi bilo sta mogla da tvrdim.
Inace unutra je samsungov disk 1 TB, 32 MB kesa, 7200 obrtaja. Ja sam ga u jednoj poznatoj radnji u BG-u platila 400 dinara manje od cene koju si napisao.
:: Imam u planu da kupim jednu ovako lepu stvarčicu, milslim u današnje vreme igrica koje zauzimaju 10-15 gb i filmova u HD-u mislim da je ovo fantastična stvar...e sad, ne bi da dajem nešto preterano puno para, našao sam neke ponude do 11 000 dinara pa je to otprilike neka cifra koju planiram da dam, + - 1500. Ono šta sam ja video su sledeća dva modela :: :: 1. WD My Book Essential Edition 1TB USB 2.0 (10999 dinara :: :: 2. HDD 7200 3.5` 1T Verbatim, External USB 2.0 (8999 dinara :: :: Ako neko ima još neki predlog koji je bolji ili isplativiji od ova dva ja sam tu da saslušam jer nesam preteranou toku što se tiče eksternih hardova... :: :: Hvala....
nije losa cena, ali ja bih pre kupio odvojeno HDD koji ja hocu (npr. Hitachi ili Samsung...WD), zatim RACK (CoolerMaster eSATA, USB, Transcend 3.5 USB) i spakovao:
naravno, evo navescu ti par primera...Verbatim, nemas pojma koji je hard disk unutra, takodje Transcend, jedino znas da je u Book-u WD, ali opet, koji WD?ajde, taj book i ima dosta portova, i fwire i eSATA, ali ja sam o njemu cuo sve najgore, da crkavaju diskovi, itd, ne znam da li je tacno...ja volim da znam sta uzimam, drugo, Verbatim ima samo USB, kao i Transcend, ako ti bude potrebno da iskopiras veliku kolicinu podataka, preko USB-a, ima da se otelis, s druge strane, mozes da uzmes RACK sa eSATA portom, koji prenosi podatke kao SATA na ploci...
Ja vec duze vremena imam WD stariji model od 500GB i zadovoljan sam stim da bi mi sledeci izbor bio samo da ima E-Sata jer mislim da usb 2.0 ipak malo guši. Pozzzzzzzzzzzz
Ja vec duze vremena imam WD stariji model od 500GB i zadovoljan sam stim da bi mi sledeci izbor bio samo da ima E-Sata jer mislim da usb 2.0 ipak malo guši. Pozzzzzzzzzzzz
U subotu sam kupio jedan SmugSmug 1.5TB, danas sam ga probao u jednoj Chifut fijokici i pacetina. Prijavi da je pronasao novi hardver i disk se vidi u administraciji ali kao 1.32TB nesto mi je to malo za tu masu (treblo bi bar 1.4) i naravno na ikonici novog diska crveni znak za UPOZORENJE !!!
Jednostavno nisam hteo da eksperimentisem pa sam resio da bude skladiste u racunaru do eventualne sigurice sto se tice fijokice.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647736. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.