...htedoh da pitam... Imam Kandalf kuciste i plocu Asus M4A79 Deluxe i ne mogu da nateram ventilatore od kucista da ne rade na maksimalnim obrtajima... U BIOS-u sam namestio Q-Fan Enabled, i za Chasis fan da radi na Silent (opcije su Preformance, Optimal i Silent) i nista se ne desava... Asusov PC Probe mi ocitava Chasis Fan oko 2200 rpm i ne mogu mu nista... Asus Cool and Quiet takodje stavljen na Enable. Vent je Thermaltake Tunderblade... Mislim, mnogo je lepo kad sam stavio ove plave ventilatore pa celo kuciste svetli, al brate mili mnogo je bucno. Nisam ja neki freek koji oce silent komp, al ovo se cuje ko avion... Sta jos da pokusam???
P.S. U novijij verziji biosa mi se pojavljuje neka opcija Energu Star 5.0 i po defaultu je disabled... Sta je to?
Lek za ventilatore na kućištu i na procesoru je SpeedFan.Samo nađi nekoga ko zna da podesi program nije baš za igranje.Meni je drug podesio od ukupno 6 ventilatora na Armoru+ čuju se samo onaj na grafičkoj i na napajanju ( kuler na bočnoj stranici od 23 cm sam isključio jer je apsolutno nepodnošljiv a nema regulaciju promene broja obrtaja ) ovi na kućištu se pale samo po potrebi tj. kad temperatura u kućištu pređe određenu granicu.E ali imam drugi problem koji mi nije baš najjasniji.Imam MSI 4850 OC 512 MB na kojem kuler ne reaguje ni na kakvu promenu broja obrtaja ni kada pokušam da povećam broj obrtaja u CCC-u ni u RivaTuneru jedino se menja sam od sebe npr. kada igram neku zahtevniju igricu pa se malo zagreje ( napominjem da klokove u 2D ne spušta nego ih konstantno drži na 640/1981?Malo mi to smrdi na loš bios grafičke.Takođe podesio sam u Win 7 da mi se ekran gasi odn. prelazi u stand by posle 1 minut ali neće da se ugasi ni posle 2 sata.Ako neko zna šta da radim ( da ne bih otvarao novu temu vezana je za ovu ) bio bih zahvalan na odgovoru.
Za Speed fan treba da budu povezani na plochu, kao i za kontrolu iz Bios-a. Probajte ATI tool za grafike, u njemu kontrolishem brzinu ventilatora na Powercolor X1650XT. Alexva, ako uspesh, pravish shpricer za drushtvo. Srchka ce ti davati teorijsku podrshku.
ko nema u vuglu, ima u guglu
:: :: :: Lek za ventilatore na kućištu i na procesoru je SpeedFan.Samo nađi nekoga ko zna da podesi program nije baš za igranje.Meni je drug podesio od ukupno 6 ventilatora na Armoru+ čuju se samo onaj na grafičkoj i na napajanju ( kuler na bočnoj stranici od 23 cm sam isključio jer je apsolutno nepodnošljiv a nema regulaciju promene broja obrtaja ) ovi na kućištu se pale samo po potrebi tj. kad temperatura u kućištu pređe određenu granicu.E ali imam drugi problem koji mi nije baš najjasniji.Imam MSI 4850 OC 512 MB na kojem kuler ne reaguje ni na kakvu promenu broja obrtaja ni kada pokušam da povećam broj obrtaja u CCC-u ni u RivaTuneru jedino se menja sam od sebe npr. kada igram neku zahtevniju igricu pa se malo zagreje ( napominjem da klokove u 2D ne spušta nego ih konstantno drži na 640/1981?Malo mi to smrdi na loš bios grafičke.Takođe podesio sam u Win 7 da mi se ekran gasi odn. prelazi u stand by posle 1 minut ali neće da se ugasi ni posle 2 sata.Ako neko zna šta da radim ( da ne bih otvarao novu temu vezana je za ovu ) bio bih zahvalan na odgovoru.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.