ne znam da li je ovoj temi mesto ovde ili u rubrici za internet al ajde da pitam za pomoc i savet.
Dakle imam SSD disk, na masini koja sluzi iskljucivo za surf, ponekad skinem po nesto, ali i to retko, uglavnom prateci kolicinu preostalog prostora na disku primetim da svaki dan je manje od 100-300 MB?!
E sad da li je moguce da toliko smeca odlazi u temp (dnevno), jer ranije mi se to nije desavalo, pa mi je sve to malo cudno.
Imate li kakav savet u vezi ovog problema, jer ako ovako nastavi ostadoh ja bez prostora na SSD-u :)
Pocni da koristis CCleaner samo za praznjenje cache-a browsera i svih temp foldera.. ali generalno, kada sam ugasio sysrestore za C, nikad nisam imao problem sa 120gb..
:: Pozdrav svima, :: :: ne znam da li je ovoj temi mesto ovde ili u rubrici za internet al ajde da pitam za pomoc i savet :: :: Dakle imam SSD disk, na masini koja sluzi iskljucivo za surf, ponekad skinem po nesto, ali i to retko, uglavnom prateci kolicinu preostalog prostora na disku primetim da svaki dan je manje od 100-300 MB? :: :: E sad da li je moguce da toliko smeca odlazi u temp (dnevno), jer ranije mi se to nije desavalo, pa mi je sve to malo cudno :: :: Imate li kakav savet u vezi ovog problema, jer ako ovako nastavi ostadoh ja bez prostora na SSD-u : :: :: Hvala svima i svako dobr ::
To djubre zna da naraste na nekoliko gigbajta, i što je najgore niko ne preporučuju da se odande bilo šta briše.
Ako si na 60-64GB SSD-u, sa par večih aplikacija to je jednostavno premalo za Windows 7 i 8. Ako nemaš mogućnost zamene, gasi hibernaciju, sklanjaj page na drugi disk itd.
Sistem restore je uzeo 700MB, a dozvoljeno mu je bilo nesto oko 2GB prostora - budalastina!
@alrad, Recycle Bin od prvog dana od kad koristim komp je prazan uvek
@Equinoxe SXS je 8giga, e Boze me sacuvaj, jesam na 64Giga SSD-u sam, i generalno to mi je ok, imam jos i rezervni HDD i externi HDD, tako da mi prostor nije problem, a i opet kazem ne drzim nista spec na kompu da mi treba bas puno prostora, ovo sam pitao zato sto sam primetio da svaki dan me nesto krajcuje za par stotina MB, bice da taj SXS pravi svu ovu zajbanciju.
Ima li tom cudu leka posto kazes da se ne preporucuje brisanje icega iz njega.
SXS je kao Windowsov interni system restore, ništa te ne pita i samo pravi kopije koje da bi brisao moraš da menjaš ownera i prava nad prokletim folderom, to batali.
Rešenje je sistem od nule na kome tačno znaš šta ti treba i na kome ne experimentišeš. Samo neophodno, ili ono što sam ti rekao, sve što može - na drugi disk. Čak i kad možeš ne instaliraj u C:\Program Files nego na D ili kako si već dodelio slova diskovima / particijama. Gasi search indexer, system prefetch, skloni user i win temp na drugi disk itd.
Desni klik na C:, properties, Disk Cleanup. Ako si redovno apdejtovao Windows, tu ćeš videti opciju Servis Pack Backup files. Čekiraj je i skinuće ti tri do četiri giga fajlova. I meni je WinSxS folder 3.90 gigabajta.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Za divno cudo, meni je WinSxS 43.6MB :) OS `mator` oko 5-6 meseci, a od programa koje sam instalirao, mislim da su tu gotovo svi ( na desktoop-u prostora za jos par ikonica :D) 1920x1080). Od programa za obradu i snimanje muzike, do andlinux-a CCCAM servera... Eto, da i mene nesto ukaki :)
Ono sto obavezno odradim je, da uvek uninstaliram preko ccleaner-a ono sto ne koristim ili sam ofrlje instalirao za probu...Ranije sam bio lenj, pa se nakupi bas mnogo nepotrebnih programa i to sve ukoci vremenom, bez obzira koliko RAM-a da imam...
P.S> kakav sam baksuz, ima po podne da mi ljosne OS :D
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ma jašta bre, može i Mint, vidi samo koji ti je interfejs bolji, Cinnamon, MATE, KDE ili Xfce. Po meni MATE je najbliži Windows GUI-u, mada sve to može da se kofiguriše, stavi drugi skin itd.
:: @Equinox :: :: komp je nov, uzet u januaru, a koliko me secanje sluzi MINT je najslicniji Windowsu, tako da mi to odgovara, ako gresim ne zameri ::
Posto tek prelazis na linux instaliraj Mint i izaberi ili Cinnamon ili Mate. Cinnamon sam probao i cak mu i windows taster otvara `start meni`. Mate ima manje efekata, pa izgleda jednostavnije, ali ne znam da li ima start meni na windows taster.
If wants and needs divide me Then I might as well be gone...
hvala na savetu, necu odmah preci na Linux, ali definitivno cu preci do kraja godine, tj kad nadjem malo vremena da se poigram sa time (na poslu po ceo dan, malo dete kuci itd, slabo se ima vremena), prvo cu pratiti malo sta se desava sa ovim, kada sam mu pogasio ove procese sto su ljudi preporucili da se pogase pa cu da vidim.
Ja bih prvi voleo da je to zazivelo kako treba ALI nije niti ce...
Reci nam sta ozbiljno mozes da uradis na Linux OS-u...
Kako vreme promice meni taj OS sve vise lici na Recovery za Windoze...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Posto tek prelazis na linux instaliraj Mint i izaberi ili Cinnamon ili Mate. Cinnamon sam probao i cak mu i windows taster otvara `start meni`. Mate ima manje efekata, pa izgleda jednostavnije, ali ne znam da li ima start meni na windows taster :: :: If wants and needs divide m :: Then I might as well be gone.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.