Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Ljudi Vi me ubaciste u frku...
STRANA 1 OD 1
simke000 Ljudi Vi me ubaciste u frku... 23.02.2009. 10:27 T15683

status: user
broj poruka: 507
Gledam,citam i pitam se sledece:
Imam Sapphire radeon HD 4850 512 mb gddr3 i temperatura mi je u normalnom radu,mislim kada sam na netu i to uvek oko 90 stepeni ,a kada igram igru bude preko 100.Samarao sam po googlu i nesto video kao da je to normalno,ali bih voleo da od vas cujem neko misljenje o istom.
Karta i komp su novi.

Simke
Valjevo u srcu!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Ljudi Vi me ubaciste u frku... 23.02.2009. 10:34 #98651

broj poruka: 3053
Karta te temperature moze da izdrzi,ali pitanje je KOLIKO DUGO ce izdrzati...Zna se sta je najveci neprijatelj bilo koji racunarske komponente-VISOKA TEMPERATURA!!! Ako zelis da zadrzis taj komp neko duze vreme gledaj da resis to sto pre stavljanjem nekog boljeg kulera na karticu...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Gledam,citam i pitam se sledece
:: Imam Sapphire radeon HD 4850 512 mb gddr3 i temperatura mi je u normalnom radu,mislim kada sam na netu i to uvek oko 90 stepeni ,a kada igram igru bude preko 100.Samarao sam po googlu i nesto video kao da je to normalno,ali bih voleo da od vas cujem neko misljenje o istom
:: Karta i komp su novi
::
:: Simke
:: Valjevo u srcu!!
pufi re 23.02.2009. 10:37 #98652

broj poruka: 2196
To su sve nenormalne temperature,ja imam 4850 asus top i ona mi ima GLACIATOR quler i ne prelazi 60 stepeni!!! pretpostavaljam da ti na tvom safiru imas onaj referentni kuler,obavezno ga menjaj,kupi neku CoolerMaster CoolVivu pro i resices problem,ona je oko 20 evra,nemor da unistavas karticu,bolje zameni kuler jer ako i budes cistiokuler neces postici jer sam po sebi ne valja!!!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

pufi re 23.02.2009. 10:38 #98653

E @DOCO pretece me!!!!!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

doca80 Re: re 23.02.2009. 10:40 #98654

broj poruka: 3053
Pa to je zato sto imam Biostar plocu brzu k`o zmija

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: E @DOCO pretece me!!!!!!!
:: BIOSTAR THE WAY OF LIF
:: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!
pufi re 23.02.2009. 10:49 #98655

Da je bio neki gigabyte ne bi napisao do uskrsa

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

Dragg re 23.02.2009. 12:05 #98660

broj poruka: 2270
Postoje 2 razloga za visoke temp: Sapphire je zaboravio da smanji clock GPUa kad karta nije u 3Du (bios problem) i fan je namešten da bude tih (mali broj obrtaja). Rešenje je ATT v1.6.9, tu namesti clockove i voltaže za 2D i 3D, kao i profile fena.

Slavuj ... 23.02.2009. 12:13 #98661

broj poruka: 2236
То jeste uobičajena temperatura za tu vrstu hlađenja te karte.

Ne znam koliki je prosečni radni vek karte koja radi na 100°C i kolika je maksimalna temperatura koju određeni delovi karte trpe, na koliko se stepeni šta, kako i koliko blokira, usporava ili gasi,
ali je logično da, što se manja razlika pravi između sobne temperature i procesora i memorije karte, to je veća verovatnoća da će komponente duže trajati...

Tako da, u svakom slučaju moraš da se ispružiš za 20-30 eura za neki bolji hladnjak+ventilator, ako želiš da ne razmišljaš.

Sa dual-slot hlađenjem će ti se prepoloviti temperature.

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict nek izgori govno u garanciji 23.02.2009. 12:13 #98662

broj poruka: 4515
nek izgori ako je tako napravljena!

- - - -

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drax Re: Ljudi Vi me ubaciste u frku... 23.02.2009. 14:20 #98676

broj poruka: 246

Povećaj broj obrtaja na kuleru ili ako ti smeta buka, kupi bolji kuler. Ja sam morao da povećam broj obrtaja na oko 80-90% da bi temp bila do 80 stepeni pri ful radu.
Uzeo sam TT DuOrb kuler za 2200 din i sad mi ne prelazi 40 na idle i 55 pri max opterećenju.
Jedini problem je što se ovaj kuler direktno vezuje za napajanje i ne može se regulisati broj obrtaja preko Catalyst CC.

:: Gledam,citam i pitam se sledece
:: Imam Sapphire radeon HD 4850 512 mb gddr3 i temperatura mi je u normalnom radu,mislim kada sam na netu i to uvek oko 90 stepeni ,a kada igram igru bude preko 100.Samarao sam po googlu i nesto video kao da je to normalno,ali bih voleo da od vas cujem neko misljenje o istom
:: Karta i komp su novi
:: Simke
:: Valjevo u srcu!!
skar Re: Re: Ljudi Vi me ubaciste u frku... 23.02.2009. 14:34 #98683

broj poruka: 3992
nov kuler resava stvar
moja 4850 neprelazi 42 stepena sa cm viva pro
onaj fabricki koller je njesra osim ako nije dual slot koji je mnogo bolji....

rad je od coveka napravio majmuna

:: Povećaj broj obrtaja na kuleru ili ako ti smeta buka, kupi bolji kuler. Ja sam morao da povećam broj obrtaja na oko 80-90% da bi temp bila do 80 stepeni pri ful radu
:: Uzeo sam TT DuOrb kuler za 2200 din i sad mi ne prelazi 40 na idle i 55 pri max opterećenju
:: Jedini problem je što se ovaj kuler direktno vezuje za napajanje i ne može se regulisati broj obrtaja preko Catalyst CC
:: :: Gledam,citam i pitam se sledece
:: :: Imam Sapphire radeon HD 4850 512 mb gddr3 i temperatura mi je u normalnom radu,mislim kada sam na netu i to uvek oko 90 stepeni ,a kada igram igru bude preko 100.Samarao sam po googlu i nesto video kao da je to normalno,ali bih voleo da od vas cujem neko misljenje o istom
:: :: Karta i komp su novi
:: ::
:: :: Simke
:: :: Valjevo u srcu!!
gile23 Re: nek izgori govno u garanciji 23.02.2009. 15:40 #98701

broj poruka: 9121
Ma da isprazne zalihe,...

Pozdrav!

:: nek izgori ako je tako napravljena
:: - - - -
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar Re: Re: nek izgori govno u garanciji 23.02.2009. 16:23 #98712

govna ne gore...
ona samo mogu smrdeti jos vise onako poluugljenisana

:: Ma da isprazne zalihe,..
:: Pozdrav
:: :: nek izgori ako je tako napravljena
:: :: - - - -
SkyFire Izgleda da ce ti vasi kolacici.. 23.02.2009. 16:47 #98721

broj poruka: 18472
vremenom postati resh!
Mozda neko voli i tako

@simke000@ Velika je to temperatura za GPU,koliko god je propisano da moze da izdrzi niko nije rekao koliko dugo.Nije zdravo da se toliko greje karta.Znaci pod hitno menjaj cooler ili resi to sa podizanjem obrtaja na vec postojecem stock cooler-u mada ce tad da ti bude extremno bucno!
Zalman VF 1000 Led resava sve stvari a tihi je ubica

I Want to believe - The truth is out there

simke000 Re: Izgleda da ce ti vasi kolacici.. 23.02.2009. 17:02 #98727

Ma imam garanciju(Nemacka) jos skoro 2 godine.Ako rikne,telefon,dodju osnesu,donesu drugu.Ne mogu da cackam nista da ne izgubim garanciju.Sad cu da postavim mozda glupo pitanje i to:`da li ima veze sa grejanjem sto mi je monitor 24` i dvi izlaz`.Ogradjujem se od ovog pitanja u nadi da nije bas toliko glupo.hvala.

Valjevo u srcu!!

:: vremenom postati resh
:: Mozda neko voli i tako
:: @simke000@ Velika je to temperatura za GPU,koliko god je propisano da moze da izdrzi niko nije rekao koliko dugo.Nije zdravo da se toliko greje karta.Znaci pod hitno menjaj cooler ili resi to sa podizanjem obrtaja na vec postojecem stock cooler-u mada ce tad da ti bude extremno bucno
:: Zalman VF 1000 Led resava sve stvari a tihi je ubica
:: I Want to believe - The truth is out there

Slavuj ... 23.02.2009. 17:13 #98729

broj poruka: 2236
Moja 4850 je radila na 2 stepena više u idle-u na 1920x1200 nego na 1280x960.

Ali nisam igrao ništa, pa ne znam koliko bi se zagrejala.

