Dobro poređenje, samo što HDD raid0 nema takav odziv ali što se tiče brzine svakako da. Gledajući ovako na hd tune dijagram bio bih 100% siguran da se radi o sata2 kontroleru, ali pošto kažeš da je sata3 u pitanju malo je čudno. Rezultati svakako nisu normalni. Da su oko 400MB/s moglo bi da se kaže da je ok. Napiši na koju ploču je nakačen SSD pa ti možda možemo bliže skrenuti pažnju na problem. Znaj da mnoge ploče poseduju sata3 portove realizovane kroz dodatne sata3 kontrolere (silicon image, marwell, jmicron, gsata...) koji nemaju performanse kao sata3 u samom čipsetu.
:: Da li su ovo normalni rezultati za ovaj disk? Zar ne treba da imam 500/500? Ovako izadje kao RAID-0 od 2 brza diska na 7200 sa 64M :: :: http://postimg.org/image/ykpvg43a3 :: :: :: Nakacen je na SATA3 port
M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100
:: Da li su ovo normalni rezultati za ovaj disk? Zar ne treba da imam 500/500? Ovako izadje kao RAID-0 od 2 brza diska na 7200 sa 64M :: :: http://postimg.org/image/ykpvg43a3 :: :: :: Nakacen je na SATA3 port
Stvar je sto imam Asus AMD 970 plocu koja na 1-4 SATA portu ima konfigurisan raid-1 sa 2 diska na odvojenim 5-6 imam dvd i ssd za koje mogu da biram samo RADI ili IDE. AHCI moze samo ako nema nigde raid podesen. Neka ideja?
Pretpostavljam da ti je na tom SSD-u sistem? Onda, raskaci te diskove skroz radi probe, otkaci im napajanja, podesi u biosu sve kako treba, tako da ti SSD bude na AHCI, pa vidi kako radi, ako ne dobijes BSOD. Mislim, moze da radi i u RAID-u i ne bi trebalo da bude pada performansi, ali, ALI..
I kod mene je isto amd 970 samo as rock ploca, sto 2 diska u raid 0 na prva dva porta, 5 port ssd, 6 port dvd. Nemam opciju da biram raid ili ide sve ide preko raid, stim sto mi raid detektuje ssd kao single disk.
Hmm probaj da skines RAIDxpert ( chipset drajveri ) sa amd sajta, pa ga pokreni iz pretrazivaca za net i tu konfigurisi raid.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647691. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.