Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HDD podaci
STRANA 1 OD 1
Sub-Z HDD podaci 22.02.2016. 09:25 T62985

status: user
broj poruka: 1621
Imao sam problem sa WD Scorpio 250gb na ćaletovom latopu starom skoro 8 godina (Toshiba L300-1AM). Nije hteo da podigne sistem (XP), resetovao se u krug, ponekad uz bsod. Zamenjen je u servisu i laptop radi normalno, jedini problem je što nisu svi podaci sačuvani (ništa ultra bitno, rađen je bekap ali pre par meseci). Naime, jedan folder (bio na desktopu) na kom su mahom word, powerp i pdf dokumenti (+dosta slika i poneki klipovi) prikazuje da ima nekih 300mb, a trebalo bi da ima oko 17gb....prikačio sam ga na komp, prepoznaje ga, jedino što mi je čudno je što prikazuje da ima 174gb umesto 250 (i posle 30 min je promenio slovo i pokazao 57gb samo)? Šta bi mogao da bude problem tu, oštećenje, file system ili nešto treće? Ne bih da dajem velike pare za spašavanje podataka jer nisu toliko bitni, ali muči me šta se desilo tu...
GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L...
Fiat iustitia, et pereat mundus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gray Probaj 22.02.2016. 23:00 #614492

broj poruka: 171
Sa HHD Regeneratorom. Meni je spasao WD 500GB blue. Sada radi kao sat :) Koliko će ne znam ali šaljaka odlično iako je sentinel pokazivao healt na 30%. Kada ga opravi (2 noći sam puštao da radi po jednu opciju) vidi da li će se vratiti i podaci. Ako ne probaj sa nekim programom za vraćanje podataka. Ima ih izlečenih koliko hoćeš. Tako sam povratio skoro 90% podataka sa jednog HDD-a.

Dovie`andi se tovya sagain.

Guest Re: Probaj 23.02.2016. 00:28 #614495

broj poruka: 583
Kako si 2 noci pustao po jednu opciju ,objasni to

:: Sa HHD Regeneratorom. Meni je spasao WD 500GB blue. Sada radi kao sat :) Koliko će ne znam ali šaljaka odlično iako je sentinel pokazivao healt na 30%. Kada ga opravi (2 noći sam puštao da radi po jednu opciju) vidi da li će se vratiti i podaci. Ako ne probaj sa nekim programom za vraćanje podataka. Ima ih izlečenih koliko hoćeš. Tako sam povratio skoro 90% podataka sa jednog HDD-a
::
:: Dovie`andi se tovya sagain.
Gare87 ako regenerises 23.02.2016. 02:39 #614497

broj poruka: 4725
HDD sa HDD Regeneratorom vece je verovatnoca da podatke koji ti trebaju neces moci ni da vratis, ili ce barem biti vecina osteceni...a sta se desilo sa HDDom pa tako prijavljuje ne znam, moze biti firmware ili elektronika na HDDu... mozes da probas prvo da vratis podatke nekim programom kao Acronis ili EaseUS Data Recovery...

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2GB DDR3 1600MHz
Kingston 4GB DDR3 1600Mhz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

Sub-Z Zahvaljujem na odgovorima 23.02.2016. 08:36 #614501

Probaću večeras nešto pa javljam...
GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L...

gray Re: 25.02.2016. 12:40 #614616

broj poruka: 171
Pa ima par opcija koje možeš da koristiš pri popravci. Pustio sam jednu jedne noci, sutra koristio komp sa drugim HDD-om i sledeće noći pustio drugu opciju. Ujutru sam zatekao HDD na 100% healta. Inače normalno da su izgubljeni svi podaci mada sam uspeo da ih izvučem sa njega pre nego što sam počeo da ga tretiram regeneratorom. Zato sam i predložio prvo da proba sa nekom recovery programom pa onda da proba sa regeneratorom da popravi HDD. Meni nije uspelo da popravim WD blude 250GB jer mu je bio hardwerski kvar, umislio da je rezač pa počeo da reže po diskovima unutra...
P.S. Sub jesi li uspeo nešto da uradiš?

Dovie`andi se tovya sagain.

imarkovic >> 25.02.2016. 14:36 #614627

broj poruka: 19076
Hdd regenerator ne utice na podatke, kao sto i pise u programu, i to je stvarno tako.
Ali, ne moze da ucini cuda, popravi trajno tako los disk, pogotovo blue, oni su nepopravljivi:)
Da je koristan program, definitivno jeste, nebrojeno puta mi je pomogao da vratim podatke onda kada to nije bilo moguce zbog mnogo losih sektora na disku..

Sub-Z Re: Re: 26.02.2016. 11:47 #614667

Nisam još, u guzvi sam nekoj cele nedelje, za vikend ću do mojih pa ću da probam i javim. Hvala svima još jednom

:: Pa ima par opcija koje možeš da koristiš pri popravci. Pustio sam jednu jedne noci, sutra koristio komp sa drugim HDD-om i sledeće noći pustio drugu opciju. Ujutru sam zatekao HDD na 100% healta. Inače normalno da su izgubljeni svi podaci mada sam uspeo da ih izvučem sa njega pre nego što sam počeo da ga tretiram regeneratorom. Zato sam i predložio prvo da proba sa nekom recovery programom pa onda da proba sa regeneratorom da popravi HDD. Meni nije uspelo da popravim WD blude 250GB jer mu je bio hardwerski kvar, umislio da je rezač pa počeo da reže po diskovima unutra..
:: P.S. Sub jesi li uspeo nešto da uradiš
:: Dovie`andi se tovya sagain.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647691.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs