Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
WD NAS
STRANA 1 OD 1
MACHINE WD NAS 22.06.2012. 20:22 T46353

status: user
broj poruka: 5714
Da li je neko to vec radio, da ako crkne disk stavi drugi i reformatira ga? Naime u ovom cudu je obican WD5000AAKS ali ima nekoliko particija koje su ext3 formatu cini mise, nisu NTFS. E sad, na koji nacin bi se on mogao reformatirati i ubaciti mu se OS, jer koliko znam na njemu je neki Linux. Ovo je uredjaj ne kome je usled grejanja (koje do sada nisam u zivotu video) na izdisaju, ima BB i baguje ali sama elektronika radi

http://highlevelbits.free.fr/download/OpenMBWEBlue.pdf

http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=106&sid=64&lang=en
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Probaj da backupujes 22.06.2012. 21:42 #426731

broj poruka: 1408
Ghost vidi ext3. Sistem je najverovatnije na maloj particiji. Ako mozes da ga ubacis u neki komp mozes i da pogledas sadrzaj ext3 file sistema (ima i za Windows ext3 reader). Ako je disk ispravan najzajebanije je da iskopiras boot ako je u MBR-u recimo, ili ako ima nesto posebno sto trazi ta elektronika da bi butovala, dok sam sitem mozes izghostovati ili iskopirati uz pomoc drugog linuxa na drugi HDD...

Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan)
4x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP
WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5
Frontier DIVA

VMARC Ako imas neki OS x pri ruci... 22.06.2012. 21:47 #426734

broj poruka: 9440
... Neki Apple racunar, obrisi ga iz Disk utility, postavi mu MBR i dalje radi sa njim sta hoces.

F650GS Dakar

bstaletic Hiren 23.06.2012. 00:04 #426780

broj poruka: 1889
Probaj neki (koliko znam vecina vidi EXT3 format) od partition tool-ova.
Meni je odradilo posao.

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

MACHINE Ovako 25.06.2012. 12:26 #427295

broj poruka: 5714
Kad sam rasturio NAS imao sam sta da vidim, onaj sundjer pod elektronikom diska je garav bio, to sam maknuo da se bolje `ladi. Trenutno repariram sektore preko HDD regeneratora kako bih kasnije mogao da odradim ghost diska jer image OS koji je na bazi Linuxa je tesko naci van fabrike, pa mi je lakse da nakon peglanja obrisem backupove i odradim kloniranje diska sa svim particijama, koje su ext3.

Ukoliko imate neki predlog van Acronisa ili Norton Ghosta recite. Treba da se original iskopiraju sve particije sa sadrzajima u image koji ce biti realne efektivne velicine i koji cu nakon toga moci da restorujem na manji ili pak veci disk. Bitno da sliku izmestim u nekom pogodnom formatu na neki drugi medijum jer nemam trenutno mogucnosti da kopiram disk 1-1

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647757.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs