Da li je moguce da mi ploca i procesor ne trpe atijeve drajvere.Konfiguracija je Procesor DualCore AMD Athlon 64 X2, 2400 MHz (12 x 200) 4600+,MSI K9N SLI Platinum (MS-7250)napajanje 550w CHIEFTEC, sada sam uzeo graficku Club3D Ati Radeon HD3870 OC Edition.Monitor je philips briliance 109p4.
Problem je u tome sto mi slika na monitoru treperi a osvezavanje mi je na 100Hz,sto mi i daje maksimum u rezoluciji 1152x864,ali ne samo u toj nego u svim.Pokusavao sam razne drajvere i starije i novije,omega... ali nista.. Imao sam i pre 10 meseci 3870 gigabyte i isto mi se desavalo ali sam je prodao pa sam mislio da je do gigabyte. Dok na nvidia grafickim sve radi normalno.Pomozite ako je neko imao takvo iskustvo. Da li da menjam graficku ili plocu,procesor ili.....
Ne bih znao da ti pomognem u vezi tvog problema, ali me žarko zanima zašto svi kad ne znaju u čemu je problem odmah optužuju ATi-jeve drajvere i Gigabajta. Ja evo imam Gigabajtovog Radeona 3870 DD3 i od Đurđevdana, kada sam ga kupio, radi perfektno. Nit se greje, niti zeza na bili koji drugi način. Isto važi i za drajvere. A možda je tebi monitor na 3 dana pred smrt.
bax2003,u biosu mogu da podesavam PCI-E brzinu samo od 100 do 200 nema auto,ja sam stavio na 140 i ne treperi vise,da li sam stavio mnogo,a Club-3D samo je taj hteo da menja za moju 8500gt i doplatu inace za sada radi OK. HVALA TI!!!!
Najsigurnije ti je da to zavariš na 100 MHz i budeš miran. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: bax2003,u biosu mogu da podesavam PCI-E brzinu samo od 100 do 200 nema auto,ja sam stavio na 140 i ne treperi vise,da li sam stavio mnogo,a Club-3D samo je taj hteo da menja za moju 8500gt i doplatu inace za sada radi OK. HVALA TI!!! :: :: ::
Monitor je jos uvek odlican i stavljao sam vise nvidiinih kartica 8500gt,8600gts,9600gt i 8800gt 256/256 i ni sa jednom nisam imao problema oko treperenja.
Čim si ti dobio sliku i sve ti radi (osim podrhtavanja), automatski isključuje nekompatibilnost.Probaj ti da nakačiš na karticu drugi monitor ili olabavi osvežavanje (75/85 Hz). _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ipak i dalje treperi pa sam vratio na 100,mozda se ne slazu MSI i ATI ili neka druga glupos ::
Bax ne kontam zasto prziti toliku refresh rate frekvenciju... jbt pa nije to CRT... Mislim da ni jednom od ovih nasih monitora nije potrebno vise od 60Hz (mislim na prosecne monitore)... meni to malo smrdi na hardware, bas na samu karticu... kao sto ti bax rece uzmi meti drugi monitor na tu kartu pa vidi sta ce biti!!!
:: :: Čim si ti dobio sliku i sve ti radi (osim podrhtavanja), automatski isključuje nekompatibilnost.Probaj ti da nakačiš na karticu drugi monitor ili olabavi osvežavanje (75/85 Hz) :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Ipak i dalje treperi pa sam vratio na 100,mozda se ne slazu MSI i ATI ili neka druga glupos :: ::
`Imao sam i pre 10 meseci 3870 gigabyte i isto mi se desavalo ali sam je prodao pa sam mislio da je do gigabyte. Dok na nvidia grafickim sve radi normalno. Monitor je jos uvek odlican i stavljao sam vise nvidiinih kartica 8500gt,8600gts,9600gt i 8800gt 256/256 i ni sa jednom nisam imao problema oko treperenja.`
Pokusaj da menjas osvezavanje na monitoru, jer to treperenje se javlja zbog struje....produzni kabl...bla..bla, ali po monitoru udara.
Da nemas slucajno TV karticu? Jer sa ovim kablovskim sistemima kod nas, hoce da se javi to treperenje na monitoru usled loseg nacina instaliranja kablova, splitera, pojacivaca i uzemljenja nasih dragih kablovskih provajdera.
Imao sam takav slucaj, jedan dan radi na 85Hz, pa malo po malo morao da stavim na 75Hz, pa opet na 85, pa opet i opet, pa onda sam `ebo mater kablovskom provajderu preko telefona. :D A sve na ATi-ju 9200, a dok sam imao GF4MX sve je bilo u redu
Imam drajvere monitora. Jeste to CRT monitor i moguce je da je i do njega,ali me zbunjuje jer se to desavalo isto i pre 10 meseci sa slicnom karticom i kada sam stavio nvidiu sve je radilo normalno,a sve je radilo normalno i sa predhodnom zadnja je bila 8500GT pre 10-tak dana. Ali je zanimljivo da everest ultimate edition kada kliknem na grafika pa monitor on ga ne vidi a do sada(pre ove kartice) je tu lepo sve pisalo o monitoru.Probacu sa drugim, vise nisam pametan.. 1280x1024, sa osvezenjem 75-100Hz tako mi i daje ali nema razlike da li sam stavio 75 ili 100 kao da i ne menjam rezoluciju.
:: :: Imam drajvere monitora :: Jeste to CRT monitor i moguce je da je i do njega,ali me zbunjuje jer se to desavalo isto i pre 10 meseci sa slicnom karticom i kada sam stavio nvidiu sve je radilo normalno,a sve je radilo normalno i sa predhodnom zadnja je bila 8500GT pre 10-tak dana :: Ali je zanimljivo da everest ultimate edition kada kliknem na grafika pa monitor on ga ne vidi a do sada(pre ove kartice) je tu lepo sve pisalo o monitoru.Probacu sa drugim, vise nisam pametan. :: 1280x1024, sa osvezenjem 75-100Hz tako mi i daje ali nema razlike da li sam stavio 75 ili 100 kao da i ne menjam rezoluciju ::
Oko 3.5god A u SiSiftware Sandra mi kaze sledece:stavio je WARNING!
Tip T332 - Modern monitors are Plug & Play (VESA/DDC) compatible. Windows detects them automatically and optimises the refresh rates automatically.
Fix: You cannot fix this if your monitor is not Plug & Play - unless you buy a new one. If your monitor is PnP but your video card is, make sure that you buy one that supports PnP when you decide to replace it. If both are PnP, make sure you have the latest driver and video BIOS for your video card. If you have a BNC cable you need to use the standard 15-pin one - PnP does not work over BNC.
Posto mi je engleski slabija strana moram pitati sta to znaci,jer ja engleski nabadam(ucio ruski???)
Ukratko instaliraj drajvere za monitor!!! .-) Mrzelo me da citam ali ovako kako sam preleteo valjda monitor nije plug i plaj (XD) pa moras drajvere da mu metis!!
:: Oko 3.5go :: A u SiSiftware Sandra mi kaze sledece:stavio je WARNING :: :: Tip T332 - Modern monitors are Plug & Play (VESA/DDC) compatible. Windows detects them automatically and optimises the refresh rates automatically :: :: Fix: You cannot fix this if your monitor is not Plug & Play - unless you buy a new one. If your monitor is PnP but your video card is, make sure that you buy one that supports PnP when you decide to replace it. If both are PnP, make sure you have the latest driver and video BIOS for your video card. If you have a BNC cable you need to use the standard 15-pin one - PnP does not work over BNC :: :: Posto mi je engleski slabija strana moram pitati sta to znaci,jer ja engleski nabadam(ucio ruski???)
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.