Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Koji TV tuner?
STRANA 1 OD 1
milos666 Koji TV tuner? 22.10.2010. 19:19 T30348

status: user
broj poruka: 398
Pozz ljudi. Danas sam potpisao sa SBB-om MIX onaj osnovni paket (net 4mbps i digitalni tuner za televiziju dobijam za dz na koriscenje) pa bi hteo da uzmem i za komp neki tuner, dali analogni ili digitalni ne znam, sta mi preporucujete a da je do 5000 - 6000 dinara. Znam da vec ima slicnih tema, ono sto mene zanima je, posto imam Creative Xfi Titanium Fatality Pro, nisam siguran da li ce mi raditi zvuk. Posto ako se TV tuner zabada u PCI slot, pretpostavljam da je predvidjeno da zvuk ide na integrusu? Ili nisam i pravu? Dakle, treba mi preporuka za tuner rekoh do koliko para, da ima softversku podrsku za Win7 x64 i dobru sliku za 22in monitor... Svi ostali fenseraji mi ne trebaju...

Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 4850 512MB, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Samsung 226CW
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Zasto bi isao na integrusu? Ako si u BIOS-u `odjavio` integrusu... 22.10.2010. 19:53 #255311

broj poruka: 11019
i koristis Creative, zvuk ce ici preko Creative-a (verovatno ima na sebi i neke konektore za povezivanje sa drugim uredjajima direktno, kablovski, ako se odlucis za kupovinu internog PCI tuner-a). Ako li pak, kupis USB (externi) tuner, ovaj na sebi ima prikljucke pomocu kojih ces ga spojiti sa Creative karticom koristeci standardne ulaze (opticki, coax i analogne line-in).

operator re 23.10.2010. 04:03 #255411

broj poruka: 4291
Sacekaj jos malo. Pojavice se bolje Leadtek analogno/digitalne kartice( ima vec sada sa 5.1 izlazom ali su oko 45.000 dinara i dostupne samo u USA), ali za sada nema na nasem trzistu tv karica sa rezolucijom 1920x1080 ili 1920x1200 bez preplitanja u slici, a da je kvalitet iole pristojan pri snimanju u.mkv format ili .mpg ili .avi, a da je slika besprekorna( gledaj da je sa 12-bitnim ili 24-bitnim cipom).
Jedina kartica koju sam imao prilike da posjedujem( dobio na poklon) je Omicron digital SA 1933 TV kartica sa 24-bitnim, ali njena cena je oko 60.000 dinara !
Za ekonomsku klasu od 6.000-20.000 dinara( plafon je 12-bitni), moraces sacekati Leadtek ili Kineze.
Haupage sa rez 1920x1200 do 100 hz osvezavanja je 240$ u Chicago-u, ali se ne moze nabaviti kod nas.
Konkretno, nema kod nas ni u ponudi nesto slicno. Raspitaj se malo na netu, mozda mozes da pronadjes nesto zadovoljavajuce, a da je dostupno. USB TV kartice 3.0 varijante, nisam jos video kod nas, da bi mogle da snimaju u rez 1920x1080, a ako ciljas na PCI-E x4 kartice, nema ih sa 5.1 izlazom, bar ja nisam video.
Inace, za sada, nema toga sto ti trazis( dobra slika 1080p, 5.1 ili 7.1 izlaz, softverski ili HD tuner za tako smesnu cenu.
Ako ciljas na kartice sa 10-bitnim cipom, onda imas Leadtek PVR 2100( nema 5.12 izlaz), ali je losa slika tj. rez. na 22+ monitorima(rez .720x576). To je jedina kartica koja se uklapa, trenutno, u tvoj budjet.
USB varijante ce te samo razocarati, jer nemaju sto ti trazis, a PCI verzije imaju dosta suma, sto ce se vise cuti kod tebe na Creative-uMada, koji ce ti moj za SBB, kad nema vise HDD kanala, jer je SBB izgubio ugovor, zbog nepostovanja licence, koju je bio dobio, pa sad ima, po svojoj krvici, samo 720p. Imaju oni 1080p, ali sa preplitanjem i konvertovanjem preko softvera, pa ti onako kasni slika ili uspori, posto softver ne moze da obradi, a ja poludim od toga. Nisam mogao ni jedan film da snimim, a da bar jednom, nije zastala slika ili da nema artefakta.
operator

milos666 Aham 23.10.2010. 10:50 #255432

broj poruka: 398
@ trtojed

Ne ne, ja i hocu da ide na Creative, eventualno sam razmisljao posto imam Logitech Z5500 da kupim opticki kabl pa povezem Creative i zvucnike, a tv tuner preko analognog kabla direktno sa zvucnicima. Ne znam dal tako moze?

@ operator

Hvala na ovako opsirnom odgovoru, u principu sam hteo da pozurim jer sam sad dobio do Decembra sve pakete kao bonus, pa izmedju ostalog i Club X :) ali malo me zainteresovalo ovo sa 5.1 zvukom iz tunera... Moracu jos malo da vidim na netu... Uglavnom, necu pogresiti ako uzmem Leadtek? Posto sam kWorld kartica imao na tone i ni jedna nije imala dobru softversku podrsku... Naravno bile su najjeftinije one...

Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 4850 512MB, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Samsung 226CW

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs