Juce sam se zezao tri sata pokusavajuci da Seagate HDD 160GB ATA, koji je skinut iz jednog crknutog Media Box-a (snimani filmovi sa kablovske, preko operatera) formatiram i nateram da radi pod Windowsom. Nisam uspeo. Korstio sam vise programa iz Hirensa, svi ga lepo vide, ali i prijavljuju da je ukljucen HDD security. Googlao sam i nisam nasao resenje. Htedoh da snimim nesto na njega i ostavim ga, ali ne da mi se. Ima li ko predlog za resenje ovog problema?
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Windows disk manager ga ne vidi, dok, recimo, u device manageru se lepo vidi, model i sve. Disk je bio vidljiv i prolazio testove na ispravnost u DOS programima sa Hiren`s-a.
Nemoguce da ga on ne vidi a da ga DOS vidi. Moze samo da mu ne vidi particije...
:: Windows disk manager ga ne vidi, dok, recimo, u device manageru se lepo vidi, model i sve :: Disk je bio vidljiv i prolazio testove na ispravnost u DOS programima sa Hiren`s-a :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
To i mene muci, kao da su na njemu podaci CIA-e. Low level sam mu isto odradio. Seagate DOS tools mu cak ispituje uredno ispravnost, a pise i da mu je security `enabled`. Ne pise kako da iskljucim... Ma ne znam,... Doduse proban na staroj masini koja ima ATA port, na winxp. Videcu mozda na win 7 ga vidi disk manager.
Program Victoria, sa podignutog MiniXp-a, ocitao je disk u potpunosti. Disk je zakljucan ATA Password-om. Sad cu da googlam da vidim moze li se sta uraditi ...
Kažu da hddunlock program skida ata password, ali ja nikako da nadjem taj program sa lekićem. A da im platim 15e ne pada mi na pamet jer sam disk ne vredi toliko. Hvala svima jurim elektroniku ako nadjem negde.
ne elektronici se ne nalazi . Zamena elektronike nece doneti nista. Moze da se otkljuca original sifrom ili fabrickom, bilo je tamo nekih iz PS imali su svi ise, u kombinaciji sa secure eras-eom. Ili petljanjem po firmware-u. Ukratko batali, kupi drugi disk. http://www.helpdisc.rs
Ako proizvodjac ima neku univerzalnu, sifru za reset iste ili sifru bas za taj disk, kako je dobiti od njih? Sta je potrebno kako bi dokazao da je disk u tvom vlasnistvu, tj. da je sve regularno, a kao vlasnik valjda imam prava da zatrazim? Ili pak ne, kao ko te ebe, sam si kriv...?
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
probao sam sa Hddunlock, on se konektovao na neki server, cekao 1 minut i izbacio mi ovu poruku gore. Tako da ce definitivno da ga bacim u fioku.
koliko sam shvatio elektronika ne menja situaciju, u pitanju je enkripcija, i taj ATA password je key koji omogucava dekripciju i kasnije i formatiranje diska.
ja sam se patio sa par komada maxrora od 80 giga koje k je drugar doneo iz supa i bili su zakljucani sa sifrom sve sam ih sredio sa zamenom elektronike i dan danas rade pa sta da ti kazem na znas dok ne probas
Znaci po toj logicki ti imas par elektronika koje kad stavis na maxtore oni budu zakljucani? I verovatno si ih bacio pa ne mozes da potvrdis to? Daj te ljudi, sifra se nalazi u modulu u firmware-u na plocama diska. Ende nema dalje
:: :: ja sam se patio sa par komada maxrora od 80 giga koje :: je drugar doneo iz supa i bili su zakljucani sa sifrom sve sam ih sredio sa zamenom elektronike i dan danas rade pa sta da ti kazem na znas dok ne proba :: ::
Ja imam Seagate izvadjen iz Lacie extrnog sa otiskom prsta, 2 nedelje sam ga molio i sta sve ne ali ......vidi se kroz DOS 1 sat rada helth 100%, ali mhdd kaze zakljucan. Nisam do sada uspeo da ga resim. I jesu na plocama su sifre ,jos ako potrefis koja je enkripcija u pitanju ....Ko to odradi moze miline da zaradi razbijajuci sifre a ne da visi po forumima. omila bi dobro platila da im neko zamenom elektronike odkljuca disk koji ko zna sta ima na njemu .... nije to bas tako http://valid.canardpc.com/7wegij
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647691. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.