Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Korg i4s USB konvertor
STRANA 1 OD 1
operator Korg i4s USB konvertor 07.08.2015. 14:26 T61856

status: user
broj poruka: 4291
Pitanje je sljedeće. Imam Korg i4s na kojoj je otišao floppy drive, pa bih ga zamjenio sa USB om, ali ova klavijatura ima 24 pinski flat kabl, a ne 32 igličasti u 2 reda kao standardni flopy. Kakve su mogućnosti modifikacije ili nabavke flopyja, ako ne moogu koristiti USB.
I koja bi bila cijena ?
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus .. 07.08.2015. 14:48 #600556

broj poruka: 4054

http://www.aliexpress.com/store/product/Floppy-to-usb-emulator-for-Korg-i4s/322906_2044392944.html

codeus ... 07.08.2015. 14:50 #600557

broj poruka: 4054

nabavi sto vise razlicitih proizvodjaca flopija i kreni redom , neki rade @ 24 pina a neki ne .. mada onaj usb emulator je simpa

najcesci kvar na tom flopiju je puknuta gumica :)

operator re 07.08.2015. 14:54 #600558

broj poruka: 4291
Imam isti taj, ali je problem što je on za 32 pinski floppy, a ne za 24 pinski flat kabl. Pokušao bih da prelemim konektore sa fleta na 32 pinski konektor, ali nemam blage veze sa rasporedom zica za njega. Ako neko zna raspored zica, onda bih i probao da li radi. Ili prevodilac sa 24 pinskog flat konektora na 32 pinski iglicasti floppy konektor.
Ako si upoznat sa rasporedom zica, sa flat 24 na 32 pina bio bih ti zahvalan. Ja se toga vise ne sjecam. To je bilo prije 1990 godine.
http://www.bsproj.it/index.php/altro/103-sostituire-i-vecchi-floppy-driver-matsushita-da-720-kb
Evo nasao sam, ali ne znam da li bi to radilo, pa ako je neko upućeniji vezano na tu tema, molio bih da mi odgovori da se ne zezam za džabe.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs