Opet 6850 i 6870, samo sad ocekivane cene u evrima :)
STRANA 1 OD 2
Snoopy-
Opet 6850 i 6870, samo sad ocekivane cene u evrima :)
18.10.2010. 17:53
T30226
status: user broj poruka: 6083
``Konačno su poznati i svi detalji vezani za Radeon HD 6850 i HD 6870 kartice kompanije AMD koje bi trebale da postanu dostupne u narednim danima. Takođe HD 6850 će raditi na 725MHZ kada je u pitanju grafički procesor, imaće 1GB GDDR5 memorije radnog takta 4000MHZ i biti povezana 256bitnim memorijskim interfejsom. Cena ove kartice će biti oko 190€. Sa druge strane model HD 6870 će koštati 225€. Ipak treba imati na umu da su ovo samo incijalne cene i da će one verovatno biti nešto niže kada se pojave različite verzije ovih kartica izrađene od strane partnera kompanije AMD. Za sada se kartice najavljuju od strane kompanije Sapphire a uskoro se očekuju i od ostalih.``
-preuzeto sa itsvet.com
Ako budu ove cenice, i pokazu se dobre performanse, lepa kupovina
ja ocekujem malko vecu razliku izmedju 6870 i 6850, bar po specifikacijama 6870 bi trebala da bude osetno skuplja. Ja nesto mislim da ce 6870 biti izmedju 200 i 250, a 6850 izmedju 150-200.
Ovim cenama Barts karti mozete da se radujete samo zato sto ATI nije imao odgovor na GTX 460 u tom segmentu.Ovo je diektna konkurencija GTX 460 kartama i samo zato je i izbacen ovaj produkt u vidu Barts chipa.Cena je naravno ta koja je presudna u odnosu na performanse koje cemo uskoro videti.. E sad,cene GTX 460 ce ici jos dole tako da se rat prakticno nastavlja a AMD mislim da nece menjati svoje cene nize mada za sad ima veliku rupu u segmentu izmedju 5770 i Barts-a! Cayman je nezavistan chip koji nece biti tako ni jeftin u toku samog proizvodnog procesa i njegova cena ce da bude pozicionirana na osnovu toga a i samih performansi. Znaci to nema uticaj na mid segment u kom je Barts! Jos jedna mogucnost scenarija je i skok cena kod AMD-a malo kasnije.Ne naziru se konkurentski proizvodi,AMD je u poziciji da drzi monopol.Jedino gde je tanak i gde je sad usledio odgovor je Barts mada me nebi cudilo i da njemu digne kasnije cene,vec vidjen scenario kao kod serije 5xxx. Videcemo.Novembar,decembar i januar ce biti presudni za trziste. Ko hoce da pazari kartu samo strpljivo,posle Nove Godine ce dosta toga leci na svoje mesto!
Re: Re: AMD Radeon HD 6800 series benchmarks leaked
18.10.2010. 20:02
status: user broj poruka: 882
hmm, zavisi od konfiguracije? mozda su na guru3d imali jacu masinsu na testu. A mozda i jeste fake, ko zna, videcemo.
:: IZgleda kao fake, u Guru3D testu na tim podesavanjima 460 daje vise oko 53FPS.. :: :: :: :: :: :: http://www.dvhardware.net/article46004.htm :: :: :: :: 6850 brzi 10% od GTX460 1GB.
Trudim se da ne reagujem na ovake kretenizme kao i mnogi stari clanovi berze, ali ponekad me covecija glupost toliko pogodi da mi zao bude...
5850 izbacena pre ravno godinu dana kostalala 190-220e, kao sada GTX 460 1GB
Prodato na 100tine hiljada 5850 kartica po ceni od 200e, karte koja je na default brza od svake GTX460 klokovane poprilicno, i sad ati ne zna sta ce pa izbacuje 68xx. qq majko
Inace oni su za 2 meseca(koliko je GTX460 na trzistu) konstuisali 68xx cisto da ne propadnu.
Glupost je pobedila...odo ja malo da opikam PES online.
Ma kakva nova godina! Nema cekanja. Prvu turu 68xx uzimam kad dodje (eventualno drugu), ako bude slicna cena ovim, a ne bi trebalo da se nesto mnogo razlikuje
Re: Re: Re: AMD Radeon HD 6800 series benchmarks leaked
18.10.2010. 20:53
status: user broj poruka: 6502
Bas da je tolika razlika ne verujem ipak je ista karta, a i ovi su imali neki i7 pretpostavljam... Ne moze bas toliko da varira...
@shgh
Ma to Sky misli da ce izaci GTX580 do kraja godine....
:: :: hmm, zavisi od konfiguracije? mozda su na guru3d imali jacu masinsu na testu. A mozda i jeste fake, ko zna, videcemo :: :: :: IZgleda kao fake, u Guru3D testu na tim podesavanjima 460 daje vise oko 53FPS.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.dvhardware.net/article46004.htm :: :: :: :: :: :: 6850 brzi 10% od GTX460 1GB.
ASUS EAH6870/2DI2S/1GD5 . ASUS exclusive Voltage Tweak enables real time voltage adjustment in various GPU components, pushing ASUS EAH6870/2DI2S/1GD5 up to 50%* faster than reference design. The ASUS EAH6870/2DI2S/1GD5 also features Factory Overclocked to 913MHz and stylish aluminum fan cover design that dissipates heat and lowers surface temperature by 14? than reference boards with plastic covers. Last but not least, ASUS DirectX 11-compatible EAH6800 Series graphics cards tap proprietary AMD Eyefinity technology to expand graphics on up to six** screens for a more immersive viewing experience.
pa ne uzima se trziste od konkurencije 460!!! ovo ce da bude odlicno,mocne karte po super cenama!!! MONOPOL OSTAJE!!! a to ne valja,zato razgrabite cene jer ce samo prve ture biti dobre a ostalo ode goore u pi*ku materinu!!!
Ne obecava, to pise i na kutijama 5000 seriju i GTX400 :)
up to 50% faster than reference design moze da ima mnogo znacenja :)
Ako se referentna klokuje 100Mhz njihova ce kao 150Mhz e to verovatno znaci njihov 50% oc.
Ja uzimam 6850 verovatno pa ce biti i neki test mozda .)
:: ASUS EAH6870/2DI2S/1GD5 . ASUS exclusive Voltage Tweak enables real time voltage adjustment in various GPU components, pushing ASUS EAH6870/2DI2S/1GD5 up to 50%* faster than reference design. The ASUS EAH6870/2DI2S/1GD5 also features Factory Overclocked to 913MHz and stylish aluminum fan cover design that dissipates heat and lowers surface temperature by 14? than reference boards with plastic covers. Last but not least, ASUS DirectX 11-compatible EAH6800 Series graphics cards tap proprietary AMD Eyefinity technology to expand graphics on up to six** screens for a more immersive viewing experience. :: :: :: :: http://www.coolaler.com/showthread.php?t=25168 :: :: ::
i ja verovatno uzimam ali nece biti test xD mozda eventualno neki Ventage :D
:: Ne obecava, to pise i na kutijama 5000 seriju i GTX400 :) :: :: up to 50% faster than reference design moze da ima mnogo znacenja : :: :: Ako se referentna klokuje 100Mhz njihova ce kao 150Mhz e to verovatno znaci njihov 50% oc :: :: Ja uzimam 6850 verovatno pa ce biti i neki test mozda . :: :: :: :: ASUS EAH6870/2DI2S/1GD5 . ASUS exclusive Voltage Tweak enables real time voltage adjustment in various GPU components, pushing ASUS EAH6870/2DI2S/1GD5 up to 50%* faster than reference design. The ASUS EAH6870/2DI2S/1GD5 also features Factory Overclocked to 913MHz and stylish aluminum fan cover design that dissipates heat and lowers surface temperature by 14? than reference boards with plastic covers. Last but not least, ASUS DirectX 11-compatible EAH6800 Series graphics cards tap proprietary AMD Eyefinity technology to expand graphics on up to six** screens for a more immersive viewing experience. :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.coolaler.com/showthread.php?t=25168 :: :: :: :: :: ::
I od mene verovatno nece biti test, nit znam da radim to, nit sad imam vremena. Ako ugrabim po pola sata dnevno neku igru i to je to. Il da odgledam onaj blueray batman sto mi sad secka na integrusi..
cene 220 i 270 $ americkih dolara. @Medo ovo je neki directcu kuler imas sliku na linku koji ce ici na EAH6870 ,videce se uskoro uostalom koliko je to marketing koliko je stvarno . http://alturl.com/3rtds
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.