tebi bas gori pod nogama.:)) posto sumnjam da je powercolor vec stigao da napravi custom PCB, pretpostavicu da je to onaj stock, a kod stock pcb-a su na 6870 dva 6pin konektora sa strane, dok je kod 6850 jedan 6pin na samom kraju karte -kao sto se i vidi na drugoj slici. dok se na prvoj slici vide dve rupe na kraju karte koje mi dosta lice na rupe gde dodje 6pin konektor. znaci moguce da jedan fali. http://www.legitreviews.com/article/1444/1/ ako je tacno sve ono sto znamo dakle, ovo je 6850.:D
mada meni se bas svidja i stock kuler, ima smeka.:))
edit: sad sam ponovo pogledao i onu asus 6850 directcu... ima 2x6pin na boku? plus je pcb previse slican stock pcb-u 6870... jel moguce da je to zapravo slika kartice 6870?:)
Do sad Asus,XFX,Sapphire,referentne kartice su ok.Ova Powercolor je ko sa buvlje pijace.Plastika Kineska izbi oci cak i sa slike..Jadno.. Ovo pored XFX-a,Asus,Sapphire nikad.No to je moje misljenje da se neko nebi naljutio posto ste vi crvena ekipa mnogo sujetni i uvredljivi
Promenio zato sto sam ono bezveze stavio kad sam hteo oglas da postavim, pa mi glupo da stoji samo tako. A Shatroghistro je predugacko da bi stalo, pa sam ostao snupi. Nisam menjao sliku od pocetka. A ova crticca na kraju je jer mi neko zaozeo obicno Snoopy, a ne pojavljuje se :(
6850 i da bude maloo slabija ima dosta novih feature-a i bolja je za DX11 i teselaciju, kompletnije odradjena, i verovatn oce dobijati i ubrzanje kroz drajvere za razliku od 5000 serije koja mozda dobije nesto sitno, zna se da rade drajvere prema novim serijama. U sustini uvek je pozeljno imati najnovije....
:: ako bi 5850 i 6850 nekim slicajem ,cudom ili vec kako dosle na istu cenu ,ili slicnu (+/- 5-10e) koju bi bilo bolje uzeti? Ali relno misljenje :: :: :: CARPE DIEM :: ::
Re: I Powercolor upada u kombinaciju za petak sa 6850/6870
21.10.2010. 08:03
status: user broj poruka: 3519
Ako išta od ovih radeona budem uzimao to će najverovatnije biti ili XFX ili Asus. Nešto što nema referentni dizajn. Vidim sad si ti zadužen za promociju 68xx serije, ajde obaveštavaj nas kojima ne gori toliko
:: Ako nekog interesuj :: :: http://tiny.cc/2gvz :: :: Izgleda zanimljivo, samo se ne zna da li je 6850 ili 6870. Najverovatnije 5 :: :: Ako neko naidje na jos nekog proizvodjaca neka postuje da vidimo ko se sve sprema za prekosutra.
Ima 2x6pin za bolji OC ! Ocekujem da ce je biti kod nas sam ocenu da vidim...
:: Ako išta od ovih radeona budem uzimao to će najverovatnije biti ili XFX ili Asus. Nešto što nema referentni dizajn. Vidim sad si ti zadužen za promociju 68xx serije, ajde obaveštavaj nas kojima ne gori toliko :: :: GA-MA785GT-UD3H - X6 1055T - XFX GTX 260 - 4GB DDR3 Geil Ultra Plus - Seagate Barracuda 1TB 32MB - CFT-600-14CS - Chieftec DX-BD-U - Asus VW225N - Altec Lansing ATP :: :: :: :: Ako nekog interesuj :: :: :: :: http://tiny.cc/2gvz :: :: :: :: Izgleda zanimljivo, samo se ne zna da li je 6850 ili 6870. Najverovatnije 5 :: :: :: :: Ako neko naidje na jos nekog proizvodjaca neka postuje da vidimo ko se sve sprema za prekosutra.
:: 6850 i da bude maloo slabija ima dosta novih feature-a i bolja je za DX11 i teselaciju, kompletnije odradjena, i verovatn oce dobijati i ubrzanje kroz drajvere za razliku od 5000 serije koja mozda dobije nesto sitno, zna se da rade drajvere prema novim serijama :: U sustini uvek je pozeljno imati najnovije... ::
Bice bolja od 5830 sigurno zbog 32ROP ! To je i najvise osakatilo 5830 16ROP zato je samo 10-20% brza od 5770.... Ja ocekujem u vecini testova tu negde sa 460 1GB il ijaca.
:: tehnologije - šmehnologij :: :: Aj bar da je štogod revolucionarno.. :: :: Ako 6850 bude na nivou 5830 a cena 5850 padne, ne da bi uzeo slatko ovu potonju nego bi se sve pušilo :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: 6850 i da bude maloo slabija ima dosta novih feature-a i bolja je za DX11 i teselaciju, kompletnije odradjena, i verovatn oce dobijati i ubrzanje kroz drajvere za razliku od 5000 serije koja mozda dobije nesto sitno, zna se da rade drajvere prema novim serijama :: :: U sustini uvek je pozeljno imati najnovije... :: :: ::
:: Bice bolja od 5830 sigurno zbog 32ROP ! To je i najvise osakatilo 5830 16ROP zato je samo 10-20% brza od 5770.... Ja ocekujem u vecini testova tu negde sa 460 1GB il ijaca ::
pravo zboris mada ,videcemo testove ,sad ce da krene poplava ...
Mora nesto da se uzima pod hitno ,cekam neke pare pa krecem u shopping ...ako Bog da ,bice veselo
CARPE DIEM
:: tehnologije - šmehnologij :: :: Aj bar da je štogod revolucionarno.. :: :: Ako 6850 bude na nivou 5830 a cena 5850 padne, ne da bi uzeo slatko ovu potonju nego bi se sve pušilo :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: 6850 i da bude maloo slabija ima dosta novih feature-a i bolja je za DX11 i teselaciju, kompletnije odradjena, i verovatn oce dobijati i ubrzanje kroz drajvere za razliku od 5000 serije koja mozda dobije nesto sitno, zna se da rade drajvere prema novim serijama :: :: U sustini uvek je pozeljno imati najnovije... :: :: ::
Pa ako nabiju cene niko nece kupovati, jednsotavno.... Tak oda misli mda je mala verovatnoca da cene odu u nebesa za te nove karte, odnosno moraju da budu jeftiniej od 5850 i 5870 ! To je i sam Ati pricao da im je cilj da po povoljnijoj ceni ponude taj nivo performansi sa manjom potrosnjom i poboljsanom teselacijom sto je po meni za DX11 karte bitno i kompletniji su proizvod u odnosu 5850 i 5870.
A iskreno da ti kazem sumnjam da ce cene ici nesto drasticno dole za 5850 i 5870 one ce polako nestati sa trzista vremenom...
:: Ma dobro medonjo,videćemo, to je sve šta bi bilo kad bi bilo. Kad smo čekali ovoliko možemo još par dana :: :: Samo se bojim da ne bude ono `a sreća je lepa samo dok se čeka` kad budemo videli cene kod nas :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Bice bolja od 5830 sigurno zbog 32ROP ! To je i najvise osakatilo 5830 16ROP zato je samo 10-20% brza od 5770.... Ja ocekujem u vecini testova tu negde sa 460 1GB il ijaca :: :: ::
Jedino što ovde već nekoliko godina postoji ATi klan pa kartice stignu par dana po predstavljanju i po fabričkim cenama. nVIDIA-ne karte stižu kasnije, iz pete ruke koja skida kajmak. Ma tačno su upravu u nVIDIA-i, i treba da podave ta nesposobna govna tipa XFX, BFG i šta ti ja znam. Ako hoćeš da valja moraš sam to da uradiš...ili što bi rek`o jedan moj kolega ni jedna ne može da mu nađe žicu kao što to mogu ja sam.
Samo par tesko obolelih osoba da ne kazem retardiranih, u temi ciji je naziv ` I Powercolor upada u kombinaciju za petak sa 6850/6870` smara sa nekim prepucavanjima o nvidiji...Au bre ljudi umrite vise...ja ne znam kako vas ta mrznja i zavist vise ne ubiju, toliko negativne energije na jednom mestu, pa ne mozes da zivis doveka tako jadan...
:: Meni se sve čini da će nvidija na kraju da ostane suva kurca - ko i tvoj kolega :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Ako hoćeš da valja moraš sam to da uradiš...ili što bi rek`o jedan moj kolega ni jedna ne može da mu nađe žicu kao što to mogu ja sam :: :: ::
jes vala, djubrad crvena komunjarska, unistise nam drzavu ! :) Bre crni sine, onaj tortojed bar lupa gluposti pa se covek posmeje (dok ne shvati da je ozbiljan). Ti pocinjes da plasis narod... :)
:: :: Idemo............sa spuštanjem cena.. :: :: http://www.hardocp.com/news/2010/10/20/big_price_drops_on_nvidia_cards_comin :: :: Jedino što ovde već nekoliko godina postoji ATi klan pa kartice stignu par dana po predstavljanju i po fabričkim cenama :: nVIDIA-ne karte stižu kasnije, iz pete ruke koja skida kajmak :: Ma tačno su upravu u nVIDIA-i, i treba da podave ta nesposobna govna tipa XFX, BFG i šta ti ja znam :: Ako hoćeš da valja moraš sam to da uradiš...ili što bi rek`o jedan moj kolega ni jedna ne može da mu nađe žicu kao što to mogu ja sam :: ::
Ne bih nazvao XFX nesposobnim. U vreme dok su pravili isključivo nvidia grafike i ploče sa nforce čipsetom nisu bili nesposobni, koliko znam problem je nastao kad se XFX koji je radio samo sa nvidijinim čipovima okrenuo i ka ATI-ju, pa je problem bio u tome što nisu više samo zeleni, nego su postali i crveni. Pa mislim...
:: :: Idemo............sa spuštanjem cena.. :: :: http://www.hardocp.com/news/2010/10/20/big_price_drops_on_nvidia_cards_comin :: :: Jedino što ovde već nekoliko godina postoji ATi klan pa kartice stignu par dana po predstavljanju i po fabričkim cenama :: nVIDIA-ne karte stižu kasnije, iz pete ruke koja skida kajmak :: Ma tačno su upravu u nVIDIA-i, i treba da podave ta nesposobna govna tipa XFX, BFG i šta ti ja znam :: Ako hoćeš da valja moraš sam to da uradiš...ili što bi rek`o jedan moj kolega ni jedna ne može da mu nađe žicu kao što to mogu ja sam :: ::
Pa gde ces grdje od tih poturica... Za srce su ih ugrizli! Nesposobnjakovici bez cojstva i junastva, bez obraza... Sramota!
:: Ne bih nazvao XFX nesposobnim. U vreme dok su pravili isključivo nvidia grafike i ploče sa nforce čipsetom nisu bili nesposobni, koliko znam problem je nastao kad se XFX koji je radio samo sa nvidijinim čipovima okrenuo i ka ATI-ju, pa je problem bio u tome što nisu više samo zeleni, nego su postali i crveni. Pa mislim.. :: :: GA-MA785GT-UD3H - X6 1055T - XFX GTX 260 - 4GB DDR3 Geil Ultra Plus - Seagate Barracuda 1TB 32MB - CFT-600-14CS - Chieftec DX-BD-U - Asus VW225N - Altec Lansing ATP ::
Vidim nisam jedini koji sazaljeva ove klovnove po forumu...
Sto se Powercolor-a tice, imaju predobra custom hladjenja...licno se uverio na 4890...
Samo je izgleda nekima problem sto su iskljucivo ATI `proizvodjac`...i nisu privlacni za oko, inace ako niste nVidia fanboy i nije vam toliko bitan izged(mada ima i lepih karti) nemate ama bas nikakvog osnova da pljujete njihove karte...
To i ja kazem. Sad odjedared 5850 nije nista posebno, a do juce su ljudi davali po 27 hiljada. Videcemo samo cene kakve budu i to ce jedini kriterijum da mi bude sta cu da uzmem. Sad jos i nvidia najavljuje spustanje cena, to ce tek veselo da bude
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.