Ovo je najstarija komercijalna kompanija koja pravi graficke chipove i same karte. Ranije je bila zastupjena i u home/office domenima a pre svega u profesionalne svrhe kao grafikcka podrska u industriji (medicina,vojska...). Nastala davne 1978 (`76 zapravo) kad asu ATI, nVidia i 3Dfx (`94) bile sta??? Pa nista, jer nisu bile ni rodjene dok je MATROX postao punoletan. Odlikuje se daleko pouzdanijim kvalitetom izrade, superirornijim prikazom cak i u odnosu na dasnje zveri. Ni jednu nisam vide crknutu. Zasto ovo pricam i zasto je ovo zanimljivo??? Pa zbog jednog imena: Branko MAtic (MAtrox nosi od prezimena, matROx od tROttier, X je za brilijantnost proizvoda). Zapravo glavni inzenjer i vlasnik je bio nas covek!
Ni jednu nisi video crknutu ? Ja bogami bar 10 komada.
G200 G400 x 3 G550 5 ili 6 DigiSuite LE/DigiMix (ništa užasnije u životu nisam video, dve kartice od 25 cm povezane češljem i platičnim šrafovima). Sipa sa Vdieo In/Out konektorima umesto da je brakeout box, sve je ostalo na bablu koji ako ostaviš da visi iščupava karticu iz slota. Greje se ko životinja i sama sebi menja opcije u drajverima. Kad crkne, crkne i PCI slot u kome je bila jer srče ko lift. Ponekad i kopletna ploča crkne zbog nje.
Ma to talenat u.......(Radovan III). _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Imam jednog koji mi sluzi za hitne slucajeve..Matrox MilleniumII!
@bax2003@ a ko koja zivotinja se greje?
I Want to believe - The truth is out there
:: Ovo je najstarija komercijalna kompanija koja pravi graficke chipove i same karte. Ranije je bila zastupjena i u home/office domenima a pre svega u profesionalne svrhe kao grafikcka podrska u industriji (medicina,vojska...). Nastala davne 1978 (`76 zapravo) kad asu ATI, nVidia i 3Dfx (`94) bile sta??? Pa nista, jer nisu bile ni rodjene dok je MATROX postao punoletan. Odlikuje se daleko pouzdanijim kvalitetom izrade, superirornijim prikazom cak i u odnosu na dasnje zveri. Ni jednu nisam vide crknutu. Zasto ovo pricam i zasto je ovo zanimljivo??? Pa zbog jednog imena: Branko MAtic (MAtrox nosi od prezimena, matROx od tROttier, X je za brilijantnost proizvoda). Zapravo glavni inzenjer i vlasnik je bio nas covek :: :: :: A N G E L ::
I nije samo to, neke neće ni da rade bez 60-70 stepeni. Ako ih baš dobro oladiš neće da rade. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Imam jednog koji mi sluzi za hitne slucajeve..Matrox MilleniumII :: :: @bax2003@ a ko koja zivotinja se greje? :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: Ovo je najstarija komercijalna kompanija koja pravi graficke chipove i same karte. Ranije je bila zastupjena i u home/office domenima a pre svega u profesionalne svrhe kao grafikcka podrska u industriji (medicina,vojska...). Nastala davne 1978 (`76 zapravo) kad asu ATI, nVidia i 3Dfx (`94) bile sta??? Pa nista, jer nisu bile ni rodjene dok je MATROX postao punoletan. Odlikuje se daleko pouzdanijim kvalitetom izrade, superirornijim prikazom cak i u odnosu na dasnje zveri. Ni jednu nisam vide crknutu. Zasto ovo pricam i zasto je ovo zanimljivo??? Pa zbog jednog imena: Branko MAtic (MAtrox nosi od prezimena, matROx od tROttier, X je za brilijantnost proizvoda). Zapravo glavni inzenjer i vlasnik je bio nas covek :: :: :: :: :: :: A N G E L :: ::
Ma pusti ti meni te stepenjake vec reci koja je zivotinja u pitanju!