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: Izgleda da ce ti vasi kolacici.. 23.02.2009. 17:14 #98730

Pa nije bas toliko glupo pitanje ali skoro da nema i nikakve veze.Naime ovako.Sto veca rezolucija vece opterecenje za GPU.Isti slucaj se desava sa nabiflanim efektima u igri.Mocnijim grafickim procesorima ce biti mnogo lakse da obrade informaciju i da progutaju vecu rezoluciju od nekih koji su slabiji sto je logicno.Otud i manje zagrevanje mada sve zavisi od arhitekture a i do igre i samog rendera karte.

:: Ma imam garanciju(Nemacka) jos skoro 2 godine.Ako rikne,telefon,dodju osnesu,donesu drugu.Ne mogu da cackam nista da ne izgubim garanciju.Sad cu da postavim mozda glupo pitanje i to:`da li ima veze sa grejanjem sto mi je monitor 24` i dvi izlaz`.Ogradjujem se od ovog pitanja u nadi da nije bas toliko glupo.hvala
:: Valjevo u srcu!
:: :: vremenom postati resh
:: :: Mozda neko voli i tako
:: :: @simke000@ Velika je to temperatura za GPU,koliko god je propisano da moze da izdrzi niko nije rekao koliko dugo.Nije zdravo da se toliko greje karta.Znaci pod hitno menjaj cooler ili resi to sa podizanjem obrtaja na vec postojecem stock cooler-u mada ce tad da ti bude extremno bucno
:: :: Zalman VF 1000 Led resava sve stvari a tihi je ubica
:: :: I Want to believe - The truth is out there
simke000 Re: Re: Re: Izgleda da ce ti vasi kolacici.. 23.02.2009. 17:20 #98734

rezolucija mi je 19201200.kad samigrao cod 5 odsrafio sam sve na max i teralao je bez ijednog seca.Samo je karta onda busna,jer,normalno tera cooler do daske.
Hvala u svakom slucaju.
Simke
Valjevo u srcu!!

:: Pa nije bas toliko glupo pitanje ali skoro da nema i nikakve veze.Naime ovako.Sto veca rezolucija vece opterecenje za GPU.Isti slucaj se desava sa nabiflanim efektima u igri.Mocnijim grafickim procesorima ce biti mnogo lakse da obrade informaciju i da progutaju vecu rezoluciju od nekih koji su slabiji sto je logicno.Otud i manje zagrevanje mada sve zavisi od arhitekture a i do igre i samog rendera karte
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Ma imam garanciju(Nemacka) jos skoro 2 godine.Ako rikne,telefon,dodju osnesu,donesu drugu.Ne mogu da cackam nista da ne izgubim garanciju.Sad cu da postavim mozda glupo pitanje i to:`da li ima veze sa grejanjem sto mi je monitor 24` i dvi izlaz`.Ogradjujem se od ovog pitanja u nadi da nije bas toliko glupo.hvala
:: :: Valjevo u srcu!
:: :: :: vremenom postati resh
:: :: :: Mozda neko voli i tako
:: :: ::
:: :: :: @simke000@ Velika je to temperatura za GPU,koliko god je propisano da moze da izdrzi niko nije rekao koliko dugo.Nije zdravo da se toliko greje karta.Znaci pod hitno menjaj cooler ili resi to sa podizanjem obrtaja na vec postojecem stock cooler-u mada ce tad da ti bude extremno bucno
:: :: :: Zalman VF 1000 Led resava sve stvari a tihi je ubica
:: :: :: I Want to believe - The truth is out there
obradmi Eto vidite kako ljubitelj Nvidie zna sta treba ATi grafi koji kuler 23.02.2009. 17:27 #98736

broj poruka: 7733
Zalman samo u pravu je SKY resava sve probleme ,onda u idle daje 39 C a load 10 C gore.

skar Re: Eto vidite kako ljubitelj Nvidie zna sta treba ATi grafi koji kuler 23.02.2009. 18:08 #98746

ne on kaze da nevaljaju nasi kolaci...

:: Zalman samo u pravu je SKY resava sve probleme ,onda u idle daje 39 C a load 10 C gore
SkyFire Re: Re: Eto vidite kako ljubitelj Nvidie zna sta treba ATi grafi koji kuler 23.02.2009. 18:20 #98749

Ja to nisam rekao vec si ti bio nekulturan i rekao da je nVidia govno!Ja to nikad nebi rekao za ATI!Ja sam profesionalac i to posmatram iz ugla performasni i kvaliteta!Uz to sam okoreli entuzijast!
Sto se tice kolacica pokloni mi pa ces videti dal cu se buniti

:: ne on kaze da nevaljaju nasi kolaci...
:: rad je od coveka napravio majmuna
:: :: Zalman samo u pravu je SKY resava sve probleme ,onda u idle daje 39 C a load 10 C gore
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647787.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs