Wolfenstein, Call of Duty, Modern Warfare 2, Tom Clancy’s H.A.W.X, BattleForge and Far Cry 2965 Be je brzi od klokovanog CoreI7 920 na 4 Ghz. Posto su izjednaceni u Crysis ,jedine igre gde je PII 965 BE slabiji su Company of Heroes Opposing Fronts, Left 4 Dead 2 i Batman Arkham Asylum.PII 965 BE je slabiji u ove poslednje 3 igre(Company of Heroes Opposing Fronts, Left 4 Dead 2 i Batman Arkham Asylum)praveci CoreI7 boljim izborom za ove tri igre sa novom 5970 grafikom.
Posto ocekujemo da ce biti mnogo korisnika koji ce hteti da upare grafiku od 600 $ dolara sa jeftinijim CPU lepo je videti da CPU od ispod 200 $ obavljaju posao.CoreI7 920 kosta 280 $ ,dok recimo PII 955 Be kosta 165 $ .dajuci korisnicima dosta opcija.
Inace AMD je krenuo sa isporukom CPU sa c3 stepingom Phenom II 945 (95 W) i 955 Black Edition (125 W) zadrzavaju isti TDP uz C3 steping ,dok je TDP smanjen kod 965 BE modelima i jos nekim iz PII serije.Steping 3 trebalo bi da bude zadnja revizija ,pre AMD tranzicije na CPU u 32 nm.Nema izmena cena za CPU sa C3 stepingom.
Ah da, legion hardware, celim netom poznat po naduvavanju svih benchmarka.
Najbolje ce biti kad neko bude kupio doticnu kartu, a sigurno ima ATI entuzijasta, pa ce da baci neki lep benchmark...
Mada po meni je ovo sulud test apsolutno, Core i7 nije namenjen prvobitno za igre vec za sve ostalo, tako da je i poznato da ko uzima masinu za gaming ne treba sigurno da uzima Core i7...
Ovo testovi su facifikat, nije moguce da AMD platforma moze biti brza od X58. i7 920 vs PII 955, 945,965 Deneb, brzi je i7 clock za clock i to osetno. Tako da su ovi testovi najgore falcifikovanje koje sam ja imao prilike da vidim.
Pa najveca rezolucija i detalji, tu CPU nema mnogo posla i zato su performanse slicne. Brzi je i7 naravno klok za klok pogotovo, ali u cemu ? U igrama je brzi 5% mozda maksimum i to kako gde.
:: Ovo testovi su facifikat, nije moguce da AMD platforma moze biti brza od X58 :: i7 920 vs PII 955, 945,965 Deneb, brzi je i7 clock za clock i to osetno. Tako da su ovi testovi najgore falcifikovanje koje sam ja imao prilike da vidim :: :: ::
Nisu vazne samo igrice, to je glupo. Render je definitivno konforniji uz i7. PII 965 C3 je po meni za sada bolji CPU. VISE SE ISPLATI jer se za ulozeni novac dobija dosta. Intel svakako ima bolju arhitekturu tu nema price ali je zato i slkuplji. Onaj ko zeli HIGH End igracku masinu definitivno AMD. Za te pare AMD je i vise nego dobar izbor. A kome kompjuter sluzi i pored igrica za profesionalne namene deginitivno i7.
Vrlo vrlo diskutabilno... Ali ajde recimo da je tako...
i7 je i dalje prilicno skupa patforma za rad, za njegovu cenu i dalje treba skoro 2X vise para nego za solidan AMD, tj kad prevedes za pare ulozene u intel mozes uzeti 2xAMD, na jednom radis a drugi rendelja li rendelja i ne staje.
Konkretno se i potrosnja izjednacava da bi Intel bio OC mora da mu se digne napon a sa klokom on ide dosta iznad specificirane potrosnje cak i preko AMDeke (zavisi od modela).
E sad kad zavrsis modeliranje i krenes u rendaljku onda na tom istom Intelu nema rada on samo rendelja i to je to.
A ako imas DVA AMD-a dok jedan rendelja drugi je potpuno slobodan za neke druge stvari za doradu modela i sl, a kad zavrsis sve i krenes kuci mozes i taj drugi da pridruzis onom sto vec rendelja, I U TOM SLUCAJU `DVE AMDeke` UBISE INTELA.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Nisu vazne samo igrice, to je glupo. Render je definitivno konforniji uz i7 :: PII 965 C3 je po meni za sada bolji CPU :: VISE SE ISPLATI jer se za ulozeni novac dobija dosta :: Intel svakako ima bolju arhitekturu tu nema price ali je zato i slkuplji :: Onaj ko zeli HIGH End igracku masinu definitivno AMD :: Za te pare AMD je i vise nego dobar izbor :: A kome kompjuter sluzi i pored igrica za profesionalne namene deginitivno i7 :: :: ::
Sta naprica ti covece... __________________ Scourge of PCBerza
:: Vrlo vrlo diskutabilno.. :: Ali ajde recimo da je tako.. :: :: i7 je i dalje prilicno skupa patforma za rad, za njegovu cenu i dalje treba skoro 2X vise para nego za solidan AMD, tj kad prevedes za pare ulozene u intel mozes uzeti 2xAMD, na jednom radis a drugi rendelja li rendelja i ne staje :: :: Konkretno se i potrosnja izjednacava da bi Intel bio OC mora da mu se digne napon a sa klokom on ide dosta iznad specificirane potrosnje cak i preko AMDeke (zavisi od modela) :: :: E sad kad zavrsis modeliranje i krenes u rendaljku onda na tom istom Intelu nema rada on samo rendelja i to je to :: :: A ako imas DVA AMD-a dok jedan rendelja drugi je potpuno slobodan za neke druge stvari za doradu modela i sl, a kad zavrsis sve i krenes kuci mozes i taj drugi da pridruzis onom sto vec rendelja, I U TOM SLUCAJU `DVE AMDeke` UBISE INTELA :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Nisu vazne samo igrice, to je glupo. Render je definitivno konforniji uz i7 :: :: PII 965 C3 je po meni za sada bolji CPU :: :: VISE SE ISPLATI jer se za ulozeni novac dobija dosta :: :: Intel svakako ima bolju arhitekturu tu nema price ali je zato i slkuplji :: :: Onaj ko zeli HIGH End igracku masinu definitivno AMD :: :: Za te pare AMD je i vise nego dobar izbor :: :: A kome kompjuter sluzi i pored igrica za profesionalne namene deginitivno i7 :: :: :: :: :: ::
Evo da ti pojasnim posto je nekima potrebno crtati.
i7 920 + ploca = 450E PII 955 + ploca = 220E
Ako ti treba jos pojasnjenja reci.
:: Sta naprica ti covece.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Vrlo vrlo diskutabilno.. :: :: Ali ajde recimo da je tako.. :: :: :: :: i7 je i dalje prilicno skupa patforma za rad, za njegovu cenu i dalje treba skoro 2X vise para nego za solidan AMD, tj kad prevedes za pare ulozene u intel mozes uzeti 2xAMD, na jednom radis a drugi rendelja li rendelja i ne staje :: :: :: :: Konkretno se i potrosnja izjednacava da bi Intel bio OC mora da mu se digne napon a sa klokom on ide dosta iznad specificirane potrosnje cak i preko AMDeke (zavisi od modela) :: :: :: :: E sad kad zavrsis modeliranje i krenes u rendaljku onda na tom istom Intelu nema rada on samo rendelja i to je to :: :: :: :: A ako imas DVA AMD-a dok jedan rendelja drugi je potpuno slobodan za neke druge stvari za doradu modela i sl, a kad zavrsis sve i krenes kuci mozes i taj drugi da pridruzis onom sto vec rendelja, I U TOM SLUCAJU `DVE AMDeke` UBISE INTELA :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: Nisu vazne samo igrice, to je glupo. Render je definitivno konforniji uz i7 :: :: :: PII 965 C3 je po meni za sada bolji CPU :: :: :: VISE SE ISPLATI jer se za ulozeni novac dobija dosta :: :: :: Intel svakako ima bolju arhitekturu tu nema price ali je zato i slkuplji :: :: :: Onaj ko zeli HIGH End igracku masinu definitivno AMD :: :: :: Za te pare AMD je i vise nego dobar izbor :: :: :: A kome kompjuter sluzi i pored igrica za profesionalne namene deginitivno i7 :: :: :: :: :: :: :: :: ::
@JOSILENKO Pazi tu opasku o OC namerno nisam spominjao zasto? Zato sto za klokovanje i7 treba stvarno dobar hladisa koji opet kosta bar 50E i samo povecava razliku. A to manje trosi od AMDeke je takodje vrlo diskutabilno posto kad uradis OC on trosi isto ako ne i vise od AMDeke, recimo kucni e4300 je deklarisan na 65W, ali pri OC na okolo 3GHz trosi 125W uz povecanje napona jos vise.
Tako da ima stvarno puno raznih kombinacija koje mogu da se naprave za razliku u parama.
Generalno i7 920 ili neki bolji su generalno vise nego sjajni procesori ne samo za rendering nego za sve, ali po meni oni nisu za radnu stanicu tj za modeliranje na njima (to se lako odradi na bilo kom racunaru) nego samo za rendaljku i to je to. Da se bavim samo rendanjem racunar baziran na i7 procesoru bi samo to i radio cist finalni rendering a sve ostalo na ekonomski realnijim masinama.
@Broj1 Ti si verovatno uvredjeni citirani kolega ili te je nesto mnogo rasrdilo u otvaranju vidika.
Da li si ikad pomislio da je za programe za rendanje dovoljna i integrusa, buduci da su oni totalno nezavisni od GPU sve dok nekom ne sine ideja da bi besposleni visoko budzetni GPU mogao da uradi rendanje brze od CPU-a. No posto se to do sada nije desilo moze se ostati na integrusi, imas apsolutno pravo da me korigujes ako gresim. Kad zabodes bar 333 posta mozda cu polemisati sa tobom.
:: Ali ako uzmes i7 860 onda je stvar drugacij :: :: i7 860 + ploca = 330 e (a moze i za manje :: PII 955 + oloca = 220 :: :: To je 100 evra razlika, a intel ima HT, bolje se klokuje i manje trosi. A izuce AMD u renderu i bez HT i klokovanja :: :: :: :: Evo da ti pojasnim posto je nekima potrebno crtati :: :: :: :: i7 920 + ploca = 450 :: :: PII 955 + ploca = 220 :: :: ::
Slazem se, 920 nije isplatljiv zbog cene ploce, 860 jeste. Bolji je u svemu osim u par operacija gde dolazi trokanalni ram do izrazaja. Za render, i7 860 je isplatljiviji i od PII. Razlika u ceni opravdava performanse, manje trosi, manje se greje, i bolje klokuje od 920 (a i od PII 965). Procitao sam bezbroj testova. Za igrice AMD isplatljiviji, a pogotovu od 920. Ali nisam siguran da je i brzi kako kazu ovi testovi koje je Obradmi postavio. Ja sam naiso na druge rezultate po sajtovima.
Ako sam dobro shvatio vi se oslanjate uglavnom na cenu - performanse odnos. Ja generalno mislim da Intel vredi onoliko koliko kosta.Molim vas,za jedan i7 920 za 200 Eur dati je smesno.Setite se koliko su nekad CPU-i kostali .Bre ovaj CPU vredi svaku paru i preko za ono sto nudi.Koliko je nekad kostao Q6600???Preko 300 Eur! Prvo mi je zaista smesno poprediti Nehalem platformu sa nekim AMD-om ili ti konkretno AMD cpu sa Nehalemom.AMD nije dostigao brzinu ni prethodne generacije Intel Yorkfield procesora a kamo li da se poredi sa Nehalemom.To sve sto rade i prave ove verzije sa povisenim radnim taktovima i `slucajnim` novim revizijama steppinga je cist marketing.Ok.Ako donosi bolji oc potencijal i nesto bolje specifikacije super.Ali porediti to u renderingu sa Nehalemom je cista glupost.Ne moze da se poredi ni clock za clock sa Yorkfield procesorima i tu gubi dosta a kamo li sa Nehalem.Ajde eda uzmemo u ozbir i cenu.Svako ko se profesionalno bavi renderingom ta razlika mu ni najmanje ne igra ulogu jer ce mu Nehalem ustedeti mnogo vremena koje AMD nece moci da dostigne.Dzaba i jeftiniji proizvod kad su performanse male u odnosu na Intel u realnom radu. Navalili ste oko cena,postali ste nezajzljivi,ne shvatam sta vi ocekujete da jedan Intel i7 920 sa takvim performansama bude 150 eur da bi vama to bilo bolje???Pa kvalitet,brzina,tehnologija mora da se plati,uvek bilo i ostace.. Za nehalem platformu jedino sto su ploce malo skuplje,CPU opravdava svaku cenu..Mislim da ce se i ovo oko ploca malo izregulisati mada vec ima sad dobrih modela povoljno. Sto se tice Gaming-a takodje Nehalem platforma uzima primat jer ono sto se moze postici na Nehalem platformi ,takve visoke performanse se ne mogu nigde dobiti.Da ne pominjem SLI,CF gde svaka druga platforma pada i vec nema sta da trazi.
Iskreno se nebi mesao ali sam procitao mnogo nelogicnih stvari i netacnih informacija tako da nebi zeleo da onaj ko procita shvati da je to tako kad nije..
Kaze stara izreka i uvek ce imati isto znacenje :
`Plati pa se klati`
Za male pare sigurno necete moci da kupite kvalitetnu stvar,oduvek bilo i bice!
Sto se igranja tice vratiti se mesec dana unazad i procitaj ponovo ono sto je Zajebani objasnjavao a ne ono sto se nekom svidja.
:: Ako sam dobro shvatio vi se oslanjate uglavnom na cenu - performanse odnos :: Ja generalno mislim da Intel vredi onoliko koliko kosta.Molim vas,za jedan i7 920 za 200 Eur dati je smesno.Setite se koliko su nekad CPU-i kostali .Bre ovaj CPU vredi svaku paru i preko za ono sto nudi.Koliko je nekad kostao Q6600???Preko 300 Eur :: Prvo mi je zaista smesno poprediti Nehalem platformu sa nekim AMD-om ili ti konkretno AMD cpu sa Nehalemom.AMD nije dostigao brzinu ni prethodne generacije Intel Yorkfield procesora a kamo li da se poredi sa Nehalemom.To sve sto rade i prave ove verzije sa povisenim radnim taktovima i `slucajnim` novim revizijama steppinga je cist marketing.Ok.Ako donosi bolji oc potencijal i nesto bolje specifikacije super.Ali porediti to u renderingu sa Nehalemom je cista glupost.Ne moze da se poredi ni clock za clock sa Yorkfield procesorima i tu gubi dosta a kamo li sa Nehalem.Ajde eda uzmemo u ozbir i cenu.Svako ko se profesionalno bavi renderingom ta razlika mu ni najmanje ne igra ulogu jer ce mu Nehalem ustedeti mnogo vremena koje AMD nece moci da dostigne.Dzaba i jeftiniji proizvod kad su performanse male u odnosu na Intel u realnom radu :: Navalili ste oko cena,postali ste nezajzljivi,ne shvatam sta vi ocekujete da jedan Intel i7 920 sa takvim performansama bude 150 eur da bi vama to bilo bolje???Pa kvalitet,brzina,tehnologija mora da se plati,uvek bilo i ostace. :: Za nehalem platformu jedino sto su ploce malo skuplje,CPU opravdava svaku cenu..Mislim da ce se i ovo oko ploca malo izregulisati mada vec ima sad dobrih modela povoljno :: Sto se tice Gaming-a takodje Nehalem platforma uzima primat jer ono sto se moze postici na Nehalem platformi ,takve visoke performanse se ne mogu nigde dobiti.Da ne pominjem SLI,CF gde svaka druga platforma pada i vec nema sta da trazi :: :: Iskreno se nebi mesao ali sam procitao mnogo nelogicnih stvari i netacnih informacija tako da nebi zeleo da onaj ko procita shvati da je to tako kad nije. :: :: Kaze stara izreka i uvek ce imati isto znacenje :: :: `Plati pa se klati :: :: Za male pare sigurno necete moci da kupite kvalitetnu stvar,oduvek bilo i bice :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Neko je pomenuo Ultimate Gaming platformu,to sigurno nije AMD.A i ova sva poredjenja tipa rezolucija,brzina procesora u igrama je sviranje koznoj fruli.Stavi dve iste karte,Intel i AMD i uveri se i sam.Nema tu sta da se ne zna i krije. Nehalem nije namenjen u svrhe Gaminga ako na to mislis i realno gubi na tom polju i sa Intel Yorkfield CPU-ima,to sam i sam uporedjivao.E sad,to je i do same platforme i revizija CPU-a i tako je bilo pre.Kako su izasli ovi D0 steppinzi koji jedu malu decu situacija se poboljsala znatno.Lagacu ako kazem da sam to testirao i da 100% mogu da tvrdim iz svog iskustva .Ono sto sam u kontaktu sa ljudima cuo,video a i sam Zajebani sad moze da ti potvrdi.Ako tek poredimo SLI ,CF ni jedna platforma nema sta da trazi.Za single kartu nikad nebi uzeo AMD jer ne mogu da dobijem te performanse koje cu izvuci sa 775 socket-om na vrhunskim chipovima kao sto su X38/X48. AMD jeste isplatljiv za onoliko koliko kosta toliko i vredi.Za 145 eur Black edition 965 CPU smesne pare a dobar CPU.To ima itekako poentu ali uvek ima ono ali.Prag tolerancije,trazenje vrhunskih performansi,profesionalan rad,entuzijazam..Sve to kad obrnes,okrenes,smer ti ide ka Intelu.. Eto,nisam nigde izneo nikakvu nelogicnost niti nerealno poredjenje u svojim izjavama.
P.S.Overclock da ne pominjemo jer se tek tad stvari drasticno pomeraju i u korist brzine i odnos cena-performanse gde je Intel itekako isplatljiviji u svakom pogledu.
Green Green Grass Of Home
:: Sto se igranja tice vrati se mesec dana unazad i procitaj ponovo ono sto je Zajebani objasnjavao a ne ono sto se nekom svidja :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Ako sam dobro shvatio vi se oslanjate uglavnom na cenu - performanse odnos :: :: Ja generalno mislim da Intel vredi onoliko koliko kosta.Molim vas,za jedan i7 920 za 200 Eur dati je smesno.Setite se koliko su nekad CPU-i kostali .Bre ovaj CPU vredi svaku paru i preko za ono sto nudi.Koliko je nekad kostao Q6600???Preko 300 Eur :: :: Prvo mi je zaista smesno poprediti Nehalem platformu sa nekim AMD-om ili ti konkretno AMD cpu sa Nehalemom.AMD nije dostigao brzinu ni prethodne generacije Intel Yorkfield procesora a kamo li da se poredi sa Nehalemom.To sve sto rade i prave ove verzije sa povisenim radnim taktovima i `slucajnim` novim revizijama steppinga je cist marketing.Ok.Ako donosi bolji oc potencijal i nesto bolje specifikacije super.Ali porediti to u renderingu sa Nehalemom je cista glupost.Ne moze da se poredi ni clock za clock sa Yorkfield procesorima i tu gubi dosta a kamo li sa Nehalem.Ajde eda uzmemo u ozbir i cenu.Svako ko se profesionalno bavi renderingom ta razlika mu ni najmanje ne igra ulogu jer ce mu Nehalem ustedeti mnogo vremena koje AMD nece moci da dostigne.Dzaba i jeftiniji proizvod kad su performanse male u odnosu na Intel u realnom radu :: :: Navalili ste oko cena,postali ste nezajzljivi,ne shvatam sta vi ocekujete da jedan Intel i7 920 sa takvim performansama bude 150 eur da bi vama to bilo bolje???Pa kvalitet,brzina,tehnologija mora da se plati,uvek bilo i ostace. :: :: Za nehalem platformu jedino sto su ploce malo skuplje,CPU opravdava svaku cenu..Mislim da ce se i ovo oko ploca malo izregulisati mada vec ima sad dobrih modela povoljno :: :: Sto se tice Gaming-a takodje Nehalem platforma uzima primat jer ono sto se moze postici na Nehalem platformi ,takve visoke performanse se ne mogu nigde dobiti.Da ne pominjem SLI,CF gde svaka druga platforma pada i vec nema sta da trazi :: :: :: :: Iskreno se nebi mesao ali sam procitao mnogo nelogicnih stvari i netacnih informacija tako da nebi zeleo da onaj ko procita shvati da je to tako kad nije. :: :: :: :: Kaze stara izreka i uvek ce imati isto znacenje :: :: :: :: `Plati pa se klati :: :: :: :: Za male pare sigurno necete moci da kupite kvalitetnu stvar,oduvek bilo i bice :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
jasno je da je CoreI7 920 bolji u CPU renderu zato ga ljudi i kupuju .Point ovog posta legion hardware je i bio da kazu kako ne mora skup CPU za igrice.Ismerish bilo je poredjenje i sa CoreI5750 slicna je situacija kao i ovde ,a sto se tice uzdrzavanja ,ako ti se ne svidja niko te ne tera da citas ,postavi ti i neku temu,nemoj samo da bude kada ce da se pojavi Fermi ..
Razlike su tako male da ne vredi diskutovati o njima. Kada je gaming u pitanju PII ili i7 potpunio je sve jedno. Ko razmislja o SLI i CF svakako i7 ili i5 platforma. Na polju strateskih igara AMD ume debelo da podbaci ali to je manje bitno u ovom trenutku posto RTS igre nisu tako zahtevne tako da 60 ili 120fps potpuno je sve jedno. Zanimljivo je da tamo gde je PII brzi to je 1-3fps na 80fps-a dok je intel i7 u igrama u kojima je brzi od 1-10fps sto se ovog testa tice mada je realnije 1-25fps u mnogim drugim igrama. PII je nesto malo brzi u pojedinim igrma dok i7 tamo gde je brzi to ume da bude prilicno ako gledamo kroz procente, mada opet ponavljam, nije mnogo bitno posto je svakako preko 60fps. Ko kupuje i7 ili PII nece kupovati grafiku od 100e vec najmanje 5850 tako da gledano iz ugla naslova koji su sada aktuelni PII ili i7 sa 5850 FPS je daleko iznad pozeljnih 40-60fps, kada se ukljuci AAx4 razlika potpunio nestaje izmedju PII i i7 platforme na sitom kloku.
Nisam citao predhodne postove... ali po meni je Phenom II 965 i Corei7 cisto bacanje para, sto se tice igrica.... Uzmesh lepo Phenom II 925 - 11 000din i malo ga OC i dobijesh vrhunski gaming CPU...
re:i7 na 2.0ghz ima samo 3 fps-a u crysisu manje od 965-ice na 4ghz
05.12.2009. 10:13
status: user broj poruka: 1624
Ovo mi je dovoljno da vidim,a fazon na default kloku nemoze nista 965 protiv i7,sa 2ghz on sije skoro ko 965 na 4.A razlika 3fps-a.Mislim da je ocigledno koji je procesor ubica male dece,a ne vidim sta se iscudjavate oko toga koji je jaci a koji je slabiji kad se zna.I ovo je i7 920,zamislite tek 965,945,950,boze smesno.Naravno to smesno ima i cenu od koje cete promeniti izraz lica.Kome to stvarno treba neka,ja sam prezadovoljan mojim phenomom II x2 550 na 3.5ghz sa stock kulerom,za moje potrebe za sad sasvim dovoljno.Na 19-to incnom monitoru,1280x1024,sve mi radi na high osim gta4,zbog moje grafike gforce 9600gt 512ddr3, 710/1008 default nemogu da dignem tersture na high,lepo rade sve igre ali ovaj gta4 je totalno naduvan....:-) imam i 4gb ddr3 na 1600mhz,ubuduce cu pazariti novu grafu i to je to.Eventualno zamenim monitor,i sve to je sigurno jeftinije od jedne i7,a phenom je phenom prica za sebe,za male pare dobijamo i vise nego sto smo ocekivali,dok sa intelom zna se-koliko para toliko muzike,kvalitet koji ima i svoju cenu,pa ko voli i treba mu,a u vecini slucajeva znam da ne,eno ga pufi-ima i7 920 i jos na 4ghz,e da znam koji ce mu to u zivotu,lepo je to videti ali,ajde treba coveku za rad,verovatno dizajnira nesto u 3d-u......:-)))))) Za rad i za buducnost i za sve sasvim je best buy jedan phenom II 955 sad,za gaming savrsen procesor,pogotovo sa novim stepingom c3.Tu je on na nivou i5 kad se klokuje,i to je taman za jednog gamera.Naravno ovo je moje subjektivno misljenje i verujem da ima jos mnogih koji bi se slozili sa ovom tvrdnjom!!!
re: Poredjenje CoreI7 920 i PII965 BE sa ATI HD 5970
05.12.2009. 10:19
status: user broj poruka: 1624
Sad sam ajde pogledo i ostale testove i vidim da u igrama na ovom njihovom testu nema neke velike razlike,s`tim da porede fenom na 4 ghz sa ovim na 2ghz (trebali su i njega na 4ghz) ali opet nebi dobili neznam kakve rezultate,ali to nam i govori ovo sto sa gore na pisao,ZA GAMING NE TREBA LUDILO OD PROCESORA,dovoljan je jedan 965 da ste mirni,a i7 ako vam treba za rad,posao,nesto sto ce imati produktivnost,a ne samo da vam na forumu stoji da imate i7,ili da zivite zivot igrajuci igre pa vam treba da vidite razliku od 5fps-a...:-) mislim glupo bacanje para
Inace da nije puno za tako dobar procesor kao sto je i7 dati preko 200evra nije.I sta onda? STA DA RADIM SA NJIM? multithread procesor,koji jede malu decu,a koji hm ponasa se ko da ima 8 jezgara,da udjem u crysis i kazem vau mislim da je malo bolje na mom gforce 9600gt,ali sta cete vi videti sa radeon 5850? APSOLUTNO NISTA,na rezolucijama u full hd-u,pa i jace-NISTA,i7 920 i i5 imaju neku razumnu cenu,ali ostale i7 ne.1000 evra za najjaci nehalem,ma idi,pa za te pare boze auto da kupis,2 lap topa,1 komp i to kakav,sa sve monitorom i zvucnicima i jos ti ostane para.:-) ma idi.... Vidim da ste i q6600 iskomentarisali ali kada je izasao pre ako se nevaram skoro 3 godine cemu je on sluzio??? STA STE MOGLI DA VI RADITE SA TIM PROCESOROM? i sta je on danas...Ma idi,samo jedno ime na papiru,legenda,dobar procesor,ali realno gledano tad kad je izasao dati pare za quad koji tek sad ima poentu po meni totalno ne realno!!! Evo stvarno ja da imam neznam koje pare uzeo bi odma ferrari f40,ne buggati veyron,ne negi pagani,maybach,samo ferrari f40 jer bi za njega zivot dao,to je meni savrsen auto.Dali bi ga ja ikad vozio preko 325kmh kolko ide,sumnjam ali bi ga cepao i te kako,mozda i poginuo...:-) ali da ne skrecem sa teme ono je auto a ovo je procesor.Procesor koji ima cenu,ali i svrhu,svrhu koja vecina nas gejmera sa njim nema.Kome treba neka kupi i u zdravlju da ga koristi!
Pa dobro sta si uzeo kad imas takve tripove,kakve crne veze ja imam sa fermi-jem?Pa ja se ne secam da sam ikada postavio temu o nvidia-i ili njenim produktima.Uostalom necu hiljadu puta ponavljati na koju stranu vucem.A ti labude kupi barem 965 c3,pa onda sa svojim testovima i uporednim(i5/i7)smaraj do kraja tvoj fizickog bitisanja,a ne sa ovom suvoparnom teorijom koja apsolutno nema veze sa gamer-ima. Sledeci put stavi tema za profi korisnike i niko ti nece prigovoriti.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: jasno je da je CoreI7 920 bolji u CPU renderu zato ga ljudi i kupuju .Point ovog posta legion hardware je i bio da kazu kako ne mora skup CPU za igrice.Ismerish bilo je poredjenje i sa CoreI5750 slicna je situacija kao i ovde ,a sto se tice uzdrzavanja ,ako ti se ne svidja niko te ne tera da citas ,postavi ti i neku temu,nemoj samo da bude kada ce da se pojavi Fermi ..
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.