Koristim samsung 250gb 840 EVO - na njemu se nalazi OS, u pocetku nisam obracao paznju mada sam primetio da Sequential Read rapidno opada posle instalacije sistema sa svim programcicima.
Znaci Sequential Read od 550 MB/s spadne na 380-420 MB/s, ostale vrednosti za read / write su ok.
Nadjoh krivca a to je: AVG FREE, deinstalacijom avg-a dobio sam prvobitne brzine a trenutno koristim Malwarebytes i sa njim nema problema sto se tice brzine SSD-a !!!
Moja iskustva sa Intelom 530 128G i ESS odlična, ne pada brzina. Takođe i sa Bitdefender.
PS `de nađe baš AVG, gori od najgorih, još free..
:: Koristim samsung 250gb 840 EVO - na njemu se nalazi OS, u pocetku nisam obracao paznju mada sam primetio da Sequential Read rapidno opada posle instalacije sistema sa svim programcicima :: :: Znaci Sequential Read od 550 MB/s spadne na 380-420 MB/s, ostale vrednosti za read / write su ok :: :: Nadjoh krivca a to je: AVG FREE, deinstalacijom avg-a dobio sam prvobitne brzine a trenutno koristim Malwarebytes i sa njim nema problema sto se tice brzine SSD-a !! :: :: Kakvi su vasa iskustva SSD vs AV ???
AVG koristim od ranije, sta da ti kazem kad hoces nesto dzabe a to nema ni kod...
Ali eto avg osakati 30% Sequential Read a oseti se u radu, sto bi rekli pod rukom...
:: Moja iskustva sa Intelom 530 128G i ESS odlična, ne pada brzina. Takođe i sa Bitdefender :: :: PS `de nađe baš AVG, gori od najgorih, još free. :: :: :: :: Koristim samsung 250gb 840 EVO - na njemu se nalazi OS, u pocetku nisam obracao paznju mada sam primetio da Sequential Read rapidno opada posle instalacije sistema sa svim programcicima :: :: :: :: Znaci Sequential Read od 550 MB/s spadne na 380-420 MB/s, ostale vrednosti za read / write su ok :: :: :: :: Nadjoh krivca a to je: AVG FREE, deinstalacijom avg-a dobio sam prvobitne brzine a trenutno koristim Malwarebytes i sa njim nema problema sto se tice brzine SSD-a !! :: :: :: :: Kakvi su vasa iskustva SSD vs AV ???
Najbolji koji sam imao prilike da dugo testiram je Bitdefender FREE, treba ti samo email adresa da bi potvrdio kod i imas licencu koja se obnavlja na godinu dana besplatno. Nije baš neki interface, ali odličan je.
:: :: AVG koristim od ranije, sta da ti kazem kad hoces nesto dzabe a to nema ni kod.. :: :: Ali eto avg osakati 30% Sequential Read a oseti se u radu, sto bi rekli pod rukom.. :: :: :: :: Moja iskustva sa Intelom 530 128G i ESS odlična, ne pada brzina. Takođe i sa Bitdefender :: :: :: :: PS `de nađe baš AVG, gori od najgorih, još free. :: :: :: :: :: :: :: Koristim samsung 250gb 840 EVO - na njemu se nalazi OS, u pocetku nisam obracao paznju mada sam primetio da Sequential Read rapidno opada posle instalacije sistema sa svim programcicima :: :: :: :: :: :: Znaci Sequential Read od 550 MB/s spadne na 380-420 MB/s, ostale vrednosti za read / write su ok :: :: :: :: :: :: Nadjoh krivca a to je: AVG FREE, deinstalacijom avg-a dobio sam prvobitne brzine a trenutno koristim Malwarebytes i sa njim nema problema sto se tice brzine SSD-a !! :: :: :: :: :: :: Kakvi su vasa iskustva SSD vs AV ???
Ovako probano na dva OS, windows 8.1 i windows 7 , pre instalacije uradjen secure erase , instaliran os, drajveri , update i na kraju avg free (poslednja verzija).
Na svakom koraku instalacije update/programa pri ulasku u windows sacekao sam 1 minut i radio Perfomance benchmark i problem se iskljucivo javio kod instalacije avg free(avg nije skenirao datoteke) dok je problem nestao posle deinstalacije avg free.
Naravno podesavanje u samsung magacian postavim na maximum perfomance pa kliknem na perfomance optimization/ stanje bude nesto bolje ali se pri sledecem paljenju racunara gubi efekat.
Hajde i tebe da pitam: Šta će ti AVG ili bilo koji free antivirus na Windows 8.1 kada je u njemu integrisan i antivirus i firewall?!? Windows 8.1 poseduje integrisan Microsoft Security Essentials u sebi, tj. zovu ga Windows Defender 8 i ima opcije više u odnosu na MSE, za razliku od Windows 7 (kome si naknadno morao da instaliraš Microsoft Security Essentials). Mislim, radi odlično antivirus, optimizovan je za OS jer je generički program bukvalno u okviru OS-a, nema cimanja sa drugim bezveznim free edicijama ... ŠTA ĆE TI DVA besplatna antivirusa na PC-u? Mogu još i da se koče zajedno?!? Ja nemam nameru da instaliram ništa pored generičkog antivirusa ... sve dok se zaista ne pokaže da ne radi. Do sada nema problema. Pored toga, i za Win 7 sam u zadnje vreme koristio MSE i ćao djaci.
:: Ovako probano na dva OS, windows 8.1 i windows 7 , pre instalacije uradjen secure erase , instaliran os, drajveri , update i na kraju avg free (poslednja verzija) :: :: Na svakom koraku instalacije update/programa pri ulasku u windows sacekao sam 1 minut i radio Perfomance benchmark i problem se iskljucivo javio kod instalacije avg free(avg nije skenirao datoteke) dok je problem nestao posle deinstalacije avg free :: :: Naravno podesavanje u samsung magacian postavim na maximum perfomance pa kliknem na perfomance optimization/ stanje bude nesto bolje ali se pri sledecem paljenju racunara gubi efekat :: :: Sto se mene tice caos avg :: :: Trenutno stanje bez avg :: http://www.dodaj.rs/f/3d/k/sArMoJf/screen.jp :: :: inace sa avg nisam radio screenshot a sequential read bio je 380-420 :: :: :: :: Meni AVG ništa ne usporava... :: :: :: :: :: ::
@Spacewla defender se nikad pod milim bogom nije javio (mozda i moja verzija win 8.1 nije kako treba ?.?) dok je recimo defender na win 10 build 9901 radio za pohvalu.
`Microsoft Defender generally performs the worst — by far — of any free or paid antivirus program in recurring evaluations conducted by independent German lab AV-TEST. In an April 2014 round of tests, Windows Defender`s ability to detect cutting-edge malware threats was considerably subpar. it detected only 68 percent of zero-day Web and email threats against an industry average of 94 percent.`
Dakle - očajna detekcija, retko se apdejtuje u poređenju sa konkurentskim rešenjima, a reći da je `optimizovan za OS` ima smisla koliko i za WMP u odnosu na bilo koji drugi plejer. To smeće je najbolje isključiti odmah po instalaciji sistema.
Defender & IE je prvo što isključim - koristimo isti build, ubaci BitDefender FREE i uživaj. http://goo.gl/oWI3GQ & http://goo.gl/vchrOs - probaj pa javi rezultate...
i3-4340 | H60 | Z97-A | TridentX | 850 Pro | AX750 | Stryker | U2412M | G15+G9 | C920 | ATP3 :: dok je recimo defender na win 10 build 9901 radio za pohvalu.
update http://bit.ly/1I3b3gV Sve sto sam skinuo izleceno ,a nisam stavio na ignore listu je obrisamo.Detektuju i MSE i Malwarebytes.Finish torrent isto tako.Tako da za prosecnog kucnog korisnika je po meni dobar.OK slazem se ima mnogo boljih.
sSHarK po meni na w 8.1 ni jedan pretrazivac ne moze da prismrdi IE.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Poštujem tvoje mišljenje, Maxthon ih sve kamariše na svim OS-ovima, al` ko šta voli nek` izvoli...
i3-4340 | H60 | Z97-A | TridentX | 850 Pro | AX750 | Stryker | U2412M | G15+G9 | C920 | ATP3 :: sSHarK po meni na w 8.1 ni jedan pretrazivac ne moze da prismrdi IE.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.