Jednostavno ne moze covek se odluci koju da uzme. Dal dati 4000 vise za 6870... malo me buni sa onog hrvatskog testa sto su rekli da je za 6850 overklok bio nesto zakljucan, pojma nemam, i onda nesto testovi i nisu fascinantni kad se 6850 klokne.
Ako planiraš CF onda uzmi 6850, ako ne onda 6870. Ja ću verovatno uzeti 6850 pa kroz nekoliko meseci ako bude bilo potrebe(a verovatno neće biti) još jednu. Mada sačekaću da vidim hoće li nvidia izbacivati neki gtx475 ili šta već.
Ne planiram CF, tj, ne znam ni dal je izvodljivo to na mojoj ploci. Imam istu kao ti, samo nema to T, znaci ddr2 je. Isto 16x i 4x, al ne znam da li bi radile 2 karte u CF rezimu
Radile bi, taj x4 ima 10-15% slabiju propusnu moć, danas je raic radio test, a čini mi se da je i TheBear radio ranije test na x4. Ja ću ovu ploču da prodajem, eventualni CF ću da pravim na C4F.
@byMaX Tek sada sam pogledao test koji si napravio. Svaka cast, dobro uradjen posao:) Od svih testova koje sam do sada video ovaj je najkompletniji i najrealniji, bravo:) Korisceni su novi driveri i 460gtx model koji radi na 815mhz, sto je dobar izbor a ne kao na vecini stranih sajtova referentne 460GTX karte koje vise niko i ne proizvodi. Pritom vec i vrapci na grani znaju da 460GTX u zavisnosti od modela moze da ide opusteno od 850-940mhz za 24/7, sto znaci da ima jos prostora za ubrzanje.
6850 primerak koji si ti testirao se nije nesto pokazao kada je oc u pitanju. Moze biti da je naponsaka drugacije uradjena i da ce tesko dobaciti 950mhz koliko ja ocekujem da moze za 24/7. To je ono sto bih voleo da vidim i da uporedima, sto cu i u raditi, 6850/6870 na tih 950mhz koliko mislim da mogu da izguraju za 24/7 sa 460GTX na 900-940mhz koliko mislim da moze svaka 460GTX karta da izgura.
Test koji si uradio pokazuje da je Gigabyte 460 OC karta jednaka po performansama sa referentnom 6850, sto znaci prema nokom mom iskustvu da ce kada se nasviraju na 24/7 klok 6850 biti nesto brza (oko 10%), pod uslovom da dobaci ocekivanih 950mhz:) Sve u svemu 6850 ili 460 ako isto kostaju isto se dobija kada su performanse u pitanju, mozda je 460SLI nekome ko voli da ima sve sto grafika moze da ponudi (fiziku) zanimljivije resenje nego 6850CF. Trenutno ne kostaju isto, narocito ne pristojeni modeli 460GTX koji mogu sigurno preko 900mhz za 24/7, ali ovo je tek prvi talas za mesec dana ce valjda sve doci na svoje mesto.
Nikad vise igranja za manje pare:) Vrhunske preformanse za 200e, SLI i CF od 400e setup iz snova:)
6870 je karta koju stavis i nemislis:) 900mhz za GPU bombona, koga ne zanima klokovanje idealna karta pre svega zbog cene:)
Znaci 6870 sa voltazom na 1.350v ide na preko 1000Mhz za GPU i temperatura je manja od 90c... Posle se vec vise greje i velika voltaza samo skodi...
:: Cititarcu sebe sa bench foruma u vezi ovog testa :: :: @byMa :: Tek sada sam pogledao test koji si napravio. Svaka cast, dobro uradjen posao: :: Od svih testova koje sam do sada video ovaj je najkompletniji i najrealniji, bravo:) :: Korisceni su novi driveri i 460gtx model koji radi na 815mhz, sto je dobar izbor a ne kao na vecini stranih sajtova referentne 460GTX karte koje vise niko i ne proizvodi. Pritom vec i vrapci na grani znaju da 460GTX u zavisnosti od modela moze da ide opusteno od 850-940mhz za 24/7, sto znaci da ima jos prostora za ubrzanje :: :: 6850 primerak koji si ti testirao se nije nesto pokazao kada je oc u pitanju. Moze biti da je naponsaka drugacije uradjena i da ce tesko dobaciti 950mhz koliko ja ocekujem da moze za 24/7. To je ono sto bih voleo da vidim i da uporedima, sto cu i u raditi, 6850/6870 na tih 950mhz koliko mislim da mogu da izguraju za 24/7 sa 460GTX na 900-940mhz koliko mislim da moze svaka 460GTX karta da izgura :: :: Test koji si uradio pokazuje da je Gigabyte 460 OC karta jednaka po performansama sa referentnom 6850, sto znaci prema nokom mom iskustvu da ce kada se nasviraju na 24/7 klok 6850 biti nesto brza (oko 10%), pod uslovom da dobaci ocekivanih 950mhz:) Sve u svemu 6850 ili 460 ako isto kostaju isto se dobija kada su performanse u pitanju, mozda je 460SLI nekome ko voli da ima sve sto grafika moze da ponudi (fiziku) zanimljivije resenje nego 6850CF. Trenutno ne kostaju isto, narocito ne pristojeni modeli 460GTX koji mogu sigurno preko 900mhz za 24/7, ali ovo je tek prvi talas za mesec dana ce valjda sve doci na svoje mesto. :: :: Nikad vise igranja za manje pare:) Vrhunske preformanse za 200e, SLI i CF od 400e setup iz snova: :: :: 6870 je karta koju stavis i nemislis:) 900mhz za GPU bombona, koga ne zanima klokovanje idealna karta pre svega zbog cene: :: :: :: ::
Sve preko 1.200v nije zdrvo za kartu i sigurno degradira GPU tokom kratkog vrmena. Provereno.)
Zanima me dali sama karta ima mogucnost softverskog podizanja napona, bez Vmoda. Cak i sa tih 1.200v mogla bi da se potera do skoro 1000mhz, sto je i vise nego dovoljno. Karta mozda nece prelaziti 90c a nivo buke??? To ipak nije upotrebljivo za 24/7. Pre ce biti za svaki dan 950mhz kao i 5850/5870, sto je sasvim dovoljno ali nista revolucinorano i kada su same performanse u pitanju i odneosu na 5xxx seriju. Mozda je rad u DX11 okruzenju poboljsan, to bi trebalo da bude glavan prednost u odnosu na 5xxx seriju, tek cemo videti nekom krstenom verzijom drivera:P
ima 5770 ili 5850 eventualno 5830 seriju kartica pa ih bude menjao za 6*** seriju ajde mi javite ja cu neku od njih da uzmem ako su u pitanju realne cene...
Sve 6870 imaju mogucnost dizanja voltage i digitalnu naponsku samo nije volterra nego chil tako se zove i ne podrzava je Afterburner jos uvek ali uskoro ce ybaciti podrsku verovatno, a postoje neki programi sa kojiam moze, TechPowerup GPU Tool koliko sam shvatio su oni u testu koristili...
Pa ovo nije predvidjeno ni da bude bolje od 5k serije nego da se po povoljnijoj ceni ponude te performanse...
Tek ce sa Cayman-om biti velikog pomaka u odnosu na Cypress...
:: Sve preko 1.200v nije zdrvo za kartu i sigurno degradira GPU tokom kratkog vrmena. Provereno. :: :: Zanima me dali sama karta ima mogucnost softverskog podizanja napona, bez Vmoda. Cak i sa tih 1.200v mogla bi da se potera do skoro 1000mhz, sto je i vise nego dovoljno. Karta mozda nece prelaziti 90c a nivo buke??? To ipak nije upotrebljivo za 24/7. Pre ce biti za svaki dan 950mhz kao i 5850/5870, sto je sasvim dovoljno ali nista revolucinorano i kada su same performanse u pitanju i odneosu na 5xxx seriju. Mozda je rad u DX11 okruzenju poboljsan, to bi trebalo da bude glavan prednost u odnosu na 5xxx seriju, tek cemo videti nekom krstenom verzijom drivera:P
Pa jel si lud da uzimas to sad kad ima 6850 za 165 evra ?!? :)
Niko ti nece dati 5850 za te pare polovnu jednostavno ne isplati se !
A 5770 je mnogo slabija nema sta da trazi pored navedenih i nju daju po 100 evra na oglasima...
:: ima 5770 ili 5850 eventualno 5830 seriju kartica pa ih bude menjao za 6*** seriju ajde mi javite ja cu neku od njih da uzmem ako su u pitanju realne cene... :: :: pozdrav : :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Gigabyte GV-NX88T256H rev 1. :: OCZ MXS-PRO 600W :: ::
I sta ispade sad, jel se isplati dati 4000 vise za 6870, ili jok?
:: Sve preko 1.200v nije zdrvo za kartu i sigurno degradira GPU tokom kratkog vrmena. Provereno. :: :: Zanima me dali sama karta ima mogucnost softverskog podizanja napona, bez Vmoda. Cak i sa tih 1.200v mogla bi da se potera do skoro 1000mhz, sto je i vise nego dovoljno. Karta mozda nece prelaziti 90c a nivo buke??? To ipak nije upotrebljivo za 24/7. Pre ce biti za svaki dan 950mhz kao i 5850/5870, sto je sasvim dovoljno ali nista revolucinorano i kada su same performanse u pitanju i odneosu na 5xxx seriju. Mozda je rad u DX11 okruzenju poboljsan, to bi trebalo da bude glavan prednost u odnosu na 5xxx seriju, tek cemo videti nekom krstenom verzijom drivera:P
Ja definitivno dajem te 4000 vise za 6870, nekako mi je sexypilinija od 6850
:: I sta ispade sad, jel se isplati dati 4000 vise za 6870, ili jok? :: :: :: :: Sve preko 1.200v nije zdrvo za kartu i sigurno degradira GPU tokom kratkog vrmena. Provereno. :: :: :: :: Zanima me dali sama karta ima mogucnost softverskog podizanja napona, bez Vmoda. Cak i sa tih 1.200v mogla bi da se potera do skoro 1000mhz, sto je i vise nego dovoljno. Karta mozda nece prelaziti 90c a nivo buke??? To ipak nije upotrebljivo za 24/7. Pre ce biti za svaki dan 950mhz kao i 5850/5870, sto je sasvim dovoljno ali nista revolucinorano i kada su same performanse u pitanju i odneosu na 5xxx seriju. Mozda je rad u DX11 okruzenju poboljsan, to bi trebalo da bude glavan prednost u odnosu na 5xxx seriju, tek cemo videti nekom krstenom verzijom drivera:P
Ma niej klokvoanje nikakvo zezanje niti bil osta tesko, ali po meni nije neka razlika u ceni 6870 je out of box rza ima dodatnih shader-a ipak pa i da klokujes 6850 opet ces moci i 6870 malo vise pretpostavljam...
meni onaj Sapphire 6850 deluje nekako jeftino sa onom plastikom, i po testovima nesto je nisu posebno klokovali.... Sta znam posto niej razliak u ceni tipa 10000 din. kao sto je bila izmedju 5850 i 5870 ili izmedju 470 i 480 jaa bih isao na jacu verovatno.
Inace imam spremne pare posto sam prodao 5750 za 90 evra znaci nekih 9500 din. a novu sam platio pocetkom godine oko 10900 din. nikad manje nisam izgubio na prodaji :)
Kad kupujes karticu? Ja cu 90% da narucim u ponedeljak ovu 6870 koju sam gore naveo, nije neka razlika, a necu grafu menjam ko zna koliko dugo. Konacno posle skoro godinu da kompletiram komp, da moze i neki signature da se izbaci :)
Za tebe bi 6870 bila najbolji izbor ubodes i ne razmisljas, performanse blizu 5870, sto je veruj mi prejako za sve igre i da igras u 1920x1080 rezoluciji kao ja na primer.
Ja cu uzeti erovatno sledece nedelje mozda se malo raspitam dal ce eventualno biti jos nekih modela, mada ovaj GIgabyte 6870 sa god. garancije mi se cini za tih 200-210 evra kao najbolja kupovina.
:: :: Pa to ti extra :: :: Kad kupujes karticu? Ja cu 90% da narucim u ponedeljak ovu 6870 koju sam gore naveo, nije neka razlika, a necu grafu menjam ko zna koliko dugo. Konacno posle skoro godinu da kompletiram komp, da moze i neki signature da se izbaci : :: ::
Problem je to sto sto posto nema na lageru niko. Ja sam zvao da pitam pcpractic i rekli su mi da nema i da zavisi dal ima dobavljac. Do 48h im treba da stigne od kad naruce od dobavljaca. Nadam se da ce mi stigne onda do kraja nedelje. Gledao sam sta se sve nudi na neweggu, i sve su iste, samo nalepnice drugacije, a jedine koje su out of stock su ASUS i ova Gigabyte. Sapphirovoj ne pomaze ni 1.4 hdmi kabal :) Neka budala joj stavila 3 jajeta
Ima provereno EMMI ali Sapphire dovoljne kolicine bas sam pitao koliko ima kolicinski oni kazu dovoljno, u krajnjoj liniji nije ni tih 2 god. garancije strasno, ja cu verovatno drzati kartu manje od toga kod sebe :D
:: :: Problem je to sto sto posto nema na lageru niko. Ja sam zvao da pitam pcpractic i rekli su mi da nema i da zavisi dal ima dobavljac. Do 48h im treba da stigne od kad naruce od dobavljaca. Nadam se da ce mi stigne onda do kraja nedelje. Gledao sam sta se sve nudi na neweggu, i sve su iste, samo nalepnice drugacije, a jedine koje su out of stock su ASUS i ova Gigabyte. Sapphirovoj ne pomaze ni 1.4 hdmi kabal : :: Neka budala joj stavila 3 jajet :: ::
Ja cu minimum dve godine, pa bih da je prodam sa jos godinu dana garancije, tako da mi znaci dosta jos ta godina. A i da se razumemo nesto, da se doplati dodatna godina za garanciju na neweggu kosta 20 dolara. To automatski znaci da je 20 dolara ova gigabyte jeftinija.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.