Da li vredi ovo imati? Posto bih da uzmem. po pvoljnoj ceni oko 380e-400e bi me izaslo u Americi. Ili da uzmem nekiu sli GTX 470 to mi je skuplje a i cuo sam da se greju. Ili GTX 480
A kad ce to za par dana? Koliko ce te karte da kostaju uopste? Mislim nije meni nuzda posto kartica bi stigla tek za Novu Godinu kada mi dolazi rodbina u BG.
:: Ni jedno, ni drugo, ni treće. Sačekaj još par dana do pojave HD 6000 serije. Izabrao si najgore vreme za kupovinu :: :: eseses :: ::
Zvanično predstavljanje serije je zakazano za 18. Oktobar. Kod nas bi trebalo da se pojave početkom Novembra. Još se ne zna tačna cena, kod nas, kao i obično, koštaće skuplje nego u drugim državama.
eseses
:: A kad ce to za par dana :: Koliko ce te karte da kostaju uopste :: Mislim nije meni nuzda posto kartica bi stigla tek za Novu Godinu kada mi dolazi rodbina u BG :: :: :: :: Ni jedno, ni drugo, ni treće. Sačekaj još par dana do pojave HD 6000 serije. Izabrao si najgore vreme za kupovinu :: :: :: :: eseses :: :: :: ::
Nabavljas novu grafu a ne prijavljujes a? ccccccccc
Salim se. Svrni do mene pa ces da vidis sta SLI GTX 470 radi tom HD 5970. Videces uzivo care i koliko se to zapravo greje u odnosu na HD 5970. 1-2c u korist 5970 ako ne i isto sto se grejanja tice. Pa se odluci inace i ja bi sacekao te nove momci su u pravu, ipak je nova serija. aj na MSN
PS: DOsta ti je i jedan GTX 470 ako ces nv ili 5850 ako ces ATI. jedino ako se puno igras a ne igras se ima smisla SLI ili 5970 ali bacanje kesa veruj mi znam iz uskustva :))))) NAjbolje sacekaj te nove, pa ce izbor biti boljii a i cene starih bi trebalo da padnu.
:: Da li vredi ovo imati :: Posto bih da uzmem. po pvoljnoj ceni oko 380e-400e bi me izaslo u :: Americi :: Ili da uzmem nekiu sli GTX 470 to mi je skuplje a i cuo sam da se greju :: Ili GTX 48 ::
Covek vam pise dal da uzme 5970,a vi mu kazete da uzme gtx460 sli,ili sli od gtx470...
Pa sam 5850 u crossfire-u je brzi od jednog 5970,a kamoli tek da se uzmu 2x 5870... Sta ce onda tu da uradi gtx470. Suvisno je o tome polemisati. Svakako vredi te pare koje je covek naveo.Dakle za tih nekih 400 evra,za koju mozes da pazaris ovde neku jacu 5870,ili gtx 470,ti bi uzeo 5970,koji ti je dvoglavi 5870,sa slabijim klokovima.Stvarno odlicna kupovina.
Uskoro izlazi nova serija,gde ce kako se jos navodi 6770 (naslednik 5770) biti skoro kao 5870 po specifikacijama.Ali posto je novi cip u pitanju,trebalo bi da bude jako blizu performansama doticne.Slicna prica kao sa gtx 460.Ako to bude tako svakako vredi cekati,jer zamisli tek kakav ce biti 68xx...A ti upravo ides na taj segment kupovine.
Mozes ti poslusati i gospodu koja su ti ovde navela neke karte koje mozes da kombinujes za sli,ili crossfire.Ali sve to zavisi,cesto kartice koje su navedene kao osnova nekog dvoglavog cipa,u dual kombinaciji su brze od nje same.Sad to nebude bas uvek tacno,ali u slucaju npr gtx 295,i kombinacije gtx275 u sli-ju.Ova druga opcija je svakako bolji izbor.Ali su to sve neki procenti,negde ce nekad prevagnuti taj sli nekad dvoglava karta.
Opet sa druge strane taj isti gtx295, ti i dan danas stoji rame uz rame sa gtx480.Negde ga prestize,a negde gubi trku sa njim.Pa ista je prica i sa 4870x2 vs 5870.
tako da sa 5970 bi bio miran jos dugo vremena,barem 2-3 godine po pitanju igrica u full detaljima na full hd monitoru, i ono sto je birno preko 60 fps-a.
Malo me je i nasmejalo to sto si uopste postavio ovako pa po mom misljenju glupo pitanje...: `Kakva je kartica ATI 5970`....A od nje jedina trenutno brza u svetu je 5970 ARES.
To je kao da si postavio pitanje- KAKAV JE BUGATI VEJROn ? Posto je jedino od njega zvanicno brzi onaj ssc ultimate...
Covek hoce 5970 da kupi u Americi u prodavnici. Ko kaze da kartice tamo kupljene nemaju gar?
@Ja ne verujem sta pisete.... Niko mu nije nudio 5850 ja sam mnu samo rakao da mu je i jedna dovoljna jer znam da se ne igra puno, pa rekoh da ne baca kes dzabe i kupi neku kartu pristojnu i recimo dobar monitor posto je arhitekta i bolji monitor bi dobro dosao. A ta serija 6 nece biti tako jeftina kao sto svi misle da ce sad neko da obara cene. CEna ca biti poprilicna za jace modele. :: Ništa preko 100e bez garancije :: :: Osim toga do nove godine stvari će drugačije da izgledaju... nadam se :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Pa jebiga vule, ako mora da je šalje u ameriku ko da je i nema. OSIM naravno ako je slanje džabe u slučaju kvara ili lik visi u njujorku svakog vikenda, nešto sumnjam u obe varijante doduše, moguće da je i do mene jer sumnjičav sam rođen.
A pošto je i sam rekao da mu se ne žuri neće mu muda otpasti ako sačeka mesec dana, serija 6 može biti jeftina il skupa, nebitno. Al ovo dosad će sigurno da pojeftini.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Verovatno ce biti jaci, ustvari potrosnja je veca iz ovih vesti, tako da na osnovu toga mozemo da pretpostavimo da ce 6870 biti jaca karta, mislim ne bi valjda Ati posle ovakve 5k serije sa ovakvim Perfromance/watt odnosom to pogorsao novom serijom....
:: :: `Uskoro izlazi nova serija,gde e kako se jos navodi 6770 (naslednik 5770) biti skoro kao 5870 po specifikacijama :: :: E ova informacija mi nije bila poznata. Zar nije 6870 nesto kao 5850?
Tacno al to smo isto mogli da kazemo i za nvidiju pre ove katastrofa -rostilj serije...oni su tad bili neprikosnoveni.
Ajd uzdravlje
:: Verovatno ce biti jaci, ustvari potrosnja je veca iz ovih vesti, tako da na osnovu toga mozemo da pretpostavimo da ce 6870 biti jaca karta, mislim ne bi valjda Ati posle ovakve 5k serije sa ovakvim Perfromance/watt odnosom to pogorsao novom serijom... :: :: :: :: :: :: `Uskoro izlazi nova serija,gde e kako se jos navodi 6770 (naslednik 5770) biti skoro kao 5870 po specifikacijama :: :: :: :: E ova informacija mi nije bila poznata. Zar nije 6870 nesto kao 5850?
Neprikosnoveni je i vise nego deplasirano upotrebljena rec u ovom slucaju...da ne kazem preteska rec u ovom kontextu
kakva je razlika izmedju 5xxx i GTX4xx serije naspram 4xxx i GTX2xx to je nemerljivo, ati nema takve uspone i padove vec napreduju i pice napred, nekad krupnim korcaima a nekad je to malo manje vidiljivo...a za nVidu si i sam sve rekao recima `rostilj serija` - totalan gubitak dragocenih resursa...
:: Tacno al to smo isto mogli da kazemo i za nvidiju pre ove katastrofa -rostilj serije...oni su tad bili neprikosnoveni :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: Verovatno ce biti jaci, ustvari potrosnja je veca iz ovih vesti, tako da na osnovu toga mozemo da pretpostavimo da ce 6870 biti jaca karta, mislim ne bi valjda Ati posle ovakve 5k serije sa ovakvim Perfromance/watt odnosom to pogorsao novom serijom... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: `Uskoro izlazi nova serija,gde e kako se jos navodi 6770 (naslednik 5770) biti skoro kao 5870 po specifikacijama :: :: :: :: :: :: E ova informacija mi nije bila poznata. Zar nije 6870 nesto kao 5850?
daj Boze da bude tako, eto nama novih karti jeftino, koje cemo da vozimo na duze staze :)
o cenama nagadjas ili? :D
:: Znači izbacuju.. :: :: 6870 jaka kao 5850, bolja teselacija i verovatno ista cena a 5850 ide malo dol :: 6850 nešto kao 5830, verovatno isto oko 190e a uštrojenik ide na 16 :: :: Ne vidim kako bi mogli da zaseru kao nvidija, ne prave sve ispočetka već glancaju postojeće :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
`hir vi gou agen` - tema se pretvara u pasuljadu :)
PCBERZA PASULJADA jesen/zima 2010
:: Ne, u upravnom sam odboru AMD-a pa imam sve iz prve ruke. :: :: Normalno da nagađam al nabavio sam dobar gradištanac prekjuče pa će verovatno i da bude ovako, naravno kad se slegnu cene za mesec-dva :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: daj Boze da bude tako, eto nama novih karti jeftino, koje cemo da vozimo na duze staze : :: :: :: :: o cenama nagadjas ili? : :: :: ::
Kkava je kartica pa najbolja i najbrza na svetu sta reci vise dosta bolja od GTX 480! Sto po testovima tako i u igricama. Ako je imas naci za pristojne pare uzimaj samo obezbedi kvalitetno napajanje.
I 6870 bi trebalo da bude jaca od 5850 jer je potrosnja veca vec sam napisao, a ne verujem da AMD zeli da upropasti perf/watt odnos 5000 serije, barem su isli u tom pravcu da nude sto vece performanse uz sto manju potrosnju za razliku od Fermija :D
:: Znači izbacuju.. :: :: 6870 jaka kao 5850, bolja teselacija i verovatno ista cena a 5850 ide malo dol :: 6850 nešto kao 5830, verovatno isto oko 190e a uštrojenik ide na 16 :: :: Ne vidim kako bi mogli da zaseru kao nvidija, ne prave sve ispočetka već glancaju postojeće :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
:: Kupi dve GTX 460 768mb, MSI Cyclone, stavi u SLI i imaces graficku jaku skoro kao i 5970, za dosta manje para :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Ti si torta, a ne šlag na torti. To jest, ne može tvoj post biti zadnji.
P.S. Ljudi, kad će da pojeftini 5770 koja je već davno MORALA da košta 100 i sub 100€? A, samo zbog NVIDIJE i toliko uspešne ždermi serije, košta tačno 150% više nego što vredi? To je pravo pitanje. Drugo pitanje je odnos watt-performanse. I, ne bih se kladio da neće malo da zavire u tuđe dvorište, kao što je i nvidija napokon smanjila i poboljšala taj odnos, tako će i ATI, koji je video da ima luđaka koji kupuju i takve hot proizvode, malo da bude tolerantniji i da priđe famoznoj toplotnoj barijeri. Da je olovo ostalo u lem leguri, pa ajde, ali, sa ovim non-toxic splačinama, eto nama reklamacija i, ko to zna, dobrih zamena ali sigurno mnogih frustracija širom Serbistana. U oba tabora i zelenom i crvenom.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: :: :: :: Kupi dve GTX 460 768mb, MSI Cyclone, stavi u SLI i imaces graficku jaku skoro kao i 5970, za dosta manje para :: :: :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :))) :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.