- Za par dan na HardOCP-u stiže test samo 6870 protiv GTX470. Tu ima nekih nejasnih stvari sa onim prvim testom Guru3D-a tako da će ovo i definitivno rasvetliti situaciju.
Bile su juče dve teme, ne mogu ljudi da stignu da ustanu ovako rano, ipak je sinoć bio petak veče :D 6870 i gtx470 su tu negde, ali tek kad dođu novi driveri videćemo pravu sliku što se tiče AMD karti. Pošto ljubitelje AMD grafičkih mrzi da stavljaju novu temu, znači da si sebe svrstao u njih? Kad tad čovek popusti i zavoli nešto drugo
stvarno je amd napravio pravu stvar i postigli su sto su hteli sa ovom serijom 68xx(bezi su od 460-ki)...sad mi nema druge nego da narucim jednu 6870 i prodam 460-ku(koja je vec rezervisana)i cekam boljitak i ubrzanje sa svakom novim driverom
Ja sam ljubitelj i ATI-AMD i NVIDIA grafičkih i uopšte ne vidim razlog da se pet puta dnevno postavljaju teme sa jedno te istim sadržajem - navodnim testovima, rekla-kazala, načuli smo, priča se, biće itd. Što bre niko ne kupi jednu takvu karticu (kada se pojavi u prodaji) i uradi testove pa iz prve ruke izbaci testove i mišljenje. Aman bre više...
Ja cu je kupim za koji dan, ponedeljak, utorak, ali nemam neku mashinu da radim testove, nit imam vremena. Moracemo nekog da cekamo kome je to profesija. Hobi profesija :)
Uradicu ja nesto, naravno nece to biti neki profi Review ali sve sto nekoga zaniam ce biti razjasnjeno...
:: :: Ja cu je kupim za koji dan, ponedeljak, utorak, ali nemam neku mashinu da radim testove, nit imam vremena. Moracemo nekog da cekamo kome je to profesija. Hobi profesija : :: ::
6850 je prava stvar,za 160e puna kapa i prepuna,6870 mi ostavlja mlak utisak,210e a dosta slabija od 470 koji je cini mi se 230e? Sve u svemu mnogo bolja serija od prethodne prevashodno zbog cene.
Pa i nije dosta slabija. Kako gde. Preskacu se. Ide sve od testa do testa
:: 6850 je prava stvar,za 160e puna kapa i prepuna,6870 mi ostavlja mlak utisak,210e a dosta slabija od 470 koji je cini mi se 230e :: Sve u svemu mnogo bolja serija od prethodne prevashodno zbog cene :: ::
Ei, moRRamo se potRRkati, ja naRRuchio evga gtx460ftw...
Not 4 Every1
:: stvarno je amd napravio pravu stvar i postigli su sto su hteli sa ovom serijom 68xx(bezi su od 460-ki)...sad mi nema druge nego da narucim jednu 6870 i prodam 460-ku(koja je vec rezervisana)i cekam boljitak i ubrzanje sa svakom novim drivero :: :: ::
To zavisi od testa do testa, nige nije mnogo slabija to jos nisam video, generalno su manje vise iste, negde je jedna bolja negde druga... Znaci `tu su negde`...
Inace cene kod nas:
6850 -17500 din. / GTX460 1GB 20000 din.
6870- 22-23000 din. / GTX470 27-28000 din.
Mislim da je svima jasno da je AMD napravio pravi Bang for Buck, i spustio odredjeni nivo performansi na nizi cenovni nivo.
:: 6850 je prava stvar,za 160e puna kapa i prepuna,6870 mi ostavlja mlak utisak,210e a dosta slabija od 470 koji je cini mi se 230e :: Sve u svemu mnogo bolja serija od prethodne prevashodno zbog cene :: ::
Medo, gde je 6870 23000? U emmiju je 21599, a u pc practicu 21999.
E da, reci mi jel ako prikacim tv na karticu preko hdmi kabla sa graficke, jel se dobija zvuk na tvu? I jel moze da se koristi ujedno i zvuk sa tva i sa komp zvucnika?
1. ako povezes sa HDMI kablom imaces i zvuk na TV-u 2. Moze da se koristi odvojeno, jer ce izvor zvuka na TV-u biti ATI high definition audio, a za zvucnike na kompu - integrisana ili koju vec imas...u prevodu dva razlicita izvora zvuka su..
:: :: Medo, gde je 6870 23000? U emmiju je 21599, a u pc practicu 21999 :: :: E da, reci mi jel ako prikacim tv na karticu preko hdmi kabla sa graficke, jel se dobija zvuk na tvu? I jel moze da se koristi ujedno i zvuk sa tva i sa komp zvucnika :: ::
Ako je ova cena ima da padne jedna 6870 vec u ponedeljak najverovatnije.
:: :: Medo, gde je 6870 23000? U emmiju je 21599, a u pc practicu 21999 :: :: E da, reci mi jel ako prikacim tv na karticu preko hdmi kabla sa graficke, jel se dobija zvuk na tvu? I jel moze da se koristi ujedno i zvuk sa tva i sa komp zvucnika :: ::
I ja sam hteo da je uzmem odmah, ali sam se smorio kad sam video da ima godinu dana manje garanciju nego gigabajtova u pcpracticu za 400 kinti vise. Ipak je dosta godinu dana. Furas je dve godine, i prodas je sa godinu dana garancije, bombonica. I da, mislim da je ova spphire u emmiju ona sto sam pominjao da dolazi sa HDMI 1.4 kablom :)
Re: Bolje stvarno momci da sačekate nedelju dana da stigne još modela
23.10.2010. 14:23
status: user broj poruka: 6502
Sve 6870 su referentne koliko vidim, razliak je garancija, cena mislim da ni u ludilu nece ici ispod ovoga, i ovo je previse za nivo performansi GTX470/5870...
Mada u pravu ste za Gigabyte ipak 3 god. garancije vredi....
I realno ako stigne jos Asus, mozda XFX, i Powercolor... Asus ce biti skuplji sigurno osetno od ostalih, XFX isto verovatno, a PC kao Sapphire obicno ima cene....
:: Safir sere malo s te dve godine :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89
Asus je uvek skuplji pofino, bar kod nas. A i ima malo veci klok, cak 13mhz vise :) Dok je recimo cena na neweggu ista kao za sapphire, i ASUS je jedini Out of Stock
E da. Nisam razmisljao u tom pravcu. Definitivno nece moci da se podigne cena ako gtx470 kosta malo vise od 6870. Uh sto su nam sada ucinili uslugu. To je ona poslovica: Dok se dvoje svadjaju, treci koristi
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.