U računaru starom 3-4 godine imam grafičku nVidia 7100. Dugo nisam koristio njen TV out, a kada sam je nedavno povezao sa TV-om, dobio sam crno belu sliku. Ima li neko ideju šta bi moglo da pravi problem? Mislim da nije u vezi sa driverima jer je slika crno bela i dok se Win podiže. Dajte predloge šta da pokušam. Pozz
:: smrdi mi na problem sa standardom :: Moguce je da grafa baca NTSC a da je PAL TV :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Problem je u modulaciji signala, odnosno kapacitivnosti ulaza...
12.10.2010. 02:54
status: user broj poruka: 11019
na tv prijemniku. Problem se (u vecini slucajeva) resava ugradnjom jednog blok-kondenzatora u onaj konektor koji ulazi u tv. Imao sam tu `shemu` u obliku jedne .jpg fotke, ali, evo, nikako da je nadjem...
Mada sam odradjivao 100* bez kondezatora i radilo je ok.Sve zavisi i od modela tv-a i njegove (pre)osetljivosti na compositnom ulazu. Sve mi se cini da nisi dobro podesio u kontrol panelu.
Sta ti znaci: `Pokušavao sam da u control panelu menjam standarde ali mi nije uspelo.`?
Jel da si podesio na PAL,a rezultat ostao isti,ili nisi pronasao opciju PAL/NTSC?
Ako si u kontrol panelu podesio opciju Pal-B umesto NTSC pa je slika crno-bela i dalje, onda je problem u drajveru za grafičku. Treba da instaliraš drajvere sa orginalnog CD-a ili prema mom ikustvu sve te starije kartice su imale dobar TV-out sa drajverm 52.16,. Ako imaš brz internet mogu da ti pošaljem.
... i imao taj problem. Problem sam rešio tako što sam u nvcpl-u podesio standard na PAL-B i kliknuo tamo neki rejdioubatn da mi je izlaz VIDEO COMPOSITE, uprkos tome što sam povezivao s-video kablom.
Ne želim da se ova tema pretvori u nVidia vs ATI debatu, ali nekako sam lakše povezivao ATIjeve kartice sa TVima, klik klik i gotovo, a sa nevidijom je bilo po principu lutrije - koja kombinacija parametara u kontrolnom panelu daje bilo kakvu sliku, a koja sliku u boji...
Nema veze. Posedovao sam obe firme, i nikada nisam imao problema sa povezivanjem bilo koje karte. Osim Ati 9200, gde sam morao da cupam gornje pinove, i da busim rupu u sredini (izmedju ta 2 pina iscupana), da bi dalo sliku, jer su budale u ATI-ju uzele drugi standard za S-Video. 7-mo pinski zaista, ali ne takav gde mozes da gurnes 4-pinski pa da radi, nego mora ovo sto sam radio. Ali u svakom slucaju sa svim kartma i svim drajverima nikada nisam imao problema.
Kao sto sam mu naveo, S-Video na S-video na pojedinim televizorima daje sliku, ali ne i boju, ma koji god standard bio postavljen u Control Panelu graficke..
:: ... i imao taj problem. Problem sam rešio tako što sam u nvcpl-u podesio standard na PAL-B i kliknuo tamo neki rejdioubatn da mi je izlaz VIDEO COMPOSITE, uprkos tome što sam povezivao s-video kablom :: :: Ne želim da se ova tema pretvori u nVidia vs ATI debatu, ali nekako sam lakše povezivao ATIjeve kartice sa TVima, klik klik i gotovo, a sa nevidijom je bilo po principu lutrije - koja kombinacija parametara u kontrolnom panelu daje bilo kakvu sliku, a koja sliku u boji...
Meni je potpuno obrnutio bilo. Svaki put kad sam na Nvidiu povezivao trajalo je prvi put minut, dok sa ATI kartom sam gubio do sat vremena... __________________ Scourge of PCBerza
:: ... i imao taj problem. Problem sam rešio tako što sam u nvcpl-u podesio standard na PAL-B i kliknuo tamo neki rejdioubatn da mi je izlaz VIDEO COMPOSITE, uprkos tome što sam povezivao s-video kablom :: :: Ne želim da se ova tema pretvori u nVidia vs ATI debatu, ali nekako sam lakše povezivao ATIjeve kartice sa TVima, klik klik i gotovo, a sa nevidijom je bilo po principu lutrije - koja kombinacija parametara u kontrolnom panelu daje bilo kakvu sliku, a koja sliku u boji...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.