Brat kupio graficku Sapphire 3850 sa tv out-om, problem je sledeci uz kartu je dobio rgb kablic i mislim da je dobio s-video kablic sa cincom na kraju da bi mogao sliku da prebaci na tv. Na tv-u ima samo cinceve, skart i s-video prikljucak ali na kompu nikako ne uspeva da vidi tv ni sa jednim kablicem koji je prikacen na video in. Lik koji mu je prodao graficku kaze da ce da mu nabavi neki kompezator da moze da pusti sliku na tv.
Da li postoji taj kompezator ili treba samo negde da se prebaci sa rgb na s video ako je vec dobio te kablice?
Problem ćeš najlakše rešiti Svideo-činč prelazom. Ako ne nađeš prelaz, umi koliki ti kabl treba sa Svideo konektrom na jednoj i činč konektorom na drugoj strani _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Uz kartu je dobio onaj kratki s video koji ide odma na zencki cinc, ali u katalist centru ne prijavljuje tv iako je on upaljen i stoji na av. Mozda je karta neispravna jer je na proslom kompu imao sliku na tv-u.
Jesi probao sa `Force TV detection` u okviru Display options ( i onda iz Display manager ofrciraš rezoluciju) ? Oće to da se dešava i sa lošim kablom. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Uz kartu je dobio onaj kratki s video koji ide odma na zencki cinc, ali u katalist centru ne prijavljuje tv iako je on upaljen i stoji na av :: Mozda je karta neispravna jer je na proslom kompu imao sliku na tv-u.
ako ima dva dvi prikljucka na grafickoj mora da zabode u odgovarajuci da bi imao izlaz na tv-out,mislim da je onaj bilzi ploci,na rgb kablicu je mislim crvena tv out kad potrefi dvi!nek procita uputstvo od graficke! pozdrav
Hvala alexalex i xenox. Ne znam koji od vas dvojice je bio u pravu jer u startu sam prebacio na drugi dvi do ploce jer je prvobitno bio do stranice koja se skida, a i prvo sam sve povazao na tv pa sam tek onda upalio komp i odma se slika pojavila na TV-u, ostalo je samo da se namesti klon opcija i sad sve radi. Jos jednom hvala.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647789. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.