Evo dodjoh do malo para pa sam resio da uzmem novi monitor, 22``. Citao sam svasta po forumu ali konkretno me zanima sledece: Nekako najvise me privlaci ovas Samsung 2243NW ma da sam video i ViewSonic VA2226w stim sto ViewSonic ima DVI.
Sta preporucujete? Da li vredi dati malo vise para i uzeti DVI monitor? Da li je velika razlika u kvalitetu slike kod analognog i DVI povezivanja?
:: :: Sta preporucujete? Da li vredi dati malo vise para i uzeti DVI monitor? Da li je velika razlika u kvalitetu slike kod analognog i DVI povezivanja? :: :: Stvarno ne znam sta da radim pa molim za save :: :: p.s. i to sto pre dok sam pri parama : ::
Svugde su dijagonale takve sa takozvanih pola incha ukradenih..Imas posebne verzije monitora tipa 27` gde je full 27` i sl...Eto to cisto da znas a to su retki slucajevi..
I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: :: :: 21,6 :: :: :: :: Jel se primecuje ta razlika?
:: Upravu si debelo..I T220,i T240 su full ..T260 je 25.5` ...Moja greska :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ja samo znam da moj t220 ima tacno 22 inca.Merio sam... :: :: :: :: Palit je zakon! :: :: :: ::
:: ja ti kazem da uzmes Asus VW225N :: Moj rodjak ima asus (223d do duse) i dosta mu probija bela boja, ne znam, nije mi nekako prirodna i skladna slika kao kad sam gledao na samsungu recimo. Ma da ovaj 223d nema dvi.
Razlika izmedju DVI i DSUB je mizerna na klasi monitora do 250e. VGA ima samo A/D konvertor viska pa sve to posle ide u RGB scaller pa na panel, kod TNa su mane iste. Ja sam pre par dana uporedjovao i VX2260w sa 100e jeftinijim VA2216 i nema neke bitnije razlike, isto tako i sa VG2230wm iste mane isti atributi. Uzmi VA2216W i pevaj, kod TNa uzmi najjeftiniji, ako bas hoces DVI onda moze va2226w. Ali pregledaj TFT matricu tj. bad pixele...inace, VS u toj klasi nema premca...LG, Samsung i ostala jada nema sta tu da trazi...Iskreno T220 i 226BW nisu nista bolji ali jesu dalko skuplji od najjeftinijeg ViewSonic, o ukusima i izlgedu necu diskutovati, mozda jesu lepsi ali nista van toga...a pride svi ostali imaju daleko vece probleme sa pixelima i crkavnjam cak iako imaju Samsung `AAA` panel. Sto se tice merenja dijagonale batali, svi oni zakinu...22` ako se vodi kao 22` svuda je isto, pola cm gore dole...za VS negde na sajtu pise 22 negde 21.6...isto i za ostale...neces primetiti razliku, tek kada bi uzeo 24` :)
Jeste malo kvalitetniji ali zavisi od koje serije..Isto tako nisu ni svi TN paneli isti..Prica ne pije vodu..Samsung sa T serijom je zaista napravio extra proizvod..Druga stvar treba da obratis paznju na pixele..Evo primer-a skoro sam isao da probam Viewsonic 2640w i neverovatno da ima iste uglvove kao i monitori sa S-PVA panelima...E sad,Viewsonic ima malo prenagljene boje,previse sve dreci,dosta nijanse crvene itd..Samsung ima najujednacenije boje i najprirodnije..Znaci govorimo za klasi o kojoj mozes ti sebi da priustis!Uzmi taj Samsung i da ti kazem...VA serija je Value znaci po kvalitetu najlosija serija koju Viewsonic nudi!VX i Pro su one prave!
I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: :: VS u toj klasi nema premca...LG, Samsung i ostala jada nema sta tu da trazi.. :: :: :: :: :: Kazes da je VS kvalitetniji od samsunga :: :: Meni licno smeta sto je dijagonala 21.6 a ne 22. Na istoj rezoluciji ikonice su manje i sve ostalo, kako da je umanjeno kod 21,6 u odnosu na 22 :(
Imam ja Samsung 2032BW to je 20`, i meni nisu male ikonice u 1680x1050. I bolje uzmi s DDVI-em nego 0,4` veci bez DVI-a.
:: :: :: :: VS u toj klasi nema premca...LG, Samsung i ostala jada nema sta tu da trazi.. :: :: :: :: :: Kazes da je VS kvalitetniji od samsunga :: :: Meni licno smeta sto je dijagonala 21.6 a ne 22. Na istoj rezoluciji ikonice su manje i sve ostalo, kako da je umanjeno kod 21,6 u odnosu na 22 :(
Uzmi VS i ne pitaj...pazi na pixele i to je to! Philips, VS, Dell, FSC. Ostalo ne gledam
A N G E L
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.