COOLER MASTER CoolViva Pro SE da se montira na Gainward 9800 GT? Koliko je komplikovana instalacija (cuo sam da je malo problematicna)? Vredi li stavljati na memoriju one zezalice za hladjenje? Kakva su vam iskustva sa ovim cudom?
Ne vidim razlog za motiranje coolera na tako staru graficku karticu + jos ona se i ne greje toliko, ja imam doticnu grafucku karticu i lepo radi na 650mhz gpu 1000mhz mem sa default coolerom.Inace default cooler ima hladnjake na memoriji i ima mnogo jak ventilator, ako probas rucno da kontrolises brzinu videces ne da ce da ti ohladi graficku nego i pola kompa kad radi u full speedu.Kada stoji da kartica sama regulise brzinu kada se ugreje negde na 80 stepeni ventilator se ubrza na 60-70% od maximalne brzine.
Prva i osnovna stvar je da ovaj cooler mogu da `dobijem` za 1000 din. Drugo, postojeći cooler na kartici je vrlo bucan i cuje se i na najslabijem broju obrtaja. Prakticno, sva buka koja se cuje iz kucista potice iz njega, sve ostalo je skoro besumno. Ne uzimam ga zbog temperature. Jedino ne znam koliko cu moci oko montaze da se snadjem. Prema shemi bih rekao da nije nesto komplikovano posebno.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.