Moze li se popraviti. Naime, nesto sam zasrao kad sam skidao Zalman vf900 sa nje. Mislim da sam nesto ostetio skidajuci one male hladnjake koji se stavljaju na memorijiske cipove. Da li je moguca popravka: 1. ako sam ostetio sam GPU 2. ako sam ostetio neku od memorija 3. ako sam ostetio stampanu plocu
je u pitanju. Simptomi: Posle skidanja kulera vracena u komp, radila nekoliko minuta u 2d, a cim sam pustio 3dmark pocela je brljavi i izbacuje razne boje.
Posle nekog vremena pocela je da prikazuje samo crnu sliku. Znaci monitor se upali, ali samo se crno vidi. Nije ono da se ni monitor ne upali, vec mu se upali plava dioda, znaci da dobija signal od grafe ali nista ne prikazuje. E sada isplativost: mislim da se ne isplati davati 1000 din za p[opravku, ali mislim da ako je popravka do 500din, isplati se.
Uh,mislim da ti nisi dobro montirao hladnjake,pa se to sve proprzilo,jer je dovoljno i 15-ak sekundi da proc izgori ako nema ili je lode nalegao hladnjak,nazalost
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: :: je u pitanju :: Simptomi: Posle skidanja kulera vracena u komp, radila nekoliko minuta u 2d, a cim sam pustio 3dmark pocela je brljavi i izbacuje razne boje :: :: Posle nekog vremena pocela je da prikazuje samo crnu sliku. Znaci monitor se upali, ali samo se crno vidi. Nije ono da se ni monitor ne upali, vec mu se upali plava dioda, znaci da dobija signal od grafe ali nista ne prikazuje :: E sada isplativost: mislim da se ne isplati davati 1000 din za p[opravku, ali mislim da ako je popravka do 500din, isplati se.
Za te pare kupiš dve karte za gradski prevoz i pišaš na međustanici u javnom vece-u, dok ti pederi merkaju pišu žaleći što nisi u erekciji. Ja mislim da nisi dobro namestio vent i spržio si gpu. A, ako si već video da si nešto otkinuo (zato što nisi znao kako da skineš žvaku za kulera ili zato što si siledžija ili jednsotavno nemaš sreće...), to može biti samo deo čipa ili memorijskog modula, ali, tu se tačno vidi šta si skrckao. Imaš na oglasima ovde popravljače, a imaš i na forumu mislim, pa, zovi samo zovi. Nemoj samo, molim te, da je prodaš nikome u Pančevu.... molim te.
Re: E, taman da izostavi so i da jede crna `leba, integralna...
17.10.2010. 23:33
status: user broj poruka: 2076
Pa jesam krupan, al` deb`o nisam:)))
:: pa ako ne deb`o, ondak barem zdrav :: - - - - - - - - - :: Bez zezanja: danas imati komp koji ne `vozi` barem DX10, kolaj rabota (corak)! Dzaba ga bilo.. :: :: ::
Stvar stoji `vako. Nosim sam je kod jednog servisera u Nisu koji je prelemio sve memorije, kartica i dalje ne radi. tj. simptom isti, monitor se upali ali daje smo crnu sliku. Dakle ako nije memorjia, moguce da sam ogrebao stampanu plocu. Gledao sam na YT kako ljudi to resavaju `pecenjem` u rerni. 9 minuta na 200 stepeni. Danas kad je uzmem stavljam je u rernu pa sta mi Bog da:) Samo ne znam da li da je celu umotam u foliju za pecenje, ili samo ispod nje da stavim foliju.
:: Jel taj Zalman na prodaju, mozda bi ga uzeo :: :: :: :: :: :: :: :: :: `oce neko za 500 dindzi:) Prelemljena memorija, i dalje ne radi, tj. upali se monitor ali je crna slika.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.