I Want to believe - The truth is out there
:: :: I nije samo to, neke neće ni da rade bez 60-70 stepeni. Ako ih baš dobro oladiš neće da rade. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Imam jednog koji mi sluzi za hitne slucajeve..Matrox MilleniumII :: :: :: :: @bax2003@ a ko koja zivotinja se greje? :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ovo je najstarija komercijalna kompanija koja pravi graficke chipove i same karte. Ranije je bila zastupjena i u home/office domenima a pre svega u profesionalne svrhe kao grafikcka podrska u industriji (medicina,vojska...). Nastala davne 1978 (`76 zapravo) kad asu ATI, nVidia i 3Dfx (`94) bile sta??? Pa nista, jer nisu bile ni rodjene dok je MATROX postao punoletan. Odlikuje se daleko pouzdanijim kvalitetom izrade, superirornijim prikazom cak i u odnosu na dasnje zveri. Ni jednu nisam vide crknutu. Zasto ovo pricam i zasto je ovo zanimljivo??? Pa zbog jednog imena: Branko MAtic (MAtrox nosi od prezimena, matROx od tROttier, X je za brilijantnost proizvoda). Zapravo glavni inzenjer i vlasnik je bio nas covek :: :: :: :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: ::
Misliš P750 ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: JA imam jedni G750 Dual Head i tera GTA vice city i san andreas na low 800x600 pristojna i dugotrajna karta!! :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: :: :: :: ::
Mozda se greje mnogo ili ne,ali Matrox ne pravi gejmerske kartice,vec za poslovne korisnike koji zele dobar ekranski prikaz i ne razmisljaju o igrama,overkloku,3D markovima i ostalim glupostima...Tj. za ljude koji ne razmisljaju o tome sta im je u PCu ili laptopu,vec o poslu koji treba da urade sa tim parcetom silikona... Imao sam ranije par Matrox kartica i ni jedna danasnja Nvidia niti ATI ne moze da ima pridje po kvalitetu slike...Jednostavno neki proizvodjaci se koncentrisu na 3D performanse a stede na drugim stvarima kao na ekranskom prikazu jer se za gejmere vaze frejmovi i nista vise...A neko zeli da pruzi korisnicima ugodjaj u ekranskom prikazu i bistrim bojama kao sto radi Matrox... Ova druga varijanta kartica je mladjim generacijama totalno nepoznata jer ne mogu da igraju Krizu,a onda mora da je to djubre i sigurno nicemu ne sluzi.
Postoji jos proizvodjaca grafickih cipova osim ATIja i Nvidie....Tipa NEC,S3,XGI,itd...Ali su namenjene drugim korisnicima...Ili da preformulisem:Nisu namenjene gejmerima,ali su kvalitetne.
Off: Machino,gde si se ti izgubio? Nema te vec par nedelja na forumu.
vecinom iz CA, izrada vrh, slika vrh, izdrzljivost vrh, drajveri vrh...
off-topic: @DSS, tu sam nego ortak u igraonici nakupovao za 30 masina GA ploce pa ne dizemo glavu od zamenjivanja Asusom, posto su riknule :)) salim se malko...tu sam negde, u etru. Pozz
A N G E L
:: Mozda se greje mnogo ili ne,ali Matrox ne pravi gejmerske kartice,vec za poslovne korisnike koji zele dobar ekranski prikaz i ne razmisljaju o igrama,overkloku,3D markovima i ostalim glupostima...Tj. za ljude koji ne razmisljaju o tome sta im je u PCu ili laptopu,vec o poslu koji treba da urade sa tim parcetom silikona.. :: Imao sam ranije par Matrox kartica i ni jedna danasnja Nvidia niti ATI ne moze da ima pridje po kvalitetu slike...Jednostavno neki proizvodjaci se koncentrisu na 3D performanse a stede na drugim stvarima kao na ekranskom prikazu jer se za gejmere vaze frejmovi i nista vise...A neko zeli da pruzi korisnicima ugodjaj u ekranskom prikazu i bistrim bojama kao sto radi Matrox.. :: Ova druga varijanta kartica je mladjim generacijama totalno nepoznata jer ne mogu da igraju Krizu,a onda mora da je to djubre i sigurno nicemu ne sluzi. :: :: Postoji jos proizvodjaca grafickih cipova osim ATIja i Nvidie....Tipa NEC,S3,XGI,itd...Ali su namenjene drugim korisnicima...Ili da preformulisem:Nisu namenjene gejmerima,ali su kvalitetne :: :: Off :: Machino,gde si se ti izgubio :: Nema te vec par nedelja na forumu :: :: :: DaSickSyste :: ::
da nisu GA-MA78GM-S2H i ati 3870? koje krshine od ploca, ne moze hladnjak da nalegne lepo na proc, pa se uzasno greju, i sta god im radili cs 1.6 secka :( to su bile masine za wcg, i tada je radilo kao djubre. sto je najgore, nisu to ni bas jeftine ploce.
Re: Re: re velim ja: MATROX rulez, super su to karte
13.01.2009. 18:24
status: user broj poruka: 12057
Drajveri su naročito vrh. Posebno za novi Matrox RT.X2. Premiere ne puca sa njim samo ako ga ne koristiš. Don`t even get me started on video DVI preview....majko moja.....patch za patch. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: vecinom iz CA, izrada vrh, slika vrh, izdrzljivost vrh, drajveri vrh.. :: :: off-topic: @DSS, tu sam nego ortak u igraonici nakupovao za 30 masina GA ploce pa ne dizemo glavu od zamenjivanja Asusom, posto su riknule :)) salim se malko...tu sam negde, u etru. Poz :: :: :: A N G E L :: :: :: :: Mozda se greje mnogo ili ne,ali Matrox ne pravi gejmerske kartice,vec za poslovne korisnike koji zele dobar ekranski prikaz i ne razmisljaju o igrama,overkloku,3D markovima i ostalim glupostima...Tj. za ljude koji ne razmisljaju o tome sta im je u PCu ili laptopu,vec o poslu koji treba da urade sa tim parcetom silikona.. :: :: Imao sam ranije par Matrox kartica i ni jedna danasnja Nvidia niti ATI ne moze da ima pridje po kvalitetu slike...Jednostavno neki proizvodjaci se koncentrisu na 3D performanse a stede na drugim stvarima kao na ekranskom prikazu jer se za gejmere vaze frejmovi i nista vise...A neko zeli da pruzi korisnicima ugodjaj u ekranskom prikazu i bistrim bojama kao sto radi Matrox.. :: :: Ova druga varijanta kartica je mladjim generacijama totalno nepoznata jer ne mogu da igraju Krizu,a onda mora da je to djubre i sigurno nicemu ne sluzi. :: :: :: :: Postoji jos proizvodjaca grafickih cipova osim ATIja i Nvidie....Tipa NEC,S3,XGI,itd...Ali su namenjene drugim korisnicima...Ili da preformulisem:Nisu namenjene gejmerima,ali su kvalitetne :: :: :: :: Off :: :: Machino,gde si se ti izgubio :: :: Nema te vec par nedelja na forumu :: :: :: :: :: :: DaSickSyste :: :: :: ::
Re: Re: Re: re velim ja: MATROX rulez, super su to karte
13.01.2009. 18:32
status: user broj poruka: 5715
Za video montazu ne znam, zaista, znam da to rade takodje u profi svrhe, znam za video security monitoring, ultra zvuk i RÖ tipa Siemens Axis jer sam to video...za video montazu bolje znas, u to se ne mesam
A N G E L
:: :: Drajveri su naročito vrh. Posebno za novi Matrox RT.X2. Premiere ne puca sa njim samo ako ga ne koristiš. Don`t even get me started on video DVI preview....majko moja.....patch za patch :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: vecinom iz CA, izrada vrh, slika vrh, izdrzljivost vrh, drajveri vrh.. :: :: :: :: off-topic: @DSS, tu sam nego ortak u igraonici nakupovao za 30 masina GA ploce pa ne dizemo glavu od zamenjivanja Asusom, posto su riknule :)) salim se malko...tu sam negde, u etru. Poz :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: Mozda se greje mnogo ili ne,ali Matrox ne pravi gejmerske kartice,vec za poslovne korisnike koji zele dobar ekranski prikaz i ne razmisljaju o igrama,overkloku,3D markovima i ostalim glupostima...Tj. za ljude koji ne razmisljaju o tome sta im je u PCu ili laptopu,vec o poslu koji treba da urade sa tim parcetom silikona.. :: :: :: Imao sam ranije par Matrox kartica i ni jedna danasnja Nvidia niti ATI ne moze da ima pridje po kvalitetu slike...Jednostavno neki proizvodjaci se koncentrisu na 3D performanse a stede na drugim stvarima kao na ekranskom prikazu jer se za gejmere vaze frejmovi i nista vise...A neko zeli da pruzi korisnicima ugodjaj u ekranskom prikazu i bistrim bojama kao sto radi Matrox.. :: :: :: Ova druga varijanta kartica je mladjim generacijama totalno nepoznata jer ne mogu da igraju Krizu,a onda mora da je to djubre i sigurno nicemu ne sluzi. :: :: :: :: :: :: Postoji jos proizvodjaca grafickih cipova osim ATIja i Nvidie....Tipa NEC,S3,XGI,itd...Ali su namenjene drugim korisnicima...Ili da preformulisem:Nisu namenjene gejmerima,ali su kvalitetne :: :: :: :: :: :: Off :: :: :: Machino,gde si se ti izgubio :: :: :: Nema te vec par nedelja na forumu :: :: :: :: :: :: :: :: :: DaSickSyste :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: re velim ja: MATROX rulez, super su to karte
13.01.2009. 18:39
status: user broj poruka: 12057
Ono što je nekad pokušao Matrox sa G200 serijom, kasnije sa DH, `danas` sa P serijom je ništa. Svi imaju DualHead, pa i sa boljim mogućnostima. A segment profesionalne primene: Broadcast graphics, video edit je takođe u Š stanju jer su ga ubil Canopus, Harris (bivši Inscriber, koji ga je od muke šutno i sad imaju svoje kartice), Orad, Vizrt... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Za video montazu ne znam, zaista, znam da to rade takodje u profi svrhe, znam za video security monitoring, ultra zvuk i RÖ tipa Siemens Axis jer sam to video...za video montazu bolje znas, u to se ne mesa :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: Drajveri su naročito vrh. Posebno za novi Matrox RT.X2. Premiere ne puca sa njim samo ako ga ne koristiš. Don`t even get me started on video DVI preview....majko moja.....patch za patch :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: vecinom iz CA, izrada vrh, slika vrh, izdrzljivost vrh, drajveri vrh.. :: :: :: :: :: :: off-topic: @DSS, tu sam nego ortak u igraonici nakupovao za 30 masina GA ploce pa ne dizemo glavu od zamenjivanja Asusom, posto su riknule :)) salim se malko...tu sam negde, u etru. Poz :: :: :: :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Mozda se greje mnogo ili ne,ali Matrox ne pravi gejmerske kartice,vec za poslovne korisnike koji zele dobar ekranski prikaz i ne razmisljaju o igrama,overkloku,3D markovima i ostalim glupostima...Tj. za ljude koji ne razmisljaju o tome sta im je u PCu ili laptopu,vec o poslu koji treba da urade sa tim parcetom silikona.. :: :: :: :: Imao sam ranije par Matrox kartica i ni jedna danasnja Nvidia niti ATI ne moze da ima pridje po kvalitetu slike...Jednostavno neki proizvodjaci se koncentrisu na 3D performanse a stede na drugim stvarima kao na ekranskom prikazu jer se za gejmere vaze frejmovi i nista vise...A neko zeli da pruzi korisnicima ugodjaj u ekranskom prikazu i bistrim bojama kao sto radi Matrox.. :: :: :: :: Ova druga varijanta kartica je mladjim generacijama totalno nepoznata jer ne mogu da igraju Krizu,a onda mora da je to djubre i sigurno nicemu ne sluzi. :: :: :: :: :: :: :: :: Postoji jos proizvodjaca grafickih cipova osim ATIja i Nvidie....Tipa NEC,S3,XGI,itd...Ali su namenjene drugim korisnicima...Ili da preformulisem:Nisu namenjene gejmerima,ali su kvalitetne :: :: :: :: :: :: :: :: Off :: :: :: :: Machino,gde si se ti izgubio :: :: :: :: Nema te vec par nedelja na forumu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: DaSickSyste :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: re velim ja: MATROX rulez, super su to karte
13.01.2009. 18:55
status: user broj poruka: 5715
Za Canopus znam, takodje i Quantum3D
A N G E L
:: :: Ono što je nekad pokušao Matrox sa G200 serijom, kasnije sa DH, `danas` sa P serijom je ništa. Svi imaju DualHead, pa i sa boljim mogućnostima. A segment profesionalne primene: Broadcast graphics, video edit je takođe u Š stanju jer su ga ubil Canopus, Harris (bivši Inscriber, koji ga je od muke šutno i sad imaju svoje kartice), Orad, Vizrt.. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Za video montazu ne znam, zaista, znam da to rade takodje u profi svrhe, znam za video security monitoring, ultra zvuk i RÖ tipa Siemens Axis jer sam to video...za video montazu bolje znas, u to se ne mesa :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Drajveri su naročito vrh. Posebno za novi Matrox RT.X2. Premiere ne puca sa njim samo ako ga ne koristiš. Don`t even get me started on video DVI preview....majko moja.....patch za patch :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: vecinom iz CA, izrada vrh, slika vrh, izdrzljivost vrh, drajveri vrh.. :: :: :: :: :: :: :: :: off-topic: @DSS, tu sam nego ortak u igraonici nakupovao za 30 masina GA ploce pa ne dizemo glavu od zamenjivanja Asusom, posto su riknule :)) salim se malko...tu sam negde, u etru. Poz :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Mozda se greje mnogo ili ne,ali Matrox ne pravi gejmerske kartice,vec za poslovne korisnike koji zele dobar ekranski prikaz i ne razmisljaju o igrama,overkloku,3D markovima i ostalim glupostima...Tj. za ljude koji ne razmisljaju o tome sta im je u PCu ili laptopu,vec o poslu koji treba da urade sa tim parcetom silikona.. :: :: :: :: :: Imao sam ranije par Matrox kartica i ni jedna danasnja Nvidia niti ATI ne moze da ima pridje po kvalitetu slike...Jednostavno neki proizvodjaci se koncentrisu na 3D performanse a stede na drugim stvarima kao na ekranskom prikazu jer se za gejmere vaze frejmovi i nista vise...A neko zeli da pruzi korisnicima ugodjaj u ekranskom prikazu i bistrim bojama kao sto radi Matrox.. :: :: :: :: :: Ova druga varijanta kartica je mladjim generacijama totalno nepoznata jer ne mogu da igraju Krizu,a onda mora da je to djubre i sigurno nicemu ne sluzi. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Postoji jos proizvodjaca grafickih cipova osim ATIja i Nvidie....Tipa NEC,S3,XGI,itd...Ali su namenjene drugim korisnicima...Ili da preformulisem:Nisu namenjene gejmerima,ali su kvalitetne :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Off :: :: :: :: :: Machino,gde si se ti izgubio :: :: :: :: :: Nema te vec par nedelja na forumu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: DaSickSyste :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647789. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